Thorsbjergmannen får seg dame

Ja, denne gangen har Diana kledd seg ut som en dame fra romersk jernalder. Bruk av lin i denne perioden er omstridt blant ekspertene (selv om det er funnet linhekler fra den tid så nært som i min egen kommune), derfor ble det denne gangen serk i en superfin, tynn ull. Og denne er VARM! Det var en lidelse å prøve i sommervarmen vi hadde de dagene jeg holdt på med denne, men jeg kan tenke meg at den er deilig på kjølige viking-kvelder. Kanskje jeg kan lage en slik til meg selv en vakker dag, men da skal det i alle fall bli en annen farge enn denne en smule upraktiske...

kjole1

Alle synlige sømmer sydd for hånd. Også her ble det strafferunde på ermene. Vikingsøm foregår mye på øyemål, og jeg har visst forlagt mitt for øyeblikket. Men mens det sist ble for smalt, var det nå for vidt. Det var litt enklere å fikse, så nå har kjolen smale, elegante ermer, tilpasset den kommende overkjolen.

kjole2

For hun her er nemlig for "gammel" til de vanlige vikingoverkjolene. Denne eldre damen skal ha en drapert ullkjole i peplos-fasong, festet på skuldrene. Dette er ikke det riktige stoffet, det er kun til demonstrasjon. Og som dere ser, er det også hun som skal ha det fargerike beltet fra forrige innlegg.

kjole3

Da håper jeg bare at hun og Thorsbjergmannen lever lykkelig til sine dagers ende :)

Brikkevev

En av bestillingene mine var et brikkevevd belte. Her har jeg brukt spelsaugarn og 20 brikker. Beltet er litt over to meter langt, og det har fått flettete frynser i endene.

belte2

Fiiiint :)

belte1

Thorsbjergmannen gjenoppstår

Og slik ser han altså ut, fullt påkledd. For anledningen har han fått belte i hestetagl.

thorsbjergmannen

Nå også med tunika

Thorsbjergmannen hadde også en tunika, og den har inspirert denne saken. Ingen kiler denne gangen, derimot er det splitter i sidene nede, og rund båthals. Ermene er ganske smale fra albuen og ned, og framme er de så trange at det også der må være splitter.

tunika1

Alle synlige sømmer er sydd for hånd, og etterpå har de fått pyntesting i rødt spelsaugarn.

tunika2

Thorsbjerg igjen

Thorsbjergmannen slår til igjen. Skal tro hva han hadde tenkt, om han fikk vite at folk satt og kopierte buksene hans over 1500 år etter hans død. Altså, buksene av alle ting! Ikke den fine kniven han hadde smidd selv, eller utskjæringene han var så stolt over. Men de gamle, fillete buksene!! Det er jo ikke sikkert det var de fineste buksene hans en gang... Tenk over det, neste gang du går tur i myrlendt område. Plutselig sitter det noen og kopierer mikrofiber-anorakken din om halvannet årtusen...

bukse2

Uansett, et nytt par ullbukser etter mønster fra - nettopp - Thorsbjergfunnet. Alle synlige sømmer sydd for hånd.

bukse1

hits