Nyheter på pinnene

Nå har det gått flere måneder uten flettestrikk. Det kan vi ikke ha noe av!

Corsica

Neste stopp Korsika!

Several months and no cable - we can't have that now, can we? Next stop, Corsica! 

Héla

Den grå tåka fra for noen uker siden ble ferdig i tide til å bli julegave. Nærmere bestemt Héla, gratis oppskrift fra Istex. Med begrenset tilgang på Lopi falt valget på Viking Naturgarn, og så langt virker det bra :)

IMgenserforan IMgenserbak

Mottakeren virker også fornøyd, og hun bruker den helt frivillig og uten trusler - et bra tegn!

Litt søm

som faktisk i all hovedsak ble ferdiggjort i november/beg. desember. Men tiden flyr så jeg har ikke rukket å forevige/blogge før nå.

Sashikoputeforan Putebak

Sashikoprosjektene fra minikurset i husflidslaget er blitt montert!  Puta fikk bakstykke av to japanske kimonoermer, altså ferdig faldet og greier, veldig lettvint.

Toalettveskeforan Toalettveskebak

Denne rommelige toalettveska fikk for av samme konstruksjon.

 Veske

Så var det AnnaKa-veska mi da, som har marinert i et års tid. Bare jeg tok meg sammen så ble den da ferdig til slutt. Masse deler og dilldall på denne, men bra ble det til slutt. Masse lapping inni siden jeg egentlig hadde for lite av forstoffet, men heter det ikke lappeteknikk da??

Veskeinni

Håndquilting hjelper heller ikke på farta.

veskedetalj

En ny serk anno vikingtid har det også blitt. Her er det også mye håndsøm. Masse falding med bittesmå, usynlige sting. Og så et lite, diskret pyntebroderi i halsen da.

Serkdetalj

Stakkars Sindre er kleshenger, mottakeren har forhåpentligvis litt riktigere former...

Serk

God jul!

engel
Christmas greetings!

Litt strikk

De siste strikke-FO'ene.

En kjole fra Garnstudio, strikket i dobbelt Alpacka.

Kjole Kjoledetalj

Diagonalstrikket skjerf, svært mykt og deilig:

Skjerf

Vaskeklut i nettpatent:

klut

Og så har man selvsagt begynt på noe nytt...

Vikinggarn

My latest FOs. A Garnstudio dress knitted from double Alpacka, a very soft and lovely dagonally knit scarf and a dishrag.
And of course we have a new WIP!

Lucia

God Lucia-fest :)

Lucia

(Hjemmelaga luciakjole underst, resirkulert fra eg gammelt laken. Over, en nostalgisk forklekjole for å skjule alle mandarin- og gløggflekkene.)

Happy St. Lucia!

(Home made Lucia dress, recycled from an old sheet, and a vintage looking apron dress to cover all the glühwine stains.)

2. søndag i advent

Ble tilbragt på Sunnmøre Museum. De arrangerer førjulssøndag hvert år, og det MÅ vi bare ha med oss. Når vi ikke har stilt opp som "inventar" så er vi der som gjester, begge deler veldig koselig. Vi fikk flytte inn i fjordmannstova og prøve å lage litt liv der.

Forjulssondag

Noen medbragte rekvisitter.

Graanisser

Og jammen var det ikke et par grånisser der også! Mens guttene spikket så demonstrerte jeg nålbinding.

Skinnfell til jul II

Vuggefell

Minifell trykkside 

Sydd for hånd av lys grått pelssauskinn, kantet med grå svinemokka. Fellen kan brukes som sitteunderlag, på en stol eller i en benk, som "rumpevarmer" i vogn eller slede, eller som vuggefell for den lille. Eller selvsagt bare til pynt! Størrelse 50X80 cm med kant av grå svinemokka. All søm er gjort for hånd med lintråd.

Minifell pelsside 

Lyst på denne? Ta i så fall kontakt på helenehe@online.no.

Skinnfell til jul I

Stolfell/skinnpose

 Stolfell trykkside 

Sydd for hånd av to lysegrå pelssauskinn, med "brudekant", ekstra pelskant, på trykksiden. Fellen passer til en stol - f.eks. gyngestol. Om ønskelig kan det settes i knapper og bånd i sidene, slik at fellen kan brukes som pose til baby/barn. Kneppingen kan endres etter som barnet vokser og trenger mer plass. Etterpå kan fellen brukes som stolfell igjen. Størrelse 50X160 cm. All søm er gjort for hånd med dobbel lintråd. 

Stolfell pelsside Stolfelldetalj

Lyst på denne? Ta i så fall kontakt på helenehe@online.no.

Skinnfellsøm i miniatyr

Forbered eder på en hårete post!

Lammelokk

Ser det ikke deilig ut vel? Nydelige, krøllete lammelokker! Kan love at det er akkurat like mykt og deilig som det ser ut. Alt som nå skal vises fram her har "forlatt redet" - snufs. Det er nesten litt synd å selge noe så deilig, men jeg trøster meg med at de alle sammen har fått gode hjem.

Tidligere i år lagde jeg tre feller i sitteunderlag-størrelse. Mener å huske at de var 30X40 cm, passe til en stol, vogn, pulk eller lignende. Skinnene var lam av villsau, og lamulla er jo ekstra myk og deilig. Det gjør også at ullengden er litt ujevn - ikke fullt utvokst alle steder. Sjarmerende spør du meg! At fibrene aldri har blitt klipt fører til at de er ekstra supermyke.

Sittefellerforan 
 Sittefellforan 
Sittefellerbak  MinifellbakSittefellistol

Dernest hadde jeg to søte, små minifeller. Ca. 45X60 cm, passe størrelse til en barnevogn, til en stol eller benk, eller bare til pynt. Den grå er også villsau, mens den brune er blessau. Trykkfargen matcher pelsfargen.

Minifeller foran

Minifellerbak

Alt er sydd for hånd med dobbel lintråd. Alle sømmer er belagt med skinnbånd, og slik sydd tre ganger. Disse har alle sammen "brudekant", en smal skinnstripe påsydd på forsiden. Alle ble som sagt solgt i sommer, og har fått seg nye hjem i Norge, Sverige og Finland.

Men dersom du nå skulle få lyst på en ekte håndsydd skinnfell - stor eller liten - er det bare å ta kontakt på helenehe@online.no.

Detalj

1. søndag i advent

er overstått, og forberedelsene er i gang. Helga har gått med til å gjøre ferdig en masse halvferdige prosjekter. Så langt er det bare denne pepperkakebaksten som er festet til film. Mer senere...

pepperkakevotter

The preparations are started. This weekend was spent finishing up lots of projects, but for now I leave you with our gingerbread winterwear. More later...

hits