Dronning Ragnhilds drøm

«Dronning Ragnhild drømte store drømmer. Hun var en klok kvinne. Engang drømte hun at hun syntes hun sto ute i hagen sin og tok en torn ut av serken. Og mens hun sto og holdt på tornen, vokste den slik at den ble en lang tein, og den ene enden nådde jorden og ble straks rotfast, og like etter var den andre enden av treet høyt opp i luften; så syntes hun treet var så stort at hun nesten ikke kunne se toppen på det, og det var et under så tykt som det var; nederste delen av treet var rød som blod, og treleggen oppover var fager og grønn, men oppