Motvillig hekling

Selv om jeg er en notorisk anti-hekler, har jeg plutselig begynt å hekle sekskantlapper. Det er selvsagt fordi Tone har bestemt det. Dessuten er det feil på alle lappene mine, siden jeg ikke har lært å hekle staver sammen. Jepp, veldig gjennomført dette! Garnet er diverse alpakkarester. Hva det blir når det blir stort gjenstår å se, men det skal i alle fall IKKE bli noe dobbelt sengeteppe!Og så har jeg brodert meg en koffertlapp. Nå mangler jeg bare et sted å reise...


Pulsvarmere

Min 97 år gamle bestemor har kalde hender. Planen er at disse skal hjelpe litt.

pulsvarmere

Så slipper hun å fryse når hun sitter med hekletøyet sitt i vinter :)
Garnet er Trysil Baby garn, og mønsteret er herfra.

Silkegarn

img5412

Dette garnet, mottatt som hemmelig-venn-gave, har ligget i ei skuff i en liten evighet. Men når jeg omsider fant det fram gikk det jammen raskt. Mønsteret er fra Garnstudio sine sider.

I sommer var vi en tur i Danmark, og somlet omkring i Jels ei lang stund. Plutselig kjørte vi forbi et skilt med "Ingelise". Jeg fikk selvsagt øyeblikkelig anfall, og beordret mannen å svinge av. Dermed kom vi fram til hovedkvarteret til Alt om håndarbeide. Oh lykke! MEN det var lørdag og bare 15 min. før de skulle stenge. Jeg løp panikkslagen gjennom butikken, og greide såvidt å samle tankene til å kjøpe en meter med engelsk blonde, og en diger pose knapper. Typisk!!

img5414

Vel, heldigvis passet knappene perfekt til dette prosjektet da...

Stripekjole

Jepp, det er en til. Svært beslektet med denne.

img5418

Jeg strikker, altså er jeg

skotta1

Våre fornødre strikket av nødvendighet. Jeg husker at min bestemor ofte har fortalt hvor deilig det var å slippe å strikke på søndagene. Ellers i uka var "spøtet" en fast følgesvenn. Av nødvendighet!

I dag har vi vel andre grunner. Det er jo slett ikke billigere å strikke selv, og høstbutikkene renner over av lekkert strikk fra tekstilindustrien i Asia. Noen har det kanskje som tidsfordriv, som terapi eller kunstnerisk utløp. For andre nærmer det seg en mani...

Hvilken grunn kan være bedre enn dette:
Et barn velger nøye modell, plukker ut farger etter egen smak, fullstendig sikker i sin sak på at hun har valgt det perfekte! (Hun har visst ikke arvet sin mors beslutningsvegring.) Prosessen fram mot ferdig plagg overvåkes nøye. Forventningen stiger. Helt til en morgen - kreasjonen henger klar over stolen, ferdig til bruk. Øynene stråler! Man trer den raskt over hodet, og beundrer seg selv i speilet, og løper henrykt avgårde til skolebussen i gryotta. Ikke et knyst om at Lett-Lopi klør. Man er da vel ikke halvt islending for ingenting!

skotta2

DET må vel være en god grunn til å strikke vel!
(Bedre bilder en dag det er litt lysere, og klokka ikke er noe med 07!)

Hvorfor strikker du?


hits