Ny dukkegarderobe

sh1 sh2 sh3 sh4

Mønstrene finner du her.

Lue

Det er neimen ikke lett å ta bilde av seg selv altså... men jeg traff da til slutt - sånn ca.

lue3

Luen har striper i grått, gult og beige, og de to fargene begynner "inni" arbeidet, og fortsetter i spiral.

lue1

Den er bundet fra toppen og ned, enklere å beregne øreklaffene da. Garnet er Rauma Vamsegarn,

lue2


Enda et vikingantrekk

kjoler2

Diana er fantastisk, med et par justeringer går hun fra å være mager guttemodell til å bli en frodig dame. I dag fikk hun til og med være med på skogstur. Heldigvis er skogen vår ikke så langt unna.

kjoler3

Damen som skal ha denne har ikke skålspenner, så dermed blir det seler i stedet. Litt pynt må hun imidlertid unne seg, selv om hun kanskje ikke har like stor gård som andre husfruer. Fargene gjør denne til en litt jordnær og pålitelig dame. Hun er ikke redd for å ta i et tak når det trengs!

kjoler1

Serken er i brun lin, overkjolen i koksgrå vadmel. Som vanlig er alle synlige sømmer sydd for hånd, så her har det gått med noen timer - igjen!

Litt pausefyll....

fell1

Dette er ingen nyhet akkurat, men en liten sak som har lurt seg unna bloggen. I fjor lagde jeg to ganske identiske vuggefeller. Vel, helt like blir de jo aldri, men størrelse og mønster på trykket er ganske likt.

fell4

Den ene skiftet eier ganske raskt, og nummer to ble innkjøpt som julegave til noen i desember.

fell2

Rasen er pelssau. Som alltid er alt utført for hånd, så det blir noen timer med nål og tråd, selv om fellene er små.

fell3

Fellene ble kantet med svinemokka, og har små frynser i hjørnene.

Lilja Svane

skjerf


Lilja ønsket seg plutselig skjerf. Dette kom som et stort sjokk! Vanligvis får hun helt panikk og klaustrofobi av plagg som går opp til halsen.

liljatilrors

Vel, jeg måtte jo forte meg å oppfylle bestillingen, og fant fram restegarn i myk alpakka i fargene rødt, orange og cerise. Oppskriften er: Legg opp masse masker i dobbelt garn, strikk fram og tilbake til du blir lei/garnet er oppbrukt/ skjerfet er passe. Fell av, og bruk eventuelle rester til frynser. Resultatet ble et selvlysende skjerf i en farge som ingen skjerm kan rettferdiggjøre.

istavnen

Bildene er tatt på lekeplassen i barnehagen. Førsteklassinger kan nemlig få "hjemlengsel" til "gamle dager" av og til. Her sees sjørøverprinsesse Lilja Svane. Til mitt kjennskap uten inspirasjon fra Elizabeth Swann, men avledet fra skipets navn...

svanebaaten


Ganomy

ganomy1

Fra boken til damen som alle strikkegale forguder presenterer vi her Ganomy. Litt kjedelig i ensfarget grått kanskje, men det var et greitt reisestrikketøy på turen til Tallinn tidligere i vinter. Jeg har vært inne på tanken om å pynte den med broderier eller ettellerannet... hva syns dere?

ganomy2

Ting

Vikinglaget vårt har hatt årsmøte - eller ting som det heter i vår verden. Det foregår selvsagt ikke inne i en konferansesal, men slik som dette:

ting1

Hele 27 staute vikinger i alle aldre hadde møtt fram.

ting2

Og etterpå ble det gilde med mye god mat og prat på låven. Mitt bidrag var 24 leiver flatbrød, som ble sporløst borte i løpet av helga.

ting3

Men så merkelig at enkelte plutselig kun har minikjoler da, hvordan i all verden gikk det til....?

ting4

Sukk.... fram med symaskina igjen...

Nytt vikingplagg

Stadig nye vikingplagg, og denne gangen for en gangs skyld et som forblir i heimen. Et grønt ullstykke som var for kort til kofte fikk bli en korterma vams.

nyvams

Knallgule brikkebånd pynter opp.

bandvams


hits