SommerfuglvingerSommerfuglvinger kan forandre alt
gjøre salt til søtt og varmt til kaldt
når elva blir for stri og får for mange bråe svingerskulle jeg ønske Gud hadde skapt meg med sommerfuglvinger.


Siste nytt fra luefabrikken

Strikka lue i Ara med "raknemasker". Inspirert etter mønster fra Dale, helt til garnet tok slutt...

luerigjen2

og hekla lue i Viking Brage.

luerigjen

Utrolig nok...

...så har jeg hekla i det siste....

luer

...og det er faktisk ikke så ille, i alle fall ikke med tykt garn og heklekrok.
Eskimo og heklekrok # 8.

Tre små hus

Syboks, strikkemappe, pennal, toalettveske... kall det hva du vil.

img5476

Også inni er alt på stell. Bånd over sårkantene, matcher utsiden så klart :)

img5478

Skotta vender tilbake

Jeg lovde visst bedre bilder av Skotta. Men det er den tiden av året igjen... da det er mørkt når man drar til jobb/skole, og sannelig er det ikke likedan når man kommer hjem også. Og når man inne benytter sjansen de timene det er dagslys i helga blir enten bildene altfor mørke...eller fullstendig uskarpe...Ja ja, det får duge likevel. Her kommer de beste av utvalget.Kjolen er strikket i Lett Lpoi. Et skikkelig klø-garn, for dem som er litt pysete. Det er ikke Lilja! Uansett blir det jo genser og strømpebukser eller tights under.

 

Mønsteret er fra Ístex Lopi # 27, som jeg fikk i gave en gang svogeren min var hjemme på Island. Har lenge tenkt på denne kjolen, og siden største størrelse var 8 år var det altså på høy tid å realisere planene. Mottakeren har selv valgt farger, og det ble jo kjempevellykket spør du meg! Lillafargen er en tweed-variant med spetter i alle mulige nyanser.Om noen tror at jeg har kjøpt denne retro-genseren for å matche kjolen, så må de tro om igjen. Dette er nemlig et ekte klenodium, en genser jeg selv brukte for ca. 30 år siden!!Matchende jakke er under produksjon.
Jeg har kjøpt mitt garn hos Lappestua, men du kan f.eks. finne det på nettet hos Birgirsdottir.

Mitered mittens

Vottene som "alle" strikker. Mønsteret er fra Elizabeth Zimmermanns Knitters Almanac.De er strikket i Rauma Vamsegarn. Jeg gjorde som på bildet i boka, strikka to stk. idiot-snor, synes det var nok pynt på de ellers ganske kjedelige vottene. Da sitter de i tillegg enda bedre på hånda.Dette er første gang jeg har laget slik etterpåklokskap-tommel, men det var faktisk ikke så skummelt :)

hits