Vi erobrer Europa...;-)

Som sagt skal vi på TV! I prime time kl. 20.15 tirsdag sendes programmet "Trolle, Fjorde und ein Postschiff" på den tyske statskanalen ZDF for omkring 4-6 mill. europeiske seere.

GULP!

image859

Kanalen har allerede lagt ut informasjon om serien. Det er to programmer, og jeg tror vi er med i første episode. Min tysk er litt rusten, men etter hva jeg kan forstå så både overdriver de og romantiserer de litt, og jeg er LITT nervøs for hvordan sluttproduktet ser ut. Vi får ikke inn ZDF, men jeg har tror at programmet blir tilgjengelig på nett-TV etter sending.

Ser bildet kjent ut ja? Det er nemlig tatt av meg :)

SISTE: Se programmet her: http://www.zdf.de/ZDFmediathek/inhalt/2/0,4070,5561954-6-wm_dsl,00.html

Det hadde 4,94 mill. seere i Tyskland, bare slått av en "Legeromaserie" på en konkurrerende kanal ;-)
Det ble da ikke så verst - klipperne hadde tydeligvis blitt sjarmert av Inge Marie, så hun ble hovedpersonen blant oss. Nå varer det vel ikke så lenge før frierne kommer stormende, best å kvesse sverda så lenge... ;-)

As I told you, a German TV crew included our family in a program about costal Norway. The first part of "Trolle, Fjorde und ein Postschiff" will be aired on ZDF tuesday at 20.15, with an audience of about 4-6 mill. Europeans.

I'm just a TINY bit nervous!!

They have already published some info on their web page. We don't recieve this channel, but I think it'll be awailable on the web afterwards.

And yes, that is my photo :)

ETA: Program here: http://www.zdf.de/ZDFmediathek/inhalt/2/0,4070,5561954-6-wm_dsl,00.html

The show had 4,94 viewers in Germany. It turned out OK, and I think the editors were a bit taken by Inger Marie, and made her our spokesperson. We'll better go sharpen our swords, in case any of the young German viewers got charmed as well ;-)

Hemmelig skjerf

Dette skulle jeg jo ha vist fram for leeeenge siden! Agneta har nemlig strikket nydelig skjerf til meg i hemmelig venn-gave. Deilig mykt, og ikke minst grønt! Kan det bli bedre?? Gleder meg nesten til det blir kaldere, og jeg kan begynne å bruke det :-) jeg er nemlig veldig skjerf-avhengig!

image857

Vel, åkei da, sommeren kan få vare bittelittegranne til...


image858


My lovely secret pal Agneta made me this lovely scarf! Soft and green - can you ask for more. It's safely put away for fall and cooler weather.

Vevtog

Det er travle tider i min verden, men jeg MÅ bare få sneket inn et lite resymé fra helgas hendelser. Da var det nemlig tid for årets store vev-happening. Fredag la vevtog ut både fra Oslo og Trondheim. De møttes på Dombås, og endte til slutt opp på Åndalsnes. Rene folkevandringen av "vevkjerringer", 127 i tallet. Jeg tok jo ikke toget, men fikk likevel sneket meg til å være med på programmet lørdag og søndag.

image849

Rauma ullvarefabrikk var et selvfølgelig stoppested. De besøkende ble møtt av en fantastisk utstilling, vegger og plen var dekt av flotte ryer, både gamle og nye. (Og noen av dem har jeg vært med på å utarbeide mønster til, mimre mimre...)

image850

Inne var det flere utstillinger, og selvsagt GARN i lange baner! Jeg tror nok dette gjorde et usedvanlig bra utslag på vevgarnstatistikken for fabrikkutsalget. Jeg hjalp til litt jeg også :)

image851

Ingen kan rydde i restegarnskurvene som vevkjerringer!

