Gammel sekk blir som ny

Sist helg arrangerte vårt lokale huslfidslag "gjør-ferdig-helg", hvor man kan ta med seg gamle, halvferdige prosjekter og inspirere hverandre til å gjøre dem ferdige.

Jeg fant fram en gammel lappeteknikk-sekk jeg sydde for maaaange år siden, og i flere år har knyttebåndet vært helt utslitt, og den har derfor ikke vært i bruk. Det tok meg ca. ti minutter å sy i nytt bånd, det var jammen på tide!Ellers sydde jeg en lappeteknikk-pute + at jeg begynte på en til.

Rogue vokser sakte men sikkert. Nå holder jeg på med de arbeidssomme flettene på hetta. Men jeg har samtidig flere hemmeligheter på gang, så det går ikke så fort.

Our local craft group hosted a ufo-weekend. I brought an old patchwork backpack that needed a new drawstring. It's been ruined for years, and it took me about ten minutes to change it. How is that for procrastination! I also made a patchwork pillow, and started another one.

Rogue is growing slowly, and now I'm working on the hood. Since I also have several secret knitting projects on the go it doesn't go so quickly.

10.000

Jøsses bevares, over 10.000 besøkende siden jeg startet å blogge i mai... det hadde jeg aldri drømt om! Av alle de treffene er det 101 som har lagt igjen kommentarer. Kanskje enda flere har lyst til å legge igjen en hilsen? (hint, hint)Wow, over 10.000 visitors since I started blogging in may... I'd never even imagined that! Only 101 visitors left a comment. May be you'd want to leave me a few words the next time you stop by?


Rogue fortsetter

I en travel hverdag får jeg da sneket inn litt rogueing, og nå har jeg kommet så langt at bolen er delt ved ermhullene. Flettemønsteret i sidene er jo bare helt nydelig! Nå er det jo bare å råkjøre videre oppover bakstykket, glattstrikk på pinner nr. 5 bør kunne gå unna.


I'm rogueing along, even though my buzy shcedule doesn't leave much time for knitting. I've devided for the armholes, and I guess the back should be a rather quick knit with only stockinette on 5mms.


Hemmeligheter

Er det ikke gøy med hemmeligheter? Man fryder seg over å pønske ut forhåpentligvis hyggelige overraskelser til andre, samtidig som man gleder seg som et barn på julekvelden... ligger det snart en hemmelig pakke og venter i postkassa?? Takket være Karine er dette en hemmelighetsfull høst! Overraskelsene til Minna og Hanne er avslørt, men det blir stadig lagt nye planer. Neste hemmelige venn: du vet ikke hvem du er, men bare vent!
Olympisk mester i strikking, Alison, måtte også få en hemmelig påskjønnelse for sin innsats.
Og denne gangen blir det altså ingen bilder. Hemmelig, skjønner du!

This fall is packed with secrets, and it's fun! Thanks to Karine I could surprise Minna and Hanne with secrets. Next secret pal; you don't know who you are yet, but I have a plan!
I also had to give our olympic knitting champion
Alison a small secret prize for her effort.
No photos this time. You know, it's a secret!

Snille Karine :-)))

Hemmelig-venn-mamma Karine leker julenisse i september. Se hva hun sendte meg:Sally Johansons "kniplebibel".

Og ikke nok med det. Det viste seg nemlig å være en genistrek å ta bilde av Rogue med garnender som maskemarkører. Hun syns nemling at jeg absolutt burde ha noe finere, og sendte meg disse:Eeeeer de ikke søøøøte?? Særlig den lille bæen, og krokodillen!!

Look what Karine sent me. A Swedish book about Bobbin lace and a set of the cutest markers I've ever seen, espesially the sheep and the croc. Isn't she nice??

Hemmelig skjerf del 1

Sa jeg at jeg ikke skulle strikke mer på en stund? Vel, på lørdag trengte jeg et enkelt ferge-strikketøy, og la opp til et skjerf av den hemmelige gaven jeg fikk av Sonja. 12 masker på pinne nr. 7, to omganger lilla fluff-garn og en omgang fluff + mohair-effektgarn lagt sammen. Jeg trodde jeg hadde så lite garn at det ble et Lilja-skjerf, men jeg strikket og strikket og strikket, og etter at jeg hadde brukt opp mohairgarnet brukte jeg resten av det andre til frynser, og da var skjerfet plutselig over to meter langt. Altså: et Helene-skjerf! Det passer bra, for jeg er en veldig skje(r)fete person, føler meg helt naken uten et skjerf rundt halsen i den kalde årstida. Gleder meg til å begynne å bruke det.Noe av garnet fra min første hemmelige venn, Malle, skal også bli et skjerf etter hvert. I mellomtiden er flettepinnen jeg fikk av henne travelt opptatt med Rogue.

