Mer nam, nam...

Min postmann er jammen snill for tiden. Se bare hva han tok med seg til meg i dag fem fine strikkebøker fra Strikk innom. Dette er nemlig bursdagspresangen min. Måtte selvsagt kikke, selv om det er en stund til selve dagen.Innholdet var Simply Noro og Debbie Bliss sine strikkebøker #1 og 4 + the cashmere collection og the tweed collection.

My postman is really being nice these days. Today he brought me my birthday present, five new knitting books. It's over a month to my birthday, but I had to look anyway. You never know, they might get spoiled by then....

Nam, nam....

I går hadde postmannen med seg godteri til meg. Det er nok ikke så sunt å "snope" i fargekart når målet er å redusere restegarnslageret, men av og til får man vel bruke noen "fy-merker"? Som sagt har jeg planer om å strikke Rogue til høsten, og har funnet ut at Raumas vamsegarn må passe perfekt. Men så var det farge da... Foreløpig blir jeg mest fristet av disse tre; kanelbrun, lilla eller mosegrønn.... HJELP - kanskje jeg må strikke tre stykker!!Det var også mer sukkertøy i konvolutten. Se bare på det festlige effektgarnet Rio. Den røde garnprøven er jo simpelthen til å spise opp. Garnet kommer HELT SIKKERT ikke til sin rett på skjermen, så løp til nærmeste garnforhandler og se selv!
Snacks! The postman brought me shade charts today. I'm trying to deside on a colour for Rogue, and I've narrowed it down to three final candidates. I'm really on a yarn diet, but you won't tell, wil you?

Sommertoppen vokser

Sakte men sikkert. Slik ser strukturen ut:Rett/vrang-stripene blir ikke veldig framtredende pga effekten i garnet, men jeg syns det er ok ut.

Ellers har jeg rukket å rekke opp litt i dag også. Dette var en gang et erme til en jakke. Nå kan den kanskje også få et nytt liv som en barnetopp. Vrangborden på gamleermet var så fin at den måtte få bli med på bildet, men nå er også den en saga blott.
The top is growing an looking great. And another antique project got ripped today.

Destruktiv dag...

Sakte med sikkert vokser sommertoppen. Har nå kommet ca 11 cm opp på bolen. Garnet gir en fin struktur, men er ganske kjedelig å strikke med. det består av en kjerne av bomull-effektgarn, med to tynne lintråder tvinnet omkring. Lintrådene er ganske stive, så de har lett for å dele seg fra resten av tråden. Derfor må man hele tiden følge med for å få med seg hele tråden, selv om mønsteret ellers er såre enkelt. Men strikkefastheten ser ut til å holde, så jeg håper prosjektet blir vellykket.

Ellers har jeg begynt å rydde på sy/hobby-rommet mitt. I går tok jeg sjansen på å åpne ei strikkekorg som har stått urørt i laaaang tid. Den inneholdt alle mine "forlatte" prosjekter. Mange hadde jeg rett og slett ikke lyst på lenger, og strikkeplagg til barna var rett og slett fravokst for lengst. Nå har jeg plutselig mange færre ufo'er, og mye mer garn  ;-)  Hvordan? Jo, rip-rip-rip, så var det meste rekket opp. Det gikk kjempefort, og det føles faktisk deilig, kan anbefales! :-)  Den eldste ufoen tror jeg faktisk var nærmere 12 år! Et par prosjekter som var nesten ferdige, og som jeg tror kan bli veldig vellykkede får leve videre, og forhåpentligvis bli avsluttet snart.

Det eneste problemet er jo at nå har jeg enda mer restegarn å bruke opp....


I startet decluttering my sewing area, among other things my ufo basket. I found a lot of things that I really don't want to finish. I think the oldest ufo was 12 years old. It's really much quicker to unravel than to knit, isn't that strange? Anyway, a couple of projects survived, the rest is now in my yarn stash again. Great feling!