I "ryeparken" var det også snor-aktiviteter, og der gjorde jeg et hyggelig nytt bekjentskap: 81 år gamle Sigrid som bokdebuterer til høsten. Entusiastisk la hun fantastiske brikkevevkunnskaper for dagen, blant annet har hun kopiert snartemo-båndet, ingen liten bragd! Hun hadde med et utvalg bånd, som vakte stor oppmerksomhet. Boka kommer ut på Norges Husflidslags forlag, og handler om festbånd til livets store merkedager. Den står allerede på ønskelista til julenissen!

image852

Sigrids birka-bånd i tynt ullgarn.

image853

Et annet høydepunkt i helga var utstillinga som det lokale husflidslaget hadde satt sammen. Den ble totalt dominert av de vaker billedvevene, med en diger kopi av Baldishol-teppet i plantefarget garn som høydepunkt, og flere store billedvever etter Munthes kartonger. Jeg hadde knapt nok tid til å beundre skinnfellene som var utstilt der, og det sier da litt! Desverre har jeg ikke noe bilde av Baldishol/Munthe-veggen - der stod det jo fullt av folk forran hele tiden ;-)

image854

Fagutvalget i vev hadde valgt å fokusere på fotbånd, en båndteknikk helt uten redskaper. Det gjør den lett å ta med seg, og passende "togaktivitet". Overalt så du fotvevende damer!
 
image855

Jeg har lenge tenkt på å prøve ut denne islandske båndteknikken, men aldri kommet så langt. Når anledningen så bød seg ble det to bånd også på meg denne helga. Og flere blir det garantert!

image856

Etter helga sitter jeg igjen med masse brikkevev- og billedvev-inspirasjon. Alt jeg trenger er noen ekstra timer i døgnet for å få realisert alle drømmene...


Jobbe, jobbe, jobbe...

Før det tidligere omtalte markedet har det vært hektiske forberedelser. Foruten de vanlige reparasjonene har det blitt litt fornyelser i garderoben til noen og enhver. Som sagt har Martine endelig fått seg kjole.

image847

En annen naken viking har også blitt påkledd. Da han bestilte skjorte i absolutt siste liten hadde jeg ikke mye å velge i, så det ble grønn ullskjorte. Etter det fikk han tilnavnet Grønn-Arve.

image848

Og for en gangs skyld ble det noe til meg selv også. Siden jeg tar bildene er det ikke så enkelt å finne et bilde av min nye overkjole, men litt vises da på dette fra Aura Avis.
Ellers har Sindre fått seg ny kortermet skjorte til sommersesongen, men den gjenstår å fotografere. Jeg har også et par bestillinger på blokka, så ingen tid til å somle...

Ellers ble det nålbundet ivrig før markedet.

image840 image841 image844

Pulsvantene er bestselgere, og jammen forsvant ikke alle de lange med tommelhull...

image842

slik at jeg måtte forte meg å lage nye til Bjørgvin-marknaden. Her med viking-mobilpose :)

image843

Jeg har også farget med kochenille, krapprot og skjegglav. Om ikke lenge begynner høysesongen for fargeplanter, så da blir det litt mer å velge i.

image845

Jeg har også laget fem kilo med bivoks-/honning-såper, og adskillige bivokslys. Og så var det skinnfellene da. De fortjener en egen post... om ikke så lenge.


I was working hard prior to our market. Several people have new garb. As I mentioned I made Martine a new blue dress, and another naked viking also needed some last minute help. Since I didn't have time to shop he'd have to settle with what was already in my stahs, and now his new nick name is Green-Arve. I also made myself a new apron dress, but since I take all the photos it's not easy to find a picture of it. You can get a small peek of it here. Sindre got a new short sleeved shirt for summer, yet to be documented.

I've been busy nalbinding! I made a big heap of gauntlets for the market, and all the long ones got sold out. So I hurried up making new ones for next time. This is really a best seller! I've also been dyeing wool again - I only had madder root, cocienal and witch's hair in my herb stash, but season is coming up and soon the colour choice will expand a little :)

Finally I made 5 kilos of honey and beeswax soap, and lots of beeswax candles. And of course my sheepskin rugs, but they deserve a separate post later on...


hits