Minivikinger

Denne banden på tre er klare til å reise i viking.Kroppene er sydd i linstoff og fylt med ull. Klærne er blitt til av diverse rester fra tidligere prosjekter.De har pyntet seg med flotte glassperler, og damene har brikkevevde belter.God tur, håper dere finner gode hjem :)

Jarlens nye klær

Mannen fikk omsider mast seg til ei ny skjorte. På høy tid, for det meste i garderoben er blitt ganske så fillete. Ikke så rart kanskje, når man insisterer på å ha håndsydde klær til å sloss og rulle seg i gjørma med.Håper han er snill med denne ei stund i alle fall. Enkel og grei uten noe ekstra pynt, men med håndsydde opplegg og halskant er det en del arbeid uansett.Grønt er skjønt!


Til tørk

Egentlig hadde jeg ikke tid til å farge noe til årets sesong. Men til slutt gav jeg etter for massivt press, og etter omtrent et døgns sammenhengende slaving over grytene kunne resultatet tørke seg på snora. 1,4 kg ullgarn i diverse nyanser av gult, grønt, orange og rosa.Dette ble oppnådd av diverse blandinger inneholdende mellom anna pors, oreblader, krapp og kochenille. Så får jeg håpe noen kommer og kjøper garnet mitt når det om få dager flytter inn på Nordisk vikingmarked på Borrekaupangen!

Der ingen skulle tru at nokon kunne bu......der var vi sist helg. Ei øy rett utenfor Ålesund. Ganske sentralt om du har båt selv, men ellers forholdsvis avsondret fra "sivilisasjonen" om man må benytte seg av offentlig kommunikasjonsmiddel. Ferga kommer på bestilling to dager i uka, og hurtigbåten stopper en gang i blant om du har flaks.

MEN når sant skal sies så var det ikke så verst å komme til "hutiheita" etter å ha tilbrakt en time eller to på kjøpesentrene på Moa! Med vikingenes inntog ble øyas befolkning omtrent fordoblet for helga.Lilja fikk prøvd ut den blå overkjolen fra forrige innlegg. Litt stor er den ennå, men det problemet regner jeg med at lille krapyl fikser ganske så effektivt.
Balder saumfarer, og synes egentlig at det kunne vært ei lomme på den kjolen, kanskje til å ha gulrøtter i??

Restemat

I stoff-oppryddingen min kom jeg også over noe blått vadmel fra flere omganger med vikingsøm. Ingenting var i full bredde, men stykkene var likevel store nok til ett-eller-annet. Lille krapyl har fått seg ny linkjole, og denne fargen passet ganske godt til. Dermed ble det en liten overkjole, som kanskje kan varme på kjølige kvelder.Jeg har sjelden tid til å lage pynt på husets egne drakter :-/ men denne gangen fikk hun i alle fall selv plukke ut en farge til noen pyntestikninger.Kanskje blir det bilder med innhold når den skal prøvekjøres - muliggens neste helg...?

Ny og yngre mann

Tidligere har jo Thorsbjergmannen betydd en del for oss her i huset. Og særlig buksene hans :P
Nå har en ny og yngre mann overtatt. Ja, vi har jo vært og besøkt ham flere ganger i borgen hans på Varberg. Vi  har til og med laget flere varianter av hetta hans, riktignok uten "strut" på.Etter en vareopptelling i stofflageret viste det seg nemlig at resten av dette tykke ullstoffet hadde veldig lyst til å bli en slags kappe. Det viste seg videre at det var akkurat nok til Bockstensmannens mantel. Samme stoff har tidligere vært brukt til hettene uten strut, så av erfaring vet vi at det er varmt og så filtet at det nærmest er vind- og vanntett.Bockstensmannen hadde ikke mye pynt på klærne sine, og om kappen har vært foret så må det i så fall ha vært av lin som har forvitret i myra. På min versjon sydde jeg et smalt belegg i halsen og langs åpningen for sverdarmen - i høyre side. En liten rest mørkerødt klede ble en fin kontrast mot den nøkterne koksfargen. Jeg sydde også en stikning for hånd med rødt ullgarn langs åpningen og halsringingen.Kappen er sammensydd i begge skuldrene, og dermed kan den brukes uten spenne. En av Tønsberg-farerne mine kom hjem ganske så sylta forkjølt, men med dette "alværsteltet" får jeg håpe han holder seg varm, tørr og forkjølelsesfri på neste arrangement.

Hester og slikt

Vikingaktivitetene har tatt helt overhånd igjen! Etter alle bestillingsoppdragene trengte også familien noen fornyelser i garderoben. Disse ble tatt i bruk sist helg på Leikvin. Siden jeg ikke har hatt tid til å fotografere stjeler jeg fra Aura Avis.Lilja har fått ny, lyseblå linserk.Sindre har fått mosegrønne thorsbergbukser.Disse lekehestene har blitt til siden sist. En fant seg nytt hjem før jeg rakk å fotografere den. Forhåpentligvis får de andre også snart reise ut i verden, og leke med vikingbarn. For øyeblikket deltar de på Tønsberg middelalderfestival.


hits