Versa verserer

Versa ble presentert på en ganske så kjedelig måte for litt siden. En dag den var på likevel benyttet jeg anledningen til å ta noen "action shots". I etterkant ser jeg at vi kanskje kunne valgt en tights som matchet litt bedre, men slik var det nå engang den dagen:

 

 

 

Krapyl er fornøyd.

 


Hjertelig hilsen

Et par votter til en 8-årsdag.

 

Garnet er i høyeste grad antikt. Det er fra den gangen 3-tr strikkegarn kom i 100g hesper, og DET er en stund siden. Mønsteret er også av gammel dato. Det er tegnet av Else Poulssen for Den Norske Husflidsforening en gang på 30- eller 40-tallet. Mønstrene ble tegnet ut i farger på ruteark, så klebet opp på kartong, og leid ut for 10 øre for tre dager. Grunnet alverdens travelhet i det siste måtte jeg ha hele fire dager på å få ferdig disse :)


Diversion

Et nytt par sokker er underveis. Det vil si ... vi får se om det blir et par.

 For det første er jeg litt usikker på om dette er riktig garn til mønsteret. For det andre er jeg litt usikker på om jeg gidder å strikke dem i det hele tatt. Det vil nok komme an på om jeg får taket på slik fram-og-tilbakestrikking-fra-retten igjen. På tide å bli litt venstrehendt!


Knappesokker

Estiske knappesokker kan krysses av lista.

 

Dette garnet har ligget på lager siden 2006, da jeg vant det i en bloggkonkurranse hos Fuglemamma :P Det har liksom ganske urolig mønster i seg selv, så sokker med mye mønster var uaktuelt. Derimot passer dette enkle mønsteret med bare littegranne struktur fint.

 

 

Ikke så lett å få øye på "knappene" på bildet, men de er der altså!


Vice versa

En gang i februar var lille krapyl og mamma på bytur. Der kom vi over Nepal fra Drops, og siden det var introduksjonstilbud fikk lille krapyl velge seg noen nøster til en vest, siden alle vestene hennes var blitt for små. Merkelig nok valgte hun verken ensfarget slik jeg ville, eller fine farger, etter min smak. Da vi kom hjem forsvant nøstene i forglemmelses-skuffen, og plutselig var det september.

 

 

 

Da jeg åpnet skuffen for litt siden, slo eimen av dårlig samvittighet mot meg, og jeg måtte selvsagt øyeblikkelig legge opp til ett-eller-annet av garnet. Valget falt på Versa, og resultatet ble en stripete tunika som forhåpentligvis passer noen år. Jeg er fortsatt ikke overbegeistret for fargene, men lille krapyl er veldig fornøyd ... endelig!


Høst = ullsokker

og da er det bare å gå på dypdykk i garnskuffene. Dette Opal-nøstet har ventet en stund, men får nå lov til å bli estiske knappe-sokker. Til MEG!

 

 

 

Lille krapyl synes det er blodig urettferdig at jeg får alle sokkene, så nå er det vistnokk hennes tur snart...


Vevkjerringer

Tåke over Surnadalsøra:

 
Veving er liksom en av de tingene jeg egentlig skal ha god greie på. Men det er så rart med det, når man ikke praktiserer på årevis blir ting litt diffuse. Endelig var det tid for å oppfriske litt av gammel kunnskap.

 

 

 

Ei hel helg ble tilbragt i Surnadal vevstove. Der var en hel vevsal "pådekket" for fjorten kursdeltakere.

 

 

 

Min første vev var en "sunnmørsseng" etter Synnøve Erdal. Korskypert i bindingen, og mønster i kjeppskill og smett med 1-tr prydvevgarn.

 

 

 

Neste prosjekt var en halvdreil med bomullsrenning og lingarn 16/2 i innslag. I en gammel og vindskeiv vevstol var det satt opp en festremse i 4-skafts skillbragd. Bomullsrenning med lin i innslag. Til slutt vevde jeg en stripe med "kristnateppe fra voss", en skillbragd med 2-tr prydvevgarn i mønsterinnslaget. Denne hadde det vært flott å lage et helt teppe av!

 

 

 

Det var mange andre interessante renninger å velge i, men dette var altså det vi rakk over på 13 timer. Så  gjenstår det å se hvor lenge inspirasjonen varer. Dersom det ikke dukker opp mer vev her på en stund, så er det på tide med en etterlysning folkens!

 

 

Surnadalen badet i sol!


Endelig sokker

Denne ene sokken har ligget i en skuff siden februar. Stakkar liten, og den som var så fin også. Slik kan vi jo ikke ha det!

 

 

Ikke tar det så lang tid heller, når man bare kommer seg i gang. Flamingo-fargen er rester etter et tidligere prosjekt. Jeg begynte med å forsøke å få dem like, men så levde garnet sitt eget liv, og laget en merkelig grønn stripe på bretten på den ene sokken, enda så nøye jeg var med rapportene. Vel vel, fine ble de likevel.

 


Solhjul

Disse frynsene var en ren prøvelse! Først å klippe opp alle i riktig lengde, så knyte fast rundt hele den uendelige kanten. Og ikke nok med det, frynsene skulle knyttes sammen to og to. Resultatet ble ganske bra da!

 

Til slutt heklet jeg "musetagger" rundt hele framkanten.

 

 

 

Til slutt ble altså brun klump forvandlet til et gedigent sjal, mykt og lett men likevel godt og varmt.

 

 

 

Garnet er Sirritógv, mønsteret heter Solhjul. Modellen er færøyisk. Endelig et ferdig prosjekt å krysse av lista :)

 


hits