Tunika med fine bånd

I mangel på guttemodell i passende størrelse fikk jeg låne lille krapyl.

 

Buksene fra forrige innlegg har fått selskap av en tunika i blå ull. Modellen bestemte at en tre-dolk måtte til siden det er et gutteantrekk.


 

Bånd rundt ermene, kanten nede og halsen. Disse plaggene med pynt på er ganske så arbeidskrevende. Først skal plagget sys helt ferdig. Deretter skal båndet først veves, så syes på for hånd. Pirkearbeid, men det må til om det skal bli fint.

 
Og det synes jeg faktisk det ble. Nesten litt vanskelig å gi fra seg disse supersøte plaggene, kanskje Lilja også må få seg gutteantrekk??


Mini-Thorsbjerg

Det har blitt mange Thorsbjerg-bukser etter hvert, i diverse herrestørrelser både til husets karer, og andre fyrer i "buksenød". 

 Men dette er faktisk den første jeg har laget i barnestørrelse. Og om jeg skal si det sjøl så ble den aldeles kjempesøt!


X og O

Dette båndet ble satt opp til en demonstrasjon til Gangerolf-jubileet. Masse folk kom innom vår lille stand i byparken. Til og med NRK kom og laget innslag.

 

Etter det ble det stakkars båndet liggende en stund, men nå har det fått nytt liv som pynt på en overkjole. Mer om det senere ...

 


Hette

For å gjøre antrekket komplett - en hette i koksgrå ull.

 

 

Disse hettene er verdens beste plagg! Lune og varme, og gode å gjemme seg i når været i vikingtiden ikke er optimalt :) For det hender nemlig!


Overkjole

Og så må vi selvsagt ha en overkjole over serken.

 

 

Bildene ble tatt i hyrten og styrten like før avreise, så stylingen kunne alltids vært bedre. Men, men ...

Rundt kanten oppe og nede har jeg montert et brikkevevd bånd. Kjolen har fastsydde seler, slik at den kan brukes uten skålspenner.

 

 

Brikkeveving <3


Serk

En ny serk til en ny viking, som hittill har gått i "lånte fjær". Materialet er ubleika lin, og som vanlig er innvendige sømmer maskinsydd, mens alt det synlige er gjort for hånd.


Håndsydd halsringing. Ops, der var det visst en monsterrynke som skulle vært presset bort ... Ja ja ...


hits