I needed something quick and simple for the ferry trip last week, and cast on for a scarf with the yarn from my second secret friend. Now it's finished, almost two meters long, and I'm very happy with it. I'm adicted to scarves in the cold part of the year.

Hettevest blir -genser

Endelig var siste nøste til hettegenseren ankommet, og hele genseren ferdig. Sindre flyttet umiddelbart inn i plagget, og brukte den hele dagen. Tror nok dette blir en yndlingsgenser.Og med denne ferdig rykker Rogue fram på prioritert strikkeplass. Ikke at det hjelper så voldsomt med det første. Regner med at det blir masse jobbing de første dagene, og så må jeg gjøre de siste forberedelsene til kniplekurset.

Hoodie is finally finished, and Sindre loves it. I guess this is a new favourite sweater.

And that makes Rogue my prioritated knitting. Won't make a big difference though. The next few days will be buzy at work, and then I have to prepare the bobbin lace classes, so very little knitting time in the near future.

Aaaaarrrrghhhhh

Damen som skulle ta med det ene grå nøstet med garn som mangler til å gjøre hettevesten om til hettegenser glemte det selvsagt! Og jeg som har veeeeentet i flere dager, nå er det en hel uke til neste sjanse. #$€&#££§!!!
Tror jeg må ha meg en tur i by'n i morgen, så kan jeg fikse det selv. Jeg må uansett snart handle inn garn til kniplekurset mitt, og da kan jeg jo gjøre det samtidig.

Ellers har jeg sikret meg høstens nyheter fra Sandnes. Noen fine ting, men ingen som skriker "strikk meg" foreløpig. Vinneren blir nok en pusete, tovet flettegenser og en hvit mohairgenser med pynt nederst.The woman who was supposed to bring the one ball of gray wool to make the hooded vest into a hooded sweater had forgot about the whole thing! I've already waited several days, and the next chance is in another week. #$€&#££§!!!
May be I'll take a trip to the city tomorrow and get it myself. I have to buy yarn for my bobbin lace class anyway.

I've gotten my hands on the news from Sandnes. Some ok stuff, but nothing that screams "knit me". The best thing was a fluffy, fulled aran sweater and a white mohair sweater with lacey edges.

Setesdalsgensermontering

Fikk overbrakt dette fra en dame i dag:og jeg skal altså prøve å få en hel genser av det, i alle fall få halskanten på plass. Jeg har montert setesdalsbroderi noen ganger før, men ikke denne varianten, som kommer fra BMB håndarbeider. Syns selvsagt at Raumas/Setesdals husflidssentrals er finere. Dessuten syns jeg det er litt "juks" med blå genser, men det er jo ikke min sak. Jeg skal i alle fall gjøre mitt beste!

I'm going to finish off this sweater for a lady. I've seamed on Setesdal embrioidery before, but not this particular design. I think it's braking the traditions putting this on a blue sweater, but that's not really my problem. I'm going to do my best anyway!

Roguebegynnelse

Har starta så vidt, men på grunn av mye jobbing blir det ikke så rask framgang. Heldigvis er det tykt garn og tykke pinner, så det vises raskt resultat når man først setter seg ned.I've started my Rogue, but due to a lot of work it doesn't grow very fast. Good thing it's very thik yarn and needles, so progress shows quickly if you get a couple of moments for knitting.

Hettevest

Hettegenseren til Sindre er fortsatt hettevest. Jeg har sluppet opp for garn idet andre erme er nesten ferdig. Men jeg venter på mer, og i følge butikken skal det komme fredag.Legg merke til ei lita linselus som sneik seg med på bildet. Etterpå insisterte hun på at jeg skulle ta bilde av henne alene.
While waiting for more yarn Sindre's hooded sweater stays a hooded vest. But the shop tells me that the yarn wil be in friday, so I guess I'll finish the second sleve and sew them on over the weekend. Lilja snuck in on the photo, and then she insisted that I'd take a photo of her alone.

Aaaahhh... lilla pakke!

