Hemmeligheter

Britta har sendt meg en skikkelig luksus-hemmeligvenngave. Seks nøster Katia Scotch tweed, et nydelig silkeblandingsgarn. Jeg har foreløpig ingen aning om hva det skal bli, så gode forslag og mønstertips mottas med takk ;-)  .... ooops, dropsene ble visst ikke med på bildet...

image869

Og så har den aller første gaven fra denne runden blitt til noe! Foreløpig litt udampet og krøllete i kanten, men til vinteren vil denne bli helt deilig!

image870

I got another gorgeous SP gift from Britta :) 6 balls of Katia Scotch tweed, a luxurious silk blend. I'm very in doubt of what to use it for, so feel free to help me out with suggestions/free patterns ;-)

And my very first SP gift from this round has been knitted up. Here it is, in it's curled unblocked state. Too hot to wear now anyway, but come winter it'll be great!

Nye skinnfeller

Jeg har noen nye skinnfeller som jeg ikke har fått presentert skikkelig her. De fortjener en skikkelig foto-session, når tiden tillater det. Foreløpig nøyer jeg meg med å vise fram den siste som er helt ferdig:

image867

Nydelig krøllete pelssauskinn er ikke så lette å få tak i. Jeg måtte faktisk stå på venteliste ei stund for disse!

image865

Denne gangen er den trykt med mine helt egne trykkblokker. Føler meg litt rik nå ja, selv om lommeboka sier noe annet etter at blokkene var betalt. Vel vel, rikdom er mer enn bare kroner og øre, ikke sant? Foreløpig er utvalget begrenset, men eventuelle framtidige inntekter skal investeres i nye blokker, så støtt en god sak og kom og kjøp ;-)

image866

Fellen slapper av henslengt i en stol. Snart skal den ut på reise til sin nye eier.

image868

Fellen kan brukes som sitteunderlag, på en stol eller i en benk, som "rumpevarmer" i vogn eller slede, eller som vuggefell for den lille. Eller selvsagt bare til pynt! Størrelse 50X80 cm med brudekant på trykksiden. All søm er gjort for hånd med lintråd.
Denne er bestilt, men fikk du veldig lyst på en tilsvarende så har jeg to til under arbeid. Ta i så fall kontakt på helenehe@online.no.

Det var en gang...

Ja, for det begynner å bli en stund siden... Men for noen helger siden hadde vi altså flere vikingaktiviteter som må vises fram. Jeg hadde ansvar for plantefargingen. Her er det gulfarge fra kjerringrokk, marikåpe og krappblandet hundekjeks som tørker seg i brisen.

image861

Andre lagde osebergkister. I finværet var det like godt å bære høvelbenkene ut i sola!

image862

Før helga hadde jeg det også travelt. En ny kjole så dagens lys - i tynn, rød lin med gule pyntestikninger. Dette var et bestillingsverk, og jeg har ikke sett den på mottakeren ennå. Håper den passet!

image863

Og så var det dette brikkebåndet, 16 brikker og spelsaugarn.

image864

A few weeks ago we had some viking activities again. I was in charge of the plant dyeing. These yellow skeins were dyed with field horsetail, lady's mantle and cow parsley mixed with madder root.
Others made chests.
And before our little gathering I was busy completing some orders. A red hand sewn linen dress and a tablet woven belt.

Linselus

Skjørtet som jeg fikk materialer til for et år siden (!) er omsider blitt strikket. Mottakeren er bortreist for tiden, så det lå an til kjedelig bilde uten innhold. Men Pus var fast bestemt å bidra som rekvisitt, og da blir det som pus har bestemt.

image860

Skjørt i PT sumatra bomullsgarn.

I got this kit a year ago, and finally got around to making it. The recipient is on vacation, so the cat figured I needed a stand in for the shots.

hits