Nå også skomaker

I serien "Helene gjør ting hun ikke kan" med undertittelen "fordi det hun trenger aller mest er en ny hobby", har vi i dag kommet til skomaking.

 

 

Den eneste tingen innen vikingutstyret vårt jeg dyrt og hellig sverget å ALDRI skulle lage selv var - nettopp sko. Fordi det jo er så viktig at disse er gode, konfortable, og ikke minst passelige.

 

 

Men når anledningen nå bød seg, og ingen andre i familien kunne prakkes innpå dette kurset, så lot jeg meg lure. Avgjørende var også det faktum at lærer var vår egen super-skomaker og snart mester Øyvind. Han er i ferd med å forfatte mastergradsoppgave i arkeologi om nettopp sko fra vikingtiden.

 

 

Og så hadde vi verdens fineste kurslokale :)

 

 

Elleve kursdeltakere og tretten skopar. De aller søteste var Ragnas bittesmå, røde Hedeby-sko.

 

 

Balder saumfarer - igjen.

 

 

Dette er ekte vikingtidsko, det vises på den spisse hælforsterkinga bake som er typisk for perioden.

 Jeg lagde skotøy til meg og store krapyl. Ser at jeg må øve meg litt mer på den tå-vrenginga, det var slett ikke så enkelt. Etter å ha sydd fire sko på fem dager er jeg nå temmelig sårfingra. Dette var ikke lett arbeid, men nå regner jeg med at resten av klanen venter på sko. Det er vel bare å sette i gang og bestille inn lær og utstyr. Ja, for jeg trenger virkelig en ny hobby altså ...


Bildeglimt fra Herøy

Nok et marked er bak oss, det siste som vårt eget lag arrangerer i år. Vi hadde ofret bra nok til værgudene denne gangen og. Ikke like varmt som på Leikvin, men den stadige brisen holdt i alle fall mygg på avstand.

 

 

Lilja plukker smørblomst i teltet :)


 

Små og store, folk og dyr kom og besøkte oss. Til og med en isbjørn!

 

 

Enkelte flittige husmoremner sørget for deilig dessert til gildet.


 

Og hadde du glemt kopp og skål hjemme kunne Arve selvsagt hjelpe.


 

Laukar holdt konsert. På dagtid var tekstene ganske barnevennlige.

 


Det var de IKKE etter stengetid!

 

 

Publikum.


Så litt ildsjonglering med vår gamle venn Masken. Han var også med på det aller første markedet vikinglaget vårt arrangerte, så det var ekstra koselig å ha ham tilbake.

 

Men av en eller annen slags grunn tok han beina på nakken ...

 For å sitere Masken: Njut av livet!


Kjolesøm

Enda en vikingserk har sett dagenes lys. Denne gangen til ei flott, slank dame. Samme oppskrift som alltid :)

 

Jeg har også tatt en strafferunde i det siste. Denne kjolen vil observante lesere kjenne igjen fra tidligere innlegg. Nå var det for så vidt ikke noe i veien med kjolen. Mottakeren derimot var så frekk å slanke vekk så mange kilo at plagget bare hang og slang. Dermed måtte man foreta en aldri så liten plastisk operasjon på plagget.

 

 

Nå passer den forhåpentlig bedre på en smekker fasong (og for sikkerhets skyld er det en del å legge ut igjen ...)


Fortellerdrakt

Store krapyl er blitt stor. Faktisk så stor at han er sin egen herre. Og da må man jo ha et ordentlig antrekk, særlig når man har fått seg sommerjobb som historieforteller. De gamle plaggene hans er omsydd for forlenget og utvidet fra "yngre vikingtid", så dette var jammen på tide!

 En blågrønn lintunika og nye thorsbjergbukser i ufarget lin. Siden 18-åringer tydeligvis har det travelt og aldri er hjemme får Diana være modell denne gangen.

 

 

Den flotte kniven er også ny, en replika av et funn fra Akureyri, der krapylet har røttene sine :)


hits