Endelig bilde av gaven fra min hemmelige venn:Er jeg ikke heldig? Har sett at mange har fått snop og andre forbruksvarer, men jeg er SÅ fornøyd med å få mer GARN! Det er det ultimate godteri for meg. Hemmelig venn Sonja fra Danmark har sendt meg et 25g nøste med en mohairblanding, og et 50g nøste med Baltika, et slags pels-fluff-garn i en ullblanding. Perfekt farge! MEN hva skal det bli? Jeg har jo fortsatt planer om å strikke et skjerf av min forrige hemmelige gave. Det spørs om ikke dette også blir et skjerf, kanskje et lite barneskjerf til Lilja? Andre gode forslag mottas med takk!

Sonja har ni nøster til av pels-fluff-garnet som hun gjerne vil bytte i noe annet. Vet ikke helt hva jeg evt. skal bruke det til. Jeg får prøvestrikke litt av det nøstet jeg har fått, så får vi se. Men det var mer også: en kjempesøt liten glidelås-henge-dings formet som en marihøne. Prøv og gjett hvem som skal få den (hint: Lilja går i marihøna barnehage-avdeling). Jeg tror nesten dette ble en Lilja-pakke :-)

Ellers et kort sammendrag av nattens hendelser: Helgi og Sindre har fått henholdsvis svarte og brune vikingetidstilbukser, og første erme til hettegenseren er blitt litt lengre. Rogue er fortsatt ikke påbegynt. Vi får se hva helgen bringer!


Here's what I got from my secret pal Sonja; a 50g ball of purple fluffy novelty wool blend and 25g purple/silver/multicoloured mohair blend. I just love the colour, and I'm so happy that my pal sent me yarn! The ultimate snack in my opinion. BUT what should I make of it? My plan so far is a small scarf for Lilja (2). Do you have any suggestions?

I also got a ladybug shaped zipper-decoration-thingy, and since Lilja's kindergarden class is called "the ladybug" I think she must have it. I guess this turned out to be a Lilja present :-)

I managed to finish the boys' outfits yesterday, black and brown viking age style pants for Helgi and Sindre. The first sleve of
Hoodie is a little longer, and poor Rogue is still not started. We'll see what the weekend brings.

Kameraklur / strikkegodteri

Hm, har visst ikke oppdatert på en stund her. Vårt vanlige kamera vil ikke virke som det skal, og strikkeblogger uten bilder er jo veldig kjedelig, ikke sant? Derfor skulle jeg ta med gaven fra min hemmelige venn på jobb i dag og fotografere den her. Og hvor tror dere den ligger? Riktig, hjemme. Vel, nytt forsøk i morgen. Gled dere, den var kjeeeempefin!

I går begynte jo høstens store attraksjon - Rogue-knittalongen! Den har jeg gledet meg til i evigheter, og garnet ble kjøpt inn for kjempelenge. Men, hulk hulk, tiden strakk ikke til, så jeg har ennå ikke fått begynt. Derimot fikk jeg strikket 2/3 av første erme til hettegenseren mens jeg hjalp Sindre med lekser, og etter barnas sengetid var det sying. Guttene skal delta på NM i langbueskyting i helga, og der er det strenge krav til konkurranseantrekk. I går kveld/natt ble Helgi (16) utstyrt med beige ulltunika i vikingetidstil, og gubben i huset fikk seg en Birka-lue i skinn. Det som mangler nå er bukser til de to småguttene. Det må jeg prøve å rekke i kveld/natt. Sove får jeg gjøre til helga :-) Bilder kommer etter hvert.

Men jeg må jo ha bilder, så da kan jeg skryte av de nye kolleksjonene til Rauma og PT. Bedre enn på lenge, spør du meg!Mange fine ting som frister, slik som disse:Og masse mer!

Nei, nei... ikke tenk på det  en gang! Vær nå flink jente og strikk ferdig det du holder på med!

The lack of posting is due to the brakedown of one of our cameras. And a knitting blog with no pics is no fun, right? When you return I hope to have photoes of Sindre's hoodie (2/3 of first sleeve finished) and the Rouge I was supposed to start on yesterday. Instead we sewed a vikingage style tunic for Helgi (16) and a leather hat for hubby. The three guys of the house are all going to compete in the Norwegian long bow championship this weekend, and there are very strict rules for clothing. So tonight I'll be making pants for the boys. Photoes hopefully soon.

In the mean time I can brag about the new Rauma and PT autumn collections. Lots of goodies, better than in a long time. I wil however try to be a good girl and finish my ongoing projects. (Just try...)

hits