Tre kjoler i en smekk

Jeg rakk faktisk å gjøre unna tre kjoler på fredag! Mye takket være at mottakeren var bare noen cm høy. Både mottakeren og kjolene har fått nytt hjem. Mønster her, her og her.dukke1dukke2dukke3


I knitted three dresses last friday evening. Since then the recipient andher wardrobe has been given a new home together with a little girl. Patterns here, here and here.


Pjoning

Nytt forsøk på hekling - eller pjoning nærmere bestemt. Konklusjonen er at det er minst like kjedelig som før!! Mottakeren av produktet var imidlertid svært fornøyd, og har i natt sovet med ull-pulsvarmere. Ingen kalde hender eromkring nei!

pjoning

I tried again - but the conclution remains the same - crochet sucks. The resipient of the product however was very happy with the result, and wore her new gauntlets to bed last night!

Svenskehandel

evila

Etter å ha kjørt så langt for å gå en dag på messe, måtte man selvsagt handle litt, ikke sant... IKKE SANT...

godteri

Strikkekit til røde pulsvarmere i silkegarn, Ashford niddy-noddy, popana til innslag i en løper, skaftlåser, souvenirveske, linsåpe, broderipakke til skånsk pute, evila, arwetta, vevramme, to vevskytler, 6 lappestoff med Beatrix Potter-motiv, to hesper garn fra Solkustens spinneverkstad, ei hespe gutefår-garn, 200g finsk ullgarn, diverse Väv-magasinet, Handwoven, Knits og ei vevbok.

Det jeg egentlig så etter fant jeg ikke, men hva gjør vel det... da har jeg en grunn til å komme tilbake om tre år igjen ;-)

Fram og tilbake igjen

dalahest

Som sagt - mer reising. Denne gangen var det Väv 08 som lokket. Vevmessa foregår nå kun hvert tredje år, og at det denne gangen fant sted i Leksand i Dalarna var slett ingen ulempe. Faste lesere har nok fått med seg at Siljan-området er et stadig tilbakevendende tema :)

arena

Mitt første møte med en ishokky-arena. Slett ingen ulempe at den var fylt til randen av garn, garn og mer garn, vevredskaper, vevstoler, rokker, bøker... you name it. Utstillerne hadde kommet fra Japan, USA, Nederland, Danmark og selvsagt alt som kan krype og gå av vevfolk i Sverige. En unik sjanse til å innhente inspirasjon, og til å bli kvitt litt penger!

louet popana

Kjentfolk treffer man overalt i husflidsmiljøet, og dette var slettes ikke noe unntak. Andre lokale "vevkjerringer" var å finne, samt husflidsfolk vi har blitt kjent med på reisene våre.

ryer

Utstillingene og demonstrasjonene var også interessante. Ryer syntes å være et tema denne gangen, og husflidskonsulentene hadde pønsket ut mange fine, enkle tilnerminger til veving, som ikke krever en hel vevstue for å sette i gang.

kelim

Dagens mest imponerende var den tyrkiske damen som knyttet teppe i et rasende tempo, med en fantastisk brikkeveverske på andreplass.

hali brikkevev

Den skumleste var "hårkullan" som gjerne skulle laget smykker av lokkene mine. "Om man bare klipper litt innimellom så unngår man hårløse partier." Jotakk...

haararbeid

Årets besøk ble mitt tredje møte med den svenske vevmessen, de andre to i 93 og 97. Denne ble en light-versjon, uten kurs, utflukter eller foredrag, og kun med siste dagen på messa. Det er jo LITT langt å reise bare for en dag, men likevel vel verdt turen! For å rettferdiggjøre den lange reisen måtte jeg jo handle både godt og grundig, ikke sant...?? Mer om det i neste post... 

~ september ~

og de første gyldne løvene er allerede på plass som bakgrunnspynt...

lue1

Omreisende-viking-sesongen er over, men fortsatt kommer det en ting eller to ut av nålbindingsfabrikken.

lue2

Luer som får ligge på "lager" til neste vår. Synes jeg har produsert kjempemasse denne sommeren, men det er jo nesten ingenting igjen... det meste har fått seg nye eiere :)

Reising er det imidlertid ikke slutt på. Mer om det over helga...


We already have some yellow leaves.
The time for travelling viking activities is over, but I'm still nalbinding from time to time. I've been nalbinding loads this summer, but there is almost nothing left - most things have new owners already. These will be in stock for next season.

Travelling however is not over... more about that later...


Herøy igjen

dsc00073

Som vanlig deltok vi under marknadsdagene ved Herøy Kystmuseum. Sindre og jeg måtte være to steder på en gang, og gikk derfor glipp av den første markedsdagen, men til kvelden var vi på plass.

dsc00071

Siden teltet vårt stod på ei helling takka vi ja til å overnatte i jekta Anna Olava.

 dsc00076   dsc00072

Deilig med litt bølgeskvulp som vuggesang! Lilja trivdes utmerket ombord ei "ekte sjørøverskute".

dsc00085 dsc00092

Søndag hadde vi utmerket markedsvær og godt besøk. Dette var antakelig sesongens siste marked.

dsc00100

Gutta vant ikke rokonkurransen da, men jeg tror de hadde det ganske gøy likevel.

Sokker og sokker

Basketcase-sokker i Regia,

img1332

og Better than booties i Lanett.

img1331

hits