Herreantrekk

Diana har kledd seg ut som mann for anledningen:

herreantrekk

Thorsbergbuksene har jeg jo vist fram tidligere.

skjorte

Denne korterma skjorta ser forholdsvis enkel ut på overflaten. Men på baksiden skjuler det seg en god porsjon håndsøm.

somdetalj1

Alle sårkanter er brettet inn og sydd til for hånd

somdetalj2

Også belegget i halsen er håndsydd. Slik kan den faktisk brukes på begge sider om man vil.

hette

Hetta er sydd av sort ull, og foret med grå lin. Rundt kantene har den små pyntestikninger i sort lingarn, sydd for hånd :)

Vams

vams

Siden man først var så godt i gang, ble det også en varm og god vams i vadmel. Samme regel som alltid - alle synlige sømmer sydd for hånd, mens det man ikke ser har man ikke vondt av.

hals vams

Jeg satte meg ned en kveld og plukket ut garn som passa til stoffet, og brikkevevde pynt til hals og ermer. Også her var det montering av bånd som tok mest tid.

Bukser

bukser

Siste prosjekt på kurset var et par Thorsbergbukser i vadmel. Genialt mønster, og skikkelig morsomme å sy. De ser ut til å ha veldig god passform også.

bukser bak

Firkanta klaff i buksebaken. Foreløpig har de ei linsnor som belte, men det bør jo selvsagt byttes ut med et fint lærbelte med bronsebeslag på!

Serk og selekjole

selekjole forfra

Her er to av mine resultater fra kurset. Linserken har maskinsøm "innvordes", mens alle opplegg og synlige sømmer er gjort for hånd. Pirke pirke :)

hals serk

Selekjolen har tynne stropper for skålspenner. Her er sidesømmene sydd på maskin, mens opplegg, seler og bånd er sydd for hånd.

selekjole fra siden

Særlig båndene er et herk å montere, men de gjør jo sitt for å heve produktet. Disse vevde jeg i høst, nettopp med tanke på dette prosjektet.

kjole detalj

Flittige vikinger

nille alle

Nille hadde tatt den lange turen helt fra Lofoten for å lære vikingene å sy. Det vil si - sy kunne vi nok fra før - de fleste i alle fall. Men det er kjekt med noen utenfra som kan inspirere, informere, engasjere, dokumentere... (hvem husker Gorgon :) ).


rasmus

jankaare

Nille lovde at på hennes kurs pleide deltakerne å rekke å lage tre plagg. Øh... det ble tre hektiske dager, og likevel rakk man bare å skaffe seg tre HALV-ferdige plagg. Siden alle synlige sømmer skal syes for hånd ble det en del lekser. Nå er imidlertid mine tre prosjekter ferdige, pluss litt til. Resultatet følger i neste episode...


hits