Tidlig ute ...

... eller kan man si det om noe som er 21 år forsinket?







Da jeg gikk på "husflidsskolen" i min ungdom hadde vi blant annet brikkevev. Siden jeg allerede hadde vært innom det i håndarbeidstimene på ungdomsskolen mente jeg at jeg kunne alt, og satte opp til et bånd med 32 brikker i lingarn 16/2. Av en eller annen slags merkelig grunn var prosjektet avsluttet etter få prøveinnslag. Det som egentlig skulle være nissefjes så ut som enøyde kykloper eller sørgelige poirot-figurer. Renningen var heller ikke spesielt pent oppviklet. Kanskje var den det opprinnelig, men etter å ha blitt flyttet på ørten ganger så den mer ut som en afroparykk.

 

 

Men det skulle faktisk ikke så mye utfloking og utprøving til før det ble pene og pyntelige nisser på rekke.

 

 

Noen timers innsats, så hadde jeg plutselig flere meter med nissebånd. Den opprinnelige planen var å lage serviettringer, men det ser jeg ikke helt for meg lenger. Kanskje et bånd pent drapert rundt en krans til jul?


Flinkinger

Brikkevev-aktivitetene i husflidslaget er over for denne gangen. Det var et lynkurs, så vi rakk ikke alverden, men damene fikk prøve seg på ett treingsbetinget bånd med veldig enkelt mønster, og ett som ble tredd og rent i samme operasjon, og deretter vevd med ulike mønster.

 

Her er noen av produktene underveis:

 







 

Dette prosjektet har resultert i at jeg har ryddet litt i mine egne brikkevev-saker, og funnet igjen et par ting fra gamle dager. Mer om det senere ...


Dette er en prøve

Nærmere bestemt mønsteret som brikkevev-damene får lov å prøve seg på. Veldig enkelt!

 

 

Akkurat dette er kjempelite og nett, vevd i lingarn 16/2.

Neste gang skal de få prøve noe litt mer utfordrende :)


Belte

Brikkeveven er framme i lyset igjen. Dette beltet er vevd i 2-tr. prydvevgarn, og går to ganger rundt en normal person, + litt ender.

 



Akkurat dette er en bestilling. Jeg har også fått bestilling på litt kunnskap, og holder på å lære en gjeng damer litt brikkevev. Så langt går det veldig bra.

 




Jeg får hetta

Puh, her går det unna. Eksistensen er såpass hektisk for øyeblikket, at jeg slett ikke får tid til alt jeg vil. Og det jeg gjør har jeg ikke tid til å dokumentere. Så selv om bloggen ser stille ut, betyr det ikke at jeg ligger på latsida!

 

 

Denne hetta ble til for ei stund siden. Modellen er Bocksten uten strut. Innsida er sydd på maskin, og kantene for hånd.





Har ikke helt bestemt meg for om den trenger pyntesting, vi får se når resten av antrekket er ferdig.


Kaffipause

Husflidslaget vårt har hatt kaffiposesøm som tema. Ved hjelp av diverse donasjoner fikk jeg materialer nok til å lage ei veske og to punger.





Veska har kant og hanker av skråbånd. Og så kurerer den gruff!

 

 

Pungene fikk glidelås, en stor med sydd bunn - toalettveskestørrelse - og en liten flat, kanskje en sminkepung eller et pennal?

 

 

Og denne uken ble det enda flere kaffipose-produkter. Fortsettelse følger :)


hits