Råsying

Puh, her har det vært hektisk aktivitet i det siste! Den siste måneden før konfirmasjonen hadde jeg "bestillingsstopp", og det straffet seg. Nå skal plutselig alle ha klær. At min egen familie går i fillete og fravokste traser får våge seg, de betaler ikke like godt som andre kunder :P

skjorte2

Så langt der denne vikingskjorta ny personlig rekord. Klippet og sydd på en kveld etter jobb. Alle synlige sømmer er sydd for hånd. Og endatil har den et ekstra sett ermer... for da jeg var ferdig ble det klart at jeg hadde underdimensjonert ermene noe. Ja, hastverk er nemlig fortsatt lastverk. Heldigvis var det nok stoff igjen til et nytt sett ermer, og det ble litt mindre søvn den natta.

skjortedetalj

Skjorta er nå på vei til sin nye eier.

Stemmefiske

Har akkurat levert tre lappetepper til husflidslagets utstilling i morra, og er kjempesur for at jeg blir bortreist, og går glipp av "quilt in public". Håper noen tar fine bilder om ikke anna...

For å trøste meg kan du gjerne stemme på vikingprinsesse-bildet i denne konkurransen, om du har lyst:
https://lagring.online.no/sections/competition/view.php#7569

Midtsommer

Løve den ene dagen, viking den neste.

lilja

Det er hektisk å være viking-husmor. Jeg brukte et par uker til å gå over alle klærne våre, for å legge ned og ut der det kunnes, og lappe, stoppe og reparere. I helga så jeg tydelig at denne røde overkjolen også må forlenges, og litt senere kom mannen hjem fra glima-undervisning med istykkerrevne bukser. Store krapyl, som for lengst har vokst sin mor over hodet, har snart ikke ett passende klesplagg i garderoben. Ja ja, man slipper å kjede seg med det første...

Mjau ^-^

Nød lærer naken kvinne å spinne sy tights. Når krapylet får beskjed om å stille til forestilling i tettsittende løve-farga klær er gode råd dyre. En beige pologenser gikk gjennom kvalitetskontrollen, men bukser var det verre med. Fram med symaskin og gamle filler.

love3

Ei orange T-skjorte hadde vistnokk rett farge ifølge sjefen, og mor satte i gang å klippe på øyemål. Halsriben ble demontert, og brukt som linning. På bakstykket gikk det fint å få plass til et bukseben. Framstykket derimot ble litt for lite, pga halsringingen, så det er grunnen til lappen på ene hofta. Ermtoppene ble brukt til hale og dusk. Og snakk om flaks - den satt som "spøtta på"! Jeg skulle selvsagt tatt før- og/eller underviesbilder i redesignprosessen, men i kampens hete ble det bare et etter-bilde:

love2

Og forestillinga gikk bra også :)

 love1

(PS. Ikke glem den vesle konkurransen i forrige innlegg...)

Sett slikt... og feiringer av mange slag

Det ble visst en ørliten pause her gitt. Det er opptil flere grunner til det, mellom dem er sykdom, død og begravelse, konfirmasjon i heimen, bursdagsfeiring, og jammen fikk vi plass til å arrangere et vikingmarket også. RL har slettes ikke vært kjedelig i det siste.

Litt synd at jeg gikk glipp av å markere bloggens 5-årsjubileum 15. mai  :( 
Men kanskje du har lyst til å være med på en etterskuddsfeiring? Legg igjen en kommentar på denne posten, og fortell meg hvilket prosjekt fra bloggen du liker best, og hvorfor. Her er det altså fem års produksjon å velge mellom. Kanskje vanker det en overraskelse til en av dere? Siden jeg er så treig skal dere få helt til 15. juni til å delta.

kake

Avslutningsvis et bilde av den lille gutten som nå er blitt offisielt voksen:

sindre

(Selv om det ikke har blitt gjort så mye håndarbeid i denne pausetiden, så går produksjonen nå for fullt. Fortsettelse følger...)

Oops, guess I took a "little" break. Among my excuses are illness, death, funeral, confirmation, birthdays, and we even managed to arrange a viking market in between. Real life has not been dull.

Too bad that I missed my 5 year blogaversary on May 15th  :( 
To make up for that, why don't we have a belated celebration? Leave a comment to this post, and tell me wich project from my blog you enjoyed the most. You have five years to pick from. I just might send a little surprise to one of you. Since I've been so slow lately you have until June 15th to play along.

I leave you with a pic of my now officially grown up litte boy.

(And I have a lot of projects lined up, so stay tuned.)

hits