Sokker

Mannen har nettopp hatt bursdag, og en av presangene på gavebordet var noe han har mast om i evigheter. Nålbundne sokker.Garnet er handlet hos Inspirerende Hobby, og jeg har en mistanke om at det er Hifa raggegarn. Umerkede hesper da, så jeg er ikke helt sikker...

Sokkene er blitt testet og funnet ok. Så får vi håpe at de viser seg å være slitesterke også :)


Baksiden

Denne gangen har jeg brukt resteremser og -stoff fra forsiden til bakstykke. Faktisk kan jo løperen brukes på vranga også :P


Lappeløper

Har sydd litt igjen. Masse lapper ble forvandlet til denne løperen. Vanligvis er jeg litt lat, og lager løperne litt for korte.Denne gangen ble det omvendt. Jeg må faktisk slå ut begge klaffene på bordet for å få den til å stemme, i alle fall på salongbordet.


Pinn-premie

Pinnsvinet Pinn ble til gjennom strikkemysteriet #5, under ledelse av Liv-Toril. 53 damer på Hobbyboden strikket det samme, helt uvitende om hva det skulle bli til slutt. Etter at mysteriet var løst, og svinene vist fram, trakk Liv-Torill ut tre premier blant de strikkende. Og hovedpremien gikk til MEG!!I forrige uke dukket den opp i postkassa. Og at det er en nyttig ting kan ingen komme fra! Strikkepose til små og mellomstore strikketøy. MED verdens søteste sauer applikert på fronten.Baksiden er ikke mindre stilig! Tusen takk for flott gevinst, Liv-Torill :)

RepriseSom sagt har jeg tatt et lite tilbakeblikk på OL-prestasjonene fra 2006. Da var det Hyrna Herborgar det handlet om, og resultatet ble jeg kjempefornøyd med. Noe blokking ble det ikke tid til, så i stedet ble det en runde med dampstrykejernet. Blokkingen skulle jeg ta igjen senere. Når jeg fikk god tid.

Herborgar3

Her er vi altså fire år etter :-/
Siden jeg først rota til hele stua med matter og blokking av Haruni, så benyttet jeg omsider sjansen til å skylle opp Herborg, og spenne henne opp som det sømmer seg et så vakkert mønster. Resultatet ble et "nytt" sjal, større enn før, og enda vakrere.For fire år siden var det lille krapyl som var modell, og både sjalet og krapylet har vokst :P

Herborgar2 

I samme post for fire år siden viste jeg også fram Litla Hyrna Hulda, som fikk samme behandling. Nok et "nytt" sjal, og vel verdt strevet og rotet.Nå skal jeg fjerne alt av yogamatter og knappenåler, antakelig til familiens store begeistring :) 


Olympic gold medallist!

Undrenes tid er ikke over! Selv om det så mørkt ut - igjen, så ble det strikkemedalje i gull denne gangen også:I år var det jo mange flere "strikkeolympiader" rundt omkring i bloggosfæren, men jeg deltok - som sist - hos Stephanie.

Selv om sjalet ble ferdig i tide, var det ikke ferdig blokket. Og denne skjønnheten kommer IKKE til sin rett før den har fått ordentlig spa-behandling. Først et deilig bad, og så litt strekking, massering og akkupunktur. :-) Vi avslutter med et snø-bad:Garnet er Kauni 8/2, og jeg brukte ca 100g. Mønsteret er Haruni, strikket på pinner nr 4.Etter å ha tilbrakt natta i blokket tilstand vokste sjalet betraktelig og ble til slutt "rompesidt":I en sådan stund blir man jo litt sentimental, og jeg måtte ha et lite tilbakeblikk på olympiaden for fire år siden. Også da var sjal temaet, og "gullsjalet" fra 2006 har jammen blitt mye brukt!

Tilbakeblikket fikk også konsekvenser, og resultatene derfra kommer på bloggen om litt ;-)

hits