Leikvin 2012

Vi har vært på årets første vikingtokt. Før det var jeg travelt opptatt med å nålbinde.

 

 

Jeg har også plantefarget en hel del.

 

 

 

Og så litt til.

 

 

 

Nytt produkt av året, vimpler.

 

 

 

Aller flottest var kanskje lille krapyl sin nye selekjole. Noen kjenner kanskje igjen båndet.

 

 

For større jenter var det brikkevevkurs.

 
Bånd igjen

Nytt bånd fra båndveveriet :)

 

 

4,8 meter med denne, en del ble til under vikingmarkedet på Leikvin, resten da vi kom hjem og hvilte ut andre pinsedag. Mesteparten er bortbestilt, resten havner i salgskorga som ble enda mer utplukket etter tidligere nevnte marked :)


Fargeglede

Duften av våt ull fyller igjen huset, det er tid for plantefarging:

 

 

Dette ble til sist helg. Vi presenterer i rekkefølge fra venstre: 2 stk kepaløkskall, valnøtt, rødløkskall andre- og førstebad, blåtre/kampeche første-, andre- og tredjebad. Og fortsatt putrer det ull på komfyren ... De som tar turen til Leikvin kulturminnepark til helga kan få kjøpe, både dette og mere til :)


Grønn sprang

Dette sprangarbeidet har stått på ramma mi i evigheter - til demonstrasjonsøyemed. Plutselig fikk jeg lyst til å gjøre den ferdig, det ble fire parti med s- og z-sprang, veldig enkelt mønster.

 Planen er at det skal bli en liten pose. Tingen ligger foreløpig umontert, så får vi se om vi får veldig god tid og inspirasjon en vakker dag :)


Marius

Denne har faktisk helt greidd å snike seg unna bloggen, og det til tross for at det slett ikke var noe lite arbeid. Mariusdress str 3 år i babygarn - modellen kunne like gjerne hett "tortur i mørkeblått". Lurer på om det var to uker før jul jeg begynte på den, men i alle fall ble den da ferdig til julaften med et nødskrik.

 Og jeg som ikke liker blått en gang (selv om Marius er ganske flott da).


Komplett antrekk

Fikk nesten litt Robin Hood følelse av dette antrekket. I alle fall når vi får på "hood'en". Hetta fra et tidligere innlegg hører nemlig hjemme sammen med disse plaggene.

 Da håper jeg bare mottakeren ble fornøyd. Kanskje dette antrekket dukker opp i 17-maitoget i Bergen i morra ...?


Og skjorta til ...

I samme farge som de stilige beltestoppene :P har vi altså ei linskjorte. Enkel og grei, slik som jeg pleier å lage dem. Denne har kiler i sidene.

 Diana har kledd seg ut som barsk mann for anledningen.


Brune Thorsbjergbukser

Så var det fram med Thorsbjerg-mønsteret igjen. Denne gangen ble det bukser i brun lin. Det vil si, jeg hadde bestilt ganske så akkurat med stoff, og etter krymping ble det i alle fall akkurat! Dermed ble det grønne beltestropper. Det første mannen min sa var "å, så tøft med grønne beltestropper". Han står sjøl i kø for å få seg nye bukser, så kanskje hans også må få grønne beltespenner?  :P

 Den originale Thorsbjergbuksa er gul-grønn (eller, i alle fall framstår den slik etter å ha ligget i myra i 1600 år), den er svært ettersittende og har et sofistikert snitt. Det opprinnelige stoffet var en gåseøye-kypert i ull. Trolig var ikke eieren av denne noen fattig mann akkurat! Denne "etterligningen" er i lin, og uten føtter.


Amandaprosjektet

Dette:

 

 (Jadda jadda, det var den hvitballansen igjen da ...)

er blitt til dette:


 og sammen med alt dette:

 har det nå fått nytt hjem hos de for tidlig fødte på Ålesund sykehus.


Ferdigvevde bukkehorn

Bukkehornbåndet er ferdig vevd. Første del av båndet er "skreddervevd" til denne kjolen, slik at "hornene" skal snu midt framme på brystet, og altså gå hver sin vei rundt. Resten av renninga ble vevd ned med å snu litt oftere i mønsteret.

 Båndet ble rundt to meter totalt, så en liten rest havner i salgskurven etter at kjolen har fått sitt. Fint mønster å veve, så jeg satser på flere slike framover :)


Gjett farge på sjalet ...

Fotografering i de små timer og automatisk hvitballanse er en dårlig kombinasjon. Dermed forblir det et mysterium hvilken farge dette sjalet egentlig har.

 

 

Mønsteret er i alle fall Garden view shawlette, Garnet er Nepal fra Garnstudio. Mottakeren er hele 100 år gammel, noe som er blitt behørlig feiret :)

 

Og om noen er riktig så nysgjerrige kan jeg opplyse om at dette er den riktige fargen.


Selbuvotter

Disse har faktis allerede overlevd en sesong, og IKKE blitt rotet bort verken på skolen eller SFO. Det er ingen liten bragd, for det har gått med adskillige par votter og hansker ellers i år. Kanskje lille krapyl har forstått at hun må passe ekstra godt på disse?

 

 

Finullgarn og selbustrikkmønsterheftet fra Rauma.

 

Ellers er det store krapyl som innehar foreløpig bortrotingsrekord i familien. De nystrikkede vottene han hadde med på skolen for mange år siden var faktisk borte før matfriminuttet første dagen :-O


Forum for soppfargere

Nå vet jeg ikke helt om jeg kan kalle meg soppfarger riktig ennå. Jeg har rett nok gått på kurs. Masse flotte fargeprøver har jeg også. Jeg har til og med en del tørket sopp i esker og bokser her og der. Det jeg mangler er vel den store erfaringen - og ikke minst egenskapen til å finne den hersens fargesoppen som er så flink å gjemme seg! 

Likevel måtte jeg benytte anledningen da foreningen Forum for soppfargere hadde sin årlige samling i Molde. Om jeg ikke hadde så mye å bidra med til utstillingen, så kunne jeg i alle fall rappe med meg en god del inspirasjon, samt noen nye oppskrifter :)

 

 

Fikk plutselig lyst til å finne litt mer sopp! Får håpe det vedvarer til soppsesongen starter om 1/3 år.

 
Her noen av sjefene, som har adskillig mer erfaring enn meg. Og alle ullplaggene i dette innlegget er selvsagt farget med - nettopp - sopp!


Nytt fra båndveveriet

Nye ting er på gang! Mens jeg venter på ny stoff-forsyning har jeg satt i gang med nok et plagg til Lille krapyl. Planen er at denne skal være ferdig til markedssesongen begynner, og det er plutselig ikke lenge til! En selekjole i fin, krapp-farget ull er under konstruksjon. Men vi må selvsagt ha noen fine bånd igjen.

 Valget falt på bukkehorn-mønsteret. Det er jo litt ekstra utover de rent treingsbetingede båndene, men likevel ikke mer enn at det går forholdsvis fort. Garnet er et tynt billedvevgarn i spelsauull, så det blir ikke veldig bredt. Bare lite og diskret over falden oppe.


hits