Antikvitet

Et nesten-ferdig strikkeprosjekt har marinert i evigheter i strikkekurven. Det verste er at det ikke tok lang tid å gjøre ferdig heller. Garnet er Nepal, så det går jo kjempefort!


Endelig!


Kåpe

For en gangs skyld har jeg gjort ting skikkelig. Altså håndsøm fra innerst til ytterst. Og i prosessen ble jeg påminnet om hvorfor jeg så sjelden gjør dette. Da hadde vi nemlig nesten gått nakne.

 

 

 

Men denne gangen hadde jeg altså bestemt meg. Det ble en kamp mot kalenderen for å bli ferdig. Først å sy selve sømmene. Deretter presse sømrommet til hver side og sy ned sømrommet med en fylltråd i over alle klippekantene.

 

Men resultatet ble ganske bra da, og ikke minst livreddende. Med alle andre ytterplagg fravokst var det en absolutt nødvendighet, her i majestetiske York Minister. (Nederste del av serken er aldeles stiv av Yorks gaters sølevann ...)


Stoffet var utplukket av lille krapyl personlig under Moesgård i fjor.


Sidserk

Denne har allerede rukket å være med "på eventyr" flere ganger. Lille krapyl er i ferd med å bli stor, og vokser ut av alt hun eier og har. Dermed måtte krapylmammaen snekre sammen ny serk til årets vikingaktiviteter.


Enkel og grei, som vanlig er alle synlige sømmer for hånd, mens resten er "symaskinjuks".


hits