Fornyelse

Noen har begynt i andre klasse, og fra gamle dager var skolestart ensbetydende med nytt strikkeplagg. Gensere har hun fortsatt i massevis, og dermed plukket hun selv ut denne tunikaen.

kjole2

For øyeblikket brukes den som kjole, men til vinteren vil den også være fin over en langarma t-skjorte og bukser. Mønsteret er fra PT design nr 88. Jeg sløyfa den stygge lomma på oppskrifta da :P

kjole1

Her måtte jeg til og med finne fram heklekroken, og DET skjer ikke hver dag altså!

kjole3

Enda eldre

Jammen ble det ikke et par fiberrelaterte bursdagsgaver i år også. Tusen takk til Lene Sophie, Lone og Rikke :)

gaver

Tur #7

Tur-uka ble avsluttet med den lengste turen til nå. Og uten bil måtte man også ta med noen kilometer ufrivillig trim gjennom bebygde strøk, før man treffer på uberørt natur.

hoestfarger

Utsikt hjem.

utsikt1

Og faktisk holdt regnet seg unna også, bortsett fra noen få dråper på slutten.

utsikt2

Tur #6

Soppjakten fortsetter. Jeg er fortsatt nybegynner i denne sporten, men i dag kom jeg over noen rødskrubber. De skal være en av de sikre soppene, så da tar vi sjansen.

sopp

Denne var for markspist til å bli med hjem, men jeg fant flere senere på turen. Fargesoppen jeg EGENTLIG skal jakte på er imidlertid svært flink til å gjemme seg...

Tur #5

Jeg dementerer herved ALT om sofagriser og mangel på store naturopplevelser. Nei, det ble ingen lang tur i dag, men derimot stor naturopplevelse. Det er nemlig ikke hver dag at vi treffer på slike i byggefeltet. Flaks at jeg gikk fra jobb i dag, ellers hadde jeg kanskje ikke oppdaget denne i det hele tatt.

oern

Havørn, bare noen meter fra huset vårt. Der satt den i noe som virket som en evighet (men ifølge tide på første og siste bilde var det litt over ti minutter), før den gav fra seg et skrik, brisket seg og satte avgårde i elegant glideflukt et par meter over hagen vår.

oern2

Etterpå måtte jeg rundt og rope på pus for å forsikre meg om at han ikke var blitt ørnemat :)

oern3

Tur #4

Nok en kort, våt, ubegivenhetsrik asfalttur. Været innbyr ikke akkurat til de store naturopplevelsene for noen som tross alt er sofagris av natur.

jakke

Om ikke annet har jeg da fått bekreftet at min nye allværsjakke faktisk ER vanntett. Kjøpt her, med reklame for en utmerket organisasjon.

God tur!

Tur #3

2

I motsetning til enkelte bortskjemte heldige har jeg ikke lærerferie. Dermed må all turgåing foregå etter jobb, etter middagslaging, etter diverse andre gjøremål. Selv om vi fortsatt har lyse kvelder, blir det plutselig merkelig mørkt før man får somlet seg avgårde.

1

Derfor mørke og uskarpe bilder. Heldigvis er kantarellen lys på farge, så det ble med en liten porsjon hjem til kveldsmat.

kantarell

Nammenamm :)

Tur #2

Andre tur er ikke mye å skryte av. Hverken lang eller bratt. Det skyldes både dårlig tid og dårlig vær. Men joggeskoa fikk da lufta seg littegranne. I alle fall nok til å konstatere at det kanskje er på tide med en fornying...

sko

Disse er allerede blitt maaaange år, og har hatt seg et opphold hos skomakeren allerede. Nå har sålen begynt å løsne både her og der. Hvordan har det seg at når skoene akkurat begynner å bli passe inngått så er de utslitt :P

Tur #1

Heisann, og velkommen tilbake :)

Her har det blitt feriert i lengre tid, men med høsten våkner bloggen til live igjen. Det er i alle fall planen. Diverse reiseberetninger og håndarbeid kommer til å dukke opp etter hvert, men først skal dere få bli med på tur!

utsikt

Det er Lise som inviterer. Hun har faktisk lurt oss til å gå tur hver dag denne uka. Min første tur var med soppkurv til pynt. For brukelig sopp fant jeg nemlig ikke.

sopp

Det vil si, da jeg kom hjem oppdaget jeg at en av typene kan brukes til farging, så kanskje jeg må gå tilbake og hente den igjen :P

skog

hits