Småtterier

Fortsatt mer nålbinding her.Et par små sokker i vamsegarn.


Varm i toppen

En ny nålbindingslue, denne gangen i miniformat.Lysegrått vamsegarn med en liten kant grønt nederst. Vofsen får være modell.


FlorlettNålbinding trenger ikke bare være tykt og klumpete. Man kan også få til florlette sjal, om man benytter en åpnere binding og et tynnere garn.  Denne sjal-modellen eksperimenterte jeg meg fram til i 2006. Denne utgaven er i bittelitt tykkere garn, litt større og med litt mindre "rysjeeffekt".


Forskrudd

Dette er en slik sak som man kan snu på og snu på, men som aldri blir "rettvendt", nemlig et Möbius' bånd.Her ligger omgangens begynnelse i senter av skjerfet/kragen. Ved å vri første runde 180 grader før man tar sammen, oppnår man effekten med en flate. En omgang på denne saken blir altså dobbelt så lang som selve skjerfet. Det høres snodig ut, men bare prøv selv :) Det virker!Samtidig har jeg laget hull med jevne mellomrom, kun som et dekorelement. Garnet er som (nesten) alltid vamsegarn.


Hals i nålbinding

For en gangs skyld har jeg nålbundet av noe annet enn mitt elskede vamsegarn. Denne halsen er laget av Viking naturgarn.Når halsen var lang nok ble restene matchende pulsvarmere. Det går rasende fort med slikt tykt garn, men jeg tror fortsatt vamsegarn er min favoritt. Det smaker mye bedre :PHar ikke helt bestemt meg for om denne skal få bo her, eller havne i butikken. Vi får se... kanskje lager jeg plutselig flere?


Varme henderPuslvanter hjelper på varmen - over hele kroppen faktisk. Nålbundne pulsvanter er en av mine bestselgere på markeder, og nå er det plutselig ikke lenge til sesongen starter.De lange er mest populære. Her holder man seg god og varm, samtidig som man kan arbeide med hendene.De kortere uten tommelhull er også praktiske.Jeg har laget en gazillion slike de siste årene, og langt fra alle har kommet så langt som til bloggen. Dette er også utmerket reisehåndarbeid, eller demonstrasjonsarbeid på markeder. Der gjelder det nemlig å lage noe der man ikke trenger å telle :)

Det blir nok mange flere av disse i månedene framover...


Rundt og rundt

Neste nålbindingsprosjekt:Vamsegarn som vanlig, diverse rester i blått sammen med lysegrått.Her har jeg starta i toppen, og jobbet i spiral rundtomkring. De blå stripene dukker opp her og der, og slutter like plutselig som de kom :PØreklaffer må man ha, om det skal bli varmt om ørene.


Nål og tråd

Husflidslaget har bestilt "minikurs" i nålbinding. I alle fall et par aktivitetskvelder. Dermed har påskeferien gått med til å produsere et par eksempler på teknikken. Trofaste lesere erindrer jo at jeg har nålbundet før, men det meste jeg lager forsvinner i løpet av vikingsesongen.Noen rester grønt vamsegarn ble til et nåleetui. Nålene inni er det mannen som har stått for. En i bein, og resten i ulike treslag.Om ikke alle 17 blir revet bort under kveldens aktivitet (noe jeg sterkt betviler) skulle det være anledning for andre interesserte å kjøpe også. Bare send en e-post til helenehe@online.no om du er interessert.


Flamingosokkene

Oops, det ble visst en bitteliten bloggpause her. Men selvsagt ikke pause i håndarbeidingen da :P Desto mer å presentere framover.Først som en huskelapp til seg selv - her er den fortsatt single flamingosokken, stakkar. Det er å håpe at den finner seg en partner en gang i overskuelig framtid.

Neste tema er noe heeelt annet, følg med følg med...

hits