Vikingdag i Rindal

rindal2

Vikinglaget har arrangert marked på Rindal museum. Siden resten av husstanden var fordelt på sagaøya og Bjørgvin marknad overnattet jeg alene i hybelen helt til venstre. Under selve opningstiden demonstrerte jeg brikkevev for nysgjerrige museumsbesøkende.

rindal1

Bueskyting er populært blant de yngre...

rindal4

...mens damene alltid er interessert i gamle håndverksteknikker.

rindal3

Og så lagde vi ørret i kokegrop. Kjempegod, som vanlig!!

Søm -> bluse

Enda et av mine funn hos Stoff og stil i fjor - et sennepsfarget brodert stoff på salg. Og Alt om håndarbeide kommer stadig til unsetning.

bluse3

Jeg kom jo på etterpå at jeg egentlig kler v-ringing bedre, men på modellen i bladet så var denne firkantutringingen i alle fall ganske bra :P Diana kler den også.

bluse2

Stoffet er tynt og kjempelett, ermene er 3/4-lange, med stor vidde nederst. Snøringen i  halsen var det eneste som var litt komplisert her, men med inn-med-teskje-forklaring i bladet gikk det helt fint.

bluse1

Jeg har jo enda mer stoff på lager og flere planer på lur, men andre plikter kaller, så vi får erklære systua for midlertidig stengt ei stund framover.
Plutselig tilbake...

Søm -> skjørt

skjort2 skjort1

Søm-inspirasjonen fortsetter. Denne gangen med et superenkelt gratismønster fra Stoff og Stil, og et stoff jeg fikk fra Lene Sophie for snart et år siden. Ja, og så litt antikvarisk kroklisse fra syskrinet jeg arvet etter min gamletante. Tror ikke de lager dem så taggete nå lenger. Jeg synes det passet fint til margeritt-temaet på stoffet.

skjort3

Søm -> topp

Klart for neste tricot-øve-prosjekt, også dette av Stoff-og-stil-billisagsvarer. Synes det ser så inviklet ut med slike knute-topper, men det var faktisk ikke den helt store heksekunsten.

topp2

Delene så imidlertid svært så besynderlige ut under klipping. Lilja mente underveis at det ble en elefant, men heldigvis så ble det som det skulle - flaks igjen.

topp1

topp3

Tenk at den stakkars tvillingnåla mi har ventet i årevis på å bli brukt. De snorrette små stingene ble jo kjempesøte.

topp4

Og forresten -  modellen er min nye bestevenn, Diana!

Søm -> strandkjole

Siden symaskin og inspirasjon allerede var framme, satte man like godt i gang med et nytt prosjekt. I fjor handlet jeg noen tricot-rester hos stoff og stil for 29,90 per 1,5 meter. Planen var å lære seg å sy i strikket stoff... 

strandkjole2

Men det tar som kjent litt tid å komme i gang da :P så ett år senere var jeg omsider bevæpnet med jersey-nåler og alt-om-håndarbeide-mønster. Det var ikke engang farlig å sy med tvillingnål :)

 strandkjole1

Denne lille saken har empire-skjæring, men det synes ikke så godt blant alle stripene. Den er i stor størrelse for mitt vesle miniatyrbarn, så forhåpentligvis varer den flere somre framover.

Søm -> redesignet kjole

kjole1

Lørdag måtte jeg på loppemarked, men hadde egentlig ingen planer om å handle. Jeg kom imidlertid over ei tilsynelatende ubrukt dameskjorte i størrelse elefant 54 til den svimlende sum av 20 kroner.

skjortefoer

Det var vel fin kjole til Lilja vel.... eller ikke? Joda, med litt slakting og omsøm ble resultatet ikke så verst.

kjole5

Siden det var en dameskjorte - og en stor en attpåtil - var det nok av innsnitt å sprette opp. Deretter ble skjorta demontert i sidesømmene, ermsømmene, og kragen ble klippet av.

Ryggen med bærestykke fikk bli forstykke på kjolen, den søte lille bisen i overgangen mot det skråklipte bærestykket gjorde seg ekstra fint.

kjole2

Og forstykkene fikk bli rygg på kjolen. Dermed var det fiks ferdige knappestolper - passer bra siden knapphullslabben min ligger på et lurt sted.  Sidden på skjorta ble beholdt, og dermed slapp jeg til og med å falde. Et brett med blonder innkjøpt på et tidligere loppemarked matchet de smale, rosa stripene i stoffet, og gjorde kjolen enda mer jentete.

kjole3

Ermetoppene fikk en løpegang med strikk, og ble snudd opp-ned til små stropper. Med et lite blondestykke i halsen var kreasjonen ferdig.

kjole4

Søm -> Veske

Lille krapyl har lagt seg til en lei uvane. Jeg kom nemlig i skade for å sy veske til en av hennes venninners bursdag en gang, og siden det har hun klare formeninger om hva som passer seg som bursdagsgave.

veske2 

Denne gangen ble det en litt romslig tegne-veske, fyllt med en A4-tegneblogg og jumbofargeblyanter. Rosa lomme på utsiden. Foret består av diverse rosa stoffrester, og selvsagt lommer innvendig også.

veske3

Mottakeren har et usedvanlig vakkert navn, og måtte selvsagt få monogrammet sitt brodert på veska.

veske1

Lilja has taken to a very bad habbit, she expects me to sew bags for all her little friends' birthdays!

This time a made a rather big one, with room for a colouring book and art supplies. It's lined with different pink fabrics, and has pockets both on the inside and outside. The recipient has a very lovely name :) and got her initial stitched in. Before we wrapped it up, we filled it with crayons and drawingpaper.

Leikvin 08

leiren

Da var det eneste vikingmarkedet i fylket over for denne gang også. Markedet i fjor ble en stor suksess. Denne gangen var været enda bedre, vikingene enda flere og alle enda mer fornøyd. Kan man ønske mer?


bod liljaogjarle

Handelen gikk livlig rundtom i teltene...

sindre

Sindre passer "butikken" vår.

bueskyting

Små og store lekte.

slagdode

Og på kvelden var det deilig fisk i kokegrop. Her blir den "avduket" etter et par timer, fortsatt rykende varm.

kokegrop

Og forresten: Såååå glad blir man når man får nye piler med EKTE spiss!

liljapiler

(Noen som kjenner igjen denne?)

Our yearly viking market is over for now. It turnet out to be an even bigger sucess than last year, perfect!

The viking shops had lots of customers, big and small vikings were playing all day long, with bows, swords and other games. For supper we had fish made in a cooking pit - that's the best kind!

The last picture shows how happy a girl can be when she gets new arrows with REAL points! Seek cover...!

hits