30. - Enda en tur til eventyrlandEnda et par med "White rabbit wristees" fra Tinyowlknits. Likevel monner det ikke stort i restegarnsposen med tynn alpakka. Dette ble faktisk det femte paret på kort tid. Varme, gode og myke.


29. - Snøfnugg

Catching snowflakes igjen, dette er det tredje paret jeg har strikket. Mønsteret er fra et gammelt Mollie Makes. Jeg har "juksa" ved at jeg bare har snøfnugg på oversiden av vottene. Garnet er deilig myk alpakka, og fluffy mohair til snøfnuggene.

 


28. - Fort gjort

Alice i eventyrland slår til igjen, denne gangen med lilla og gråstripete håndleddsvarmere i deilig myk alpakka.

 


27. - Bikkjegenser

En av julegavene i år var genser til et lite frossent kryp. Det ble en versjon av "voff" i lett-lopi hamstret på Island i sommer. Fasongen ser litt pussig ut, men det er altså en lang ryggflapp til høyre.

 


26. - Hjortelue

Det har blitt en til av denne sorten, mønster herfra. Garn og slikt er det samme som den jeg laget tidligere i høst. For å lage litt arbeid for meg selv måtte jeg sy på gevirene tre ganger før de ikke pekte i hver sin retning, og var bak fram. Men det ble bra til slutt :)

  

 

 


25. - Islandske votter

Enda et par etter samme oppskrift som de forrige. I lett-lopi går de superraskt å strikke, etter oppskrift kjøpt i det allerhelligste i sommer - eller Alafoss sitt utsalg i Mossfelsbær på Island.

 


24. - Pulsvanter

Nok en gang White Rabbitt Wristees av yndlings-Stephanie! Myke og gode i alpakka. 

 

 

Eksperimentet fungerte, jeg hadde nok ferdige ting til ett innlegg hver dag i desember fram til jul. Faktisk har jeg enda mer på lager, så kanskje vi fortsetter ut året i stedet?


23. - Islandske votter

Garn og mønster til disse ble kjøpt inn på Island i sommer. De er superraske å strikke i Lett-Lopi, så det har faktisk blitt flere par.

 


22. - Raggsokk

Man får aldri nok raggsokker ... Samme garn og farger som de forrige dame-sokkene, men denne gangen stemte striperapportene bedre.

 


21. - Raggsokker

Sokkepar nummer to i Raggi. Denne gangen grønne og i herrestørrelse. Fortsatt raske og gode og varme :)

 


20. - Raggsokker

Av og til må man bare ha noe enkelt å ta til innimellom andre håndarbeid. En kurv med Raggi raggegarn er grei til det bruket. På tykke pinner går det raskt å snurpe sammen et par varme raggsokker. Og det får man jo aldri nok av :) Her er en rosa variant.

 


19. - Julekuler

Julekuler i restegarn av ull og mohair. Mønster fra Garnstudio.

 


18. - Forget me not

 

Det er ikke så ofte jeg hekler, i alle fall ikke frivillig. Men Dosen-besettelsen har til og med fått meg til å finne fram heklekrokene.

 

 

Denne kragen heter forget-me-not, og er heklet i deilig myk alpakka. Masse rysjer gjør den litt små-viktoriansk. Denne har fått ny eier, men kanskje får jeg lyst å lage en til som får bo her i huset ... vi får se.

 

 


17. - Snøfnugg

 

Stephanie Dosen-besettelsen fortsetter. Disse vottene er en hybrid mellom Cat0hcing butterflies fra boka hennes, og Catching snowflakes som var publisert i Mollie Makes for et par år siden.

 

 

De har heklede mohair-snøfnugg på den ene siden, så kan man velge om det skal være oppå eller inni hånda.

 

 

Selve pulsvotten er strikket i deilig myk alpakka.

 


16. - Brikkevev

Nok et telemarks-inspirert bånd:

 


15. - Brikkevev

Dette båndet ble til tidligere i høst, som eksempel til et brikkevevkurs. Her er det inspirasjon både fra telemarksmønstring og samiske bånd-avslutninger. Kulturmøte :)

 


14. - Selekjole

 

Siste plagg ut i denne "serien", en selekjole i gul ull. Pyntet med samme type bånd som på tunikaen fra i går. Selvsagt brikkevevd av meg.

 

Passer for eksempel samme med den brune linkjolen.Pus har funnet et fint gjemmested, men glemte halen på utsiden ...

 


13. - Ulltunika

Også en antikvitet fra før ferien. Denne tunikaen er også maskinsydd men med håndsydde kanter. I tillegg må alt brikkebåndet monteres for hånd for at det skal bli fint.

 Spesielt rundt halsen er det ganske krøkkete, men med tolmodighet blir det bra til slutt.

  


12. - En brun dame

Som sagt er det mye som har unsluppet bloggen den siste tiden. Denne ble faktisk ferdig før ferien. Sommerferien altså.

  

Linserk sydd på maskin, synlige sømmer for hånd som vanlig. Brunt er faktisk veldig fint altså, burde egentlig lagd en slik til meg selv også en vakker dag ...

 


11. - Raggsokk

En av souvenirene fra islandsturen i sommer var garn. Faktisk flere av souvenirene! Blant annet litt skikkelig kraftig raggegarn.

 

 

Mønsteret er fra boka Íslenskt prjón, som også ble med som souvenir.


 

Varme og gode! I bakgrunnen en ovn som forsøker å etterligne en påskeøya-statue ...Nye fjellsko med supersokker ble testa ut på Dovre.


10. - Wanderwillows

Mer mysteriegarn. Sammen med noen bouclegarn-rester ble dette til et par Wanderwillows.

 

 

Og de ble faktisk for en gangs skyld til MEG!

 


9. - Rapunzel

I høst var vi på loppis og kjøpte garn til ti kroner per 100g. Ja, for vi har ikke noe garn hjemme nemlig!

  

Av "mysteriegarnet" ble denne kreasjonen tryllet fram. De som har fulgt med de siste dagene kan kanskje gjette hvilken bok den kommer fra. Designet heter Rapunzel, etter de overdrevent lange øreklaffene så klart.

  

Pus syns det var svært praktisk med lue med påfestet katteleke!

  

 


8. - Jule-brikkebånd

 

Julebaksten har vært i stor grad fraværende til nå i år. Ikke at det ble så mye mer julete nå heller, men man har i alle fall laga en porsjon havrekjeks som i følge boka vår om historisk mat kan passere som "vikingtidsk". De får bo i en Arvebolle lukket med et flunkende nytt jule-brikkevev-bånd.

 

 

Gode ble de også, til tross for at de slett ikke inneholder et snev av sukker.


7. - Meow

Vi fortsetter Dosen-temaet med nok et mønster fra Woodland Knits. Denne gangen er det Meow Mitts. De ser kanskje små og raske ut, men å strikke mønster fram og tilbake med et mylder av nesten like farger er IKKE fort gjort!

  

Til gjengjeld ble de veldig søte da!

  

Det pussigste (ha ha) er at de er strikket i Firdagarn. "Det har jeg aldri hørt om" tenker du kanskje. Kan det være fordi fabrikken ble nedlagt i 1977 skal tro? Det beviser bare at kvalitet holder seg. Og at de hadde veldig fine farger også på 70-tallet.

 Pus bryr seg ikke ...


6. - Garden gate & ivy

For noen år siden fikk jeg verdens beste bygave fra mannen som hadde vært en svipptur i Tallinn, boka "Woodland knits" av O Store Guru Stephanie Dosen. Merkelig nok tok det veldig lang tid før jeg strikket noe fra den, men plutselig har den blitt brukt til flere prosjekter.

 Dette er "Garden gate & Ivy" strikka i dobbel Sandnes minialpakka. Kjempedeilig myk, og de helt rette fargene!

 I mangel på eføy får det bli en klatrende klematis ...


5. - Alices pulsvarmere

Nok et Dosen-mønster, denne gangen de svært søte og enkle white rabbit wristees. De er strikket etter modell fra Tim Burtons "Alice i eventyrland". Varme og gode, og superkjappe å strikke.

  

 

 


4. - Mykeste myke

For noen uker siden var jeg på inspirasjons-ullkunnskaps-kurs hos Sunnmøre villsaulag. Når det gjelder ullkunnskapen følte jeg at jeg hadde det meste inne fra før, men det var uansett inspirerende å treffe Karin Flatøy Svarstad og høre om hennes ulne eventyr i vesterled. 

Jeg måtte så klart ha med en souvenir fra kurset. Det ble et lite nøste villsaugarn av bunnull, og fantastisk mykt og godt. Det ble forvandlet til et par nålbundne pulsvarmere i løpet av resten av kursdagen.

 

 

Karin bedømmer stapler:

 

 


3. - Småfrekk

Geriljabroderi i regi av husflidslaget. Disse er gave til gode naboer ...

 


2. - Winter has come

Game of thrones er en hit blant de fleste i familien. Dermed har noen også fått seg pulsvanter i ulike house-farger og -mønster.

 

 

Her har vi håndplagg til House Stark, House Lannister og House Baratheon. Oppskriften kan skaffes her.


1. - Oh deer

Akk ja, det blir blogget så altfor skjelden fra denne kanten. Mange travelheter kommer i veien, men det betyr ikke at det ikke blir håndverket.

Siden desember slett ikke er en travel måned (ironi) tenkte jeg å kjøre en adventskalender med poster hver dag. Det er farlig å love, men man kan jo forsøke. Så får vi se om jeg har nok ferdige arbeider til å fylle 24 bloggposter de neste dagene.

 

 

Først ut: Verdens søteste lue! Denne har stått på ønskelista til lille krapyl veldig lenge. Omsider ble det realitet.

 

 

Mønsteret er designet av fantastiske Stephanie Dosen, og kan skaffes her.

 

 

Lua har allerede vært på flere langturer. Under sees den på Dovre, der det blant annet ble nærkontakt med moskus. Den hadde enda finere horn!

 


hits