Tjuefjerde

Her tar vi juleferie og nyter freden og roen ei stund. Siste nytt om garn og stoff og slikt kommer om litt ... Nyt dagene :)

 GOD JUL!


Tjuetredje

Nesten framme!

 

 

Julegrøten er spist, treet er i hus og ferdig pyntet. I løpet av kvelden skal alt det lilla byttes ut med rødt. Så er det bare å glede seg til morgendagen :)


Tjueandre

... og JULEFERIE! Faktisk helt til neste år. Strikkekurven er full av fristende saker og greier, kanskje et par fridager kan få fart på pinnene.

 I tillegg til gammalt nytt finnes det også fristende nyheter å begynne på, hamstret under diverse utflukter. MEN først skal vi bare lage litt jul her ...


Tjueførste

Nå er det like før! Bare en dag til på jobb, så skal vi gjøre ALT de neste dagene!

 Ny vrangbord.


Tjuende

Jammen fantes det ikke knapper i akkurat perfekt farge på roterommet lageret. Dermed er genseren enda ferdigere. Strikket i tynn alpakka fra DSA, mønster herfra.

 


Nittende

og fanastripetingen er endelig ferdig. Litt effektiv innsats i helga gjorde susen. Montert og alle ender ferdig. Nå skal jeg på jakt etter knapper på roterommet lageret.

 


Attende

Et litt bedre bilde av papirstjernen, som er årets hit her i huset. Selv om den ser avansert ut, kan alle få til dette! Lille krapyl klarte dette helt fint nesten uten hjelp :)

 Instruksjoner finnes her.


Syttende

Mens katten rekker opp, strikker jeg videre.

 Luseprosjektet vokser stadig, men egentlig ikke raskt nok for min smak. Ryktene skal nemlig ha det til at det snart er jul ...


Sekstende

Mens jeg holder på med juleFORberedelser, er det andre som holder på med juleMOTberedelser. Krapylkatt er noe spesiell i matveien.

 Denne gangen var det altså et eksklusivt Noro-garn som stod på menyen. Riktignok hadde jeg allerede mine tvil om denne sokken fra før. Strikketeknikken er kjempetreig, og hele greia så ut til å bli et hakk eller to for stort. Arbeidet havnet i strikkekurven mens jeg tenkte over saken. Nå har altså pus bestemt for meg. For jeg starter IKKE på denne en gang til. Det er tydeligvis oppleggskanten som smaker best!

 

La oss da ikke snakke om ermet som nå har et stort hull. Det er en mye større tragedie ...


Femtende

Det nærmer seg faretruende, og i bakgrunnen foregår det hemmeligheter. Så hemmelige hemmeligheter at de ikke engang tåler bloggens lys.

 Ja, bortsett fra utsiden da. Her i huset har vi tradisjonen tro gråpapir som innpakningsmateriale. Enkelt, rimelig, miljøvennlig og ikke minst koselig :)


Fjortende

Joooosa sokker er ferdige.

 

 

Og tradisjonen tro tok garnet slutt 1 cm fra slutten. Typisk!


Trettende

 

Lussekatter må man ha, med ekte safran. Innen dagen er omme regner jeg med at disse er borte vekk!


Tolvte

En ny vikinghest, denne gangen med litt mer forseggjort broderi.

 
Ellevte

Også på pinnene - for man kan jo ikke ha bare ett strikketøy så klart!

 


Tiende

På pinnene nå: joooosa sokker

 Garnet er Fabel.


Niende

Resultatet fra smykkekurset er ankommet. Merkelig hvordan dette kan bli til dette:

 

 

Og det er slettes ikke mulig å få tatt bilde av disse på skikkelig vis, så de som vil ha en nærmere titt må komme hit :P
Åttende

Lille krapyl og krapylmamma'n har hatt juleverksted igjen. Denne gangen var materialet papir. Vi hadde i oppdrag å julepynte en hel låve. Det ble produsert en stabel av julekurver, både enkle pytnet med glansbilder, og slike man fletter. Vi lagde også fargerike papirlenker i metervis.

 Det aller fineste var nok de store, hvite stjernene. I låven var det dårlig med lys, men kanskje vi får tatt bedre bilder en annen dag ...

 


Sjuende

 

De evindelige nålbundne pulsvarmerne. Men denne gangen med en broderi-vri.

 
Sjette

Nå også med glasur:

 Skogsdyr-pepperkakene våre ble pyntet ferdig i de små timer her en kveld. Det tar jammen sin tid, selv om det ikke er så superpirkete gjort. I mellomtiden har faktisk brorparten av kakene forsvunnet. Vi har nemlig hatt førjulssamling i huset i skogen, og hva passer vel bedre der enn varm saft og pepperkakeskogsdyr! Stor fare for at vi må lage en porsjon til før jul altså ...


Femte

Mer julebakst. Og en stor seier da jeg ENDELIG greidde å lage vellykkede rosettbakels.

 


Når sant skal sies så måtte det et helt kurs til, med en ekspert-kurslærer som viste oss noen triks. Forhåpentligvis greier jeg det alene neste gang. Dette er blant de vakreste kakene jeg vet om, de skal voktes godt fram mot jul!


Fjerde

Tone har lært oss å lage krympehjerter. Deilig å lage noe som går raskt, og faktisk blir FERDIG!

Man tager et vanlig stoff og et krympestoff. Disse to festes så sammen ved hjelp av frihåndsquilting. Nedenfor finnes mitt fantastiske håndverk :P  Ja ja, dette var faktisk mitt aller første frihåndsquilte-forsøk, så man kan ikke forvente alverden.

 

 

Så er det bare å stryke stoffet, krympestoffet krymper, mens det andre stoffet bukler seg. Buklestoffet kan brukes til å sy saker og ting av - for eksempel hjerter.
Må bare finne et fint bånd, og et passende sted å henge opp disse to :)


Tredje

I det siste har det vært ordentlig kaldt. Og hvor er alle tjukkeraggene når man trenger dem? Minste størrelse går raskest, så vi starter der.

 

 

Noen garnrester i diverse farger ble nye sokker til lille krapyl. Lilla, rosa og blått om hverandre, for anledningen med dobbelt sett ullragger. Da begynner det å hjelpe!


Andre

Julebaksten er i gang. Lille krapyl er pepperkakebakesjef, og har bestemt årets kolleksjon. Denne gangen skal det vistnokk bare være skogsdyr. Heldigvis har vi stort utvalg i pepperkakeformer. Så langt har vi bjørner, rever, hjorter, ugler, elger, pinnsvin, ekkorn og snegler. Og så noen sommerfugler og grantrær da.

 

 

Årets pepperkakehus skal vistnokk være et bjørnehi. Akkurat den utfordringen vet jeg sannelig ikke hvordan skal løses ennå. Og så gjenstår det selvsagt å pynte kakene da. Fortsettelse følger.


Første

Første dag i desember.

Med andre ord tid for juleverksted. Her i huset har vi gjort noe vi ikke har prøvd før, men ofte tenkt å prøve = serviettdecoupage på stearinlys. Veldig raskt og enkelt! 

 Nå får vi jakte på fine servietter framover. Og gjett om det blir matchende lys og servietter til jul her i huset da ...


hits