To ferdige prosjekter :)

Sydde på plass det andre ermet på vamsegenseren i dag tidlig, så dermed er den  helt ferdig.
 


Den er tydeligvis en stor 2 års størrelse, så den må finne seg å bo i skapet en stund, til Lilja får vokst litt, om vi da ikke møter andre "verdig trengende" i mellomtiden. Varm og god er den i hvert fall. Lurer på å lage en tilsvarende hvit til Sindre, men før det har jeg andre prosjekter som rykker framover i køen.

Som denne:som også ble ferdig i dag. Enda en gryteklut fra Dominostrikk-boka - den enkleste sådan. Har strikket min i litt tynnere garn, og jeg tror den skal få bli vaskeklut i stedet for gryteklut. Jeg har ganske mange grytekluter fra før, og jeg syns hjemmelagde vaskekluter er den totale luksus.  :)

Siden den også ble ferdig kunne jeg starte på mitt sommertopp-prosjekt. Har hatt noe "Vårnytt" liggende i opptil flere vårer nå, og endelig ser det ut for at jeg har tenkt å lage noe av det. Målet er denne:

 

Men som det går fram av bildet er det et stykke igjen. Vel, godt begynt er halvt fullendt heter det jo, og jeg er allerede ferdig med fem omganger... Garnet er en blanding av lin og bomull, og jeg er ikke helt sikker på hvordan det passer til oppskriften. Gidder selvsagt ikke å strikke prøve. Dersom det ikke blir som forventet er det jo bare å rekke opp igjen... ;-)

Two finished projects :-) The blue sweater turned out to be a big 2 year size. Maybe for Lilja? I also finished another Domino dishcloth, and started a summer top from a linnen/cotton blend.

Linker

  
Next     Prev
Det snør, det snør...

Gårsdagen ble det ikke noe strikketid for meg. Fikk overlevert en "gammel" bunad som min manns eldste datter skal arve, og den skal være klar til konfirmasjonen. Nå er det rigtignok et helt år til, men bunaden var i en sørgelig forfatning, og det må en del omsøm og reparasjon til, pluss at jeg må lage cape. Jeg har ingen erfaring med å sy bunad, og sytalentet mitt begrenser seg stort sett til å sy rette sømer. Men, man går da på med krum hals.

Etter at bunaden var (bokstavelig talt) saumfart, satte jeg i gang med å pynte kake:En venninne feiret konfirmasjon for sin sønn i dag, og hadde bestilt bok-kake. Dagen i dag gikk med til å hjelpe under konfirmasjonen, dekke på, anrette koldtbordet og gjøre alt klart før gjestene kom + rydde opp etterpå. For et par dager siden ble strømmen i utleielokalet avstengt, og det lyktes ikke eierne å drive inn de utestående strømpengene hos tidligere leiere i tide. Dermed foregikk alt med nødagregat, et minimum av varme og kun kaldtvann. På toppen av alt kom det ca 15 cm med snø! En ulykke kommer jo sjelden alene, som kjent. Men tross alle vanskeligheter tror jeg gjestene koste seg, og det er jo hovedsaken.Etterpå ble det litt strikketid, og dermed er bakstykket til vamsegenseren ferdig. Bare forstykket og monteringen igjen :)

Not much knitting today. I was helping a friend with her sons confirmation party. Snow and no electrisity helped to make it dificult for us, but we made the best of it anyway. Back of the blue sweater finished.

Rart garn

Vamsegenseren går sin gang. Nå holder jeg på med bakstykket.I mellomtiden lurer jeg veldig på hva jeg skal bruke dette garnet til. Det ble antakelig kjøpt på impuls uten mål og mening, fordi det var så billig... noen som kjenner seg igjen? Det heter "Printa", anbefalt pinnenr. er 7-9, kvaliteten er viskose, bomull og ull. Jeg har bare 200 g, så nå trenger jeg gode forslag til hva dette skal bli. Finnes det f.eks noe mønster på en barnetopp der ute, som kan passe dette garnet? Gode forslag mottas med takk!

