Ullkjole med brikkevevde bånd

En ny kjole har tatt form. Denne gangen er stoffet en tynn ull-kvalitetet, og kantene er pyntet med brikkebånd.For en gangs skyld er det ikke jeg som har vevd båndet. Det hadde oppdragsgiveren kjøpt selv på et marked. Men jeg har plundret, truet og overtalt det til å ligge pent om halskanten på kjolen. Synes selv det ble ganske vellykket til slutt :)


MinivikingKlærne fra et tidligere innlegg er prøvd og funnet passende.

Pulsvarmere i fleng

Innimellom andre gjøremål blir det stadig til nye pulsvarmere, og siden forrige nålbindings-oppdatering har disse sett dagens lys.Det er både korte og lange, med og uten tommelhull, dame og herrestørrelse. Planen er at disse og enda flere skal "skifte hender" i løpet av vikingsesongen. Nå er de en tur på Sunnmøre og frister lykken der. Har du også lyst på et par så kan du stikke innom her, eller sende en e-post til helenehe@online.no.


Thorsbjerg

Et nytt par thorsbjergbukser har det også blitt.Ubleket lin, og med forsterkede sømmer i de fleste retninger.

De brune dameneVi har fått nok en brun dame. Denne serken er ganske lik den forrige jeg sydde, bortsett fra at halsutringingen er annerledes, og at den er en god del sidere.Halskanten er sirlig sydd til for hånd.

med overkjoleDamen i forrige innlegg har også fått seg en overkjole i ullklede. Den har en fasong som er lengre bake enn framme, og siden hun ikke har skålspenner har den fastsydde, bredere seler. For anledningen har hun fått låne et brikkevevd belte fra vårt eget klesskap, men antrekket kan like godt brukes uten belte.Her er det også en god del håndsøm.


Serk

Vikingsesongen er i gang, og det trengs stadig nye klær. Denne gangen er det noen nordmøringer som er blitt dresset opp.Brun linserk. Som vanlig er de skjulte sømmene sydd på maskin, mens de synlige, som halskant, ermer og opplegg nede er sydd for hånd.

Arbeidssomme små mus

Husflidslaget vårt holder på å lage et fellesteppe. Mange av medlemmene har gjort en stor jobb med å brodere disse søte musene.Musene klipper, stryker, syr og quilter.Jeg har hjulpet til med sammensyingen. Nå er quilten ferdig tråklet, og forhåpentligvis blir den quiltet og klar til å beundres en gang i løpet av neste sesong :)

Hus igjenNår man trenger små gaver er disse fine å ty til. Og de kan jo fylles med hva som helst! Denne gangen ble det tusjer, og gave til en nybakt 8-åring.

Something old and something new

For en stund siden arrangerte vikinglaget ting (les: årsmøte). Ungene hadde selvsagt vokst fra hver fille de eide. Dermed gikk det noen dager og sene kveldstimer med til å "oppgradere" garderoben. Jeg har forlenget oppe og nede, sydd i kiler og ekstra paneler i sidene. Totalt fem plagg måtte sys om for å passe til årets bruk. Og de skulle absolutt hatt noe nytt også. Vi får se om tiden strekker til...Lilja fikk i alle fall bittelitt nytt til arrangementet. Skjoldehamn-hette i rød ull med gule pyntesting, og nålbundne pulsvarmere med matchende rød kant. Varmt og godt!

"Bare" sokkerGarnet er en variant av PT5 sport som ble lansert under eget navn, men jeg har visst glemt navnet allerede...

Vikingdukke

Vi fortsetter med vikingplagg, og enda mindre enn i forrige innlegg!Dette er et rent naturprodukt. Dukka er sydd i linstoff og fylt med ull. Hun har fått kjole og skaut i lyseblått linstoff, og et brikkevevd belte i lin. Som vikingdamer generelt er hun også litt forfengelig, og som pynt har hun derfor fått en håndlaget glassperle i en snor rundt halsen.

Viking i miniatyr

Bukse i brunt linstoff.Tunika i blå lin.Alle synlige sømmer gjort for hånd som vanlig.Til slutt en ulljakke med skrålukking og broderi på kantene.


Voff

Når man har det travelt, og trenger gave i en fei, da går det jammen unna. Denne var da også heldigvis gankse enkel å sy sammen.Et morsomt stoff med lykkelige hunder fikk være blikkfang. Ellers ble det supplert med litt nytt, noe fra lageret samt en del fra en svært generøs donasjon fra Nederland.Motivet er sterkt inspirert av et mønster observert i blogglandia, men jeg har vært slem og ikke bestilt oppskrift.Baksiden samt den applikerte bikkja er i fleecestoff. Hele greia er knutequiltet.

hits