Møt Jemima

Og så over til noe som jeg faktisk har LAGET!

jemima4

Åkei, kanskje ikke så imponerende, men etter noen dager med montering - ja, det tok virkelig evigheter (og det hjalp heller ikke at pus spiste opp en av delene underveis) - så det hele slik ut:

jemima1

Jeg er stor Beatrix Potter fan, og dette er altså den noe enfoldige og uheldige Jemima Plaskeand.
 
jemima2

Bare å brodere mønsteret på sjalet tok flere kvelder.

jemima3 

Men jeg er kjempefornøyd med resultatet - absolutt verd strevet.

Retro syskrin

Var på loppemarked tidligere i høst. LItt av hvert ble med hjem derfra, mellom anna dette syskrinet:

syskrin

Hvem kan vel gå forbi en slik skatt til 50 kroner? Og i alle fall ikke når det var fyllt til randen med diverse spennende innhold.

syskrininnhold3

Det var faktisk så fullt av saker og ting at det ikke gikk an å lukke det skikkelig. For litt siden fikk jeg endelig tid til å rydde skikkelig i det. Noe gammelt skrot gikk i søpla, men mange små skatter fikk fortsette å bo i syskrinet. En hel etasje bare med gamle sytrådsneller, flere små sigarettbokser fulle med knapper, masse glidelåser, blonder, bånd og nåler.

syskrininnhold1 

Men aller finest var vel denne gamle bein-prenen, her sammen med noen hedebosøm-lapper.

syskrininnhold2 


Splitter pine

Mas, mas, mas over hele linja ~ Mandag hele året, ~ det er ingenting å le av ~ Men jeg kan ikke la være

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Jaffal - for å rekonstruere tilbake til et lysglimt blant alle mandagene... Jeg har vært på votteutstilling!

votteutstilling1 

Romsdalsmuseet har samlet inn en masse nye og gamle votter, og inviterte til utstilling og foredrag om strikkehistorien. Klart jeg måtte ta turen innom, selv om det medførte at jeg reiste hjemmefra litt over 6 om morgenen, og ikke kom hjem før nærmere 11.

votteutstilling3

Det gikk an å stemme på favoritthåndplagget sitt også, og jeg smeltet for opptil flere. Det tovede paret med reveskinnskanter gikk av med en knepen seier.

votteutstilling2

Det var til og med en liten nålbindingsutstilling der :)

naalbinding

Museet inviterer også til konkurranse.

Sopphøst

Noen som husker mitt gode forsett fra i fjor? Å lære å pukke sopp... Jeg har ikke hatt allverden med tid til sopp-pukkeøvelsene mine, men jeg har da forsøkt. Og soppåret -08 har vistnokk vært svært bra. De fargesoppene er imidlertid flinke til å gjemme seg, og det har gitt uante bivirkninger. Litt fargesopp har jeg da funnet, som storskjellpigg, sleipsopp og fløyelsrørsopp. 

storskjellpigg

men også noen matsopper har blitt med hjem. Lys piggsopp, traktkantarell og kantarell ligger nå i fryseren til en passende anledning. 

pai

Noe av soppen er også forlengst historie, som denne traktkantarellpaien, som smakte helt utsøkt :) 

Se, et lys i enden av tunnelen...

... la oss bare håpe at det ikke er et tog...

Unnskyld meg for å ha falt av jordens overflate et øyeblikk. En ekstrem travelhet på jobb samt livet ellers har overtatt all oppmerksomhet heromkring, men forhåpentligvis går ting snart over til å være bare normalt travelt. Dermed øker sjansene for oppdatering heromkring. Skal bare lese en milelang e-postliste og besøke alle forsømte blogger så lenge.

Plutselig tilbake....

Excuse me for falling off the face of the earth there. I've been totally swamped in work and life in general, but hopefully things will be back to their normal buzyness soon, increasing the risk of me actually writing a blog post. Just let me catch up with a few houndred e-mails and a month worth of bloglines-posts.

later...

hits