I'm currently working on the back of the blue sweater. I found this funny yarn "Printa" in my stash. I have 200g of it, and it's recomended to use needles #7-9mm. What should i make? Suggestions, please!

17. mai17. mai og et deilig regnvær... Da er det godt med ulltøy! Lilja luftet setesdalskjolen sin, sikkert for siste gang. Den begynner å bli lovlig kort nå. Den er strikket etter et Rauma-mønster i Røros Lamullgarn. Denne gangen er det ikke jeg som har strikket, men min mor. Men jeg har i hvert fall sydd skjorta, og kniplet de små blondekantene på ermene og kragen.Med den blå vamsegarnsgenseren går det foreløpig raskt framover. Begge ermene er ferdige.  Mønsteret er i Guernsey-stil, fra et gammelt Alt om Håndarbeide.

17. of may and the Norwegian national day. Lilja was wearing her traditional Setesdal dress, probably for the last time. It's getting a bit short. And both sleeves for the blue sweater are finished.

Vest ferdig!

Da var babyvesten ferdig. Strikket de siste kulene i går kveld. Syns den ble både fin og morsom... muntre farger, og artig teknikk også. Det går ikke så kjempefort, men man strikker aldri med mer enn en farge om gangen. Denne var et restegarn-prosjekt. Jeg hadde noe Røros Lamull liggende fra "gamle dager", og de passet akkurat til oppskriften. Uheldigvis går det veldig lite garn, så jeg har fortsatt rester av restene...
Modell er snart to år gamle Lilja. Deretter strikket jeg de ulike dominostrikk-prøvelappene. Sikkert meningen at man skulle gjøre det først... men, men. Oppskriftene i boka bygger på de ni teknikkene som er vist på prøvelappene, så nå kan jeg vel alt??Jeg må jo lage noen flere modeller i dominostrikk før temakveldene, men jeg må gjøre litt annet også. Derfor har jeg nå begynt på en "tv-genser", veldig enkelt strukturmønster (bare rett og vrang) i lyseblått vamsegarn og størrelse to år. Også rester fra lageret. Jeg har VELDIG mye vamsegarn!


Vest finished, and my daughter Lilja is modelling it. I'm very happy with it. I've also made the different swatches from the domino knitting book, and I've started a new sweater for Lilja.


Rogue

Kom jo selvsagt over et uimotståelig mønster på hobbyforum. Rogue, en utrolig fin genser med fletter i keltisk stil. Må ha det, bare må ha det. Etter hva jeg forstår bli det strikk-sammen fra september, får prøve å henge med da, kanskje...

Also on my to-do-list: Rogue. I'm planning to join the knittalong in september.

Mer dominostrikk

Har også planer om å strikke opp en del flere ting fra "Dominostrikk", f. eks. skjerf i lamull med hullmønster, gryteklutene nr 1, 3 og 4, pannebånd i lamullgarn, pute i litt tykkere garn og muligens lue i finull. Alt må være ferdig til høsten. Optimist? Jada!

I'm also planning to make several other things from Vivian Høxbro's "Domino knitting", like scarfs, potholders, a pillow and a hat - still optimistic!

Dominostrikk

Har meldt meg frivillig til å holde temakvelder i husflidslaget om Dominostrikk. Det enenste problemet er at jeg ikke kan det - ennå altså. Derfor holder jeg nå på å strikke meg gjennom Vivian Høxbros "Dominostrikk". Akkurat nå holder jeg på med babyvesten, strikkes i lamullgarn med rød bunnfarge og gule, grønne og blå prikker. Regner med å bli ferdig i helga.

 

I'm going to teach domino knitting in october, so I guess I'll better learn it myself first :) Right now I'm working on this baby vest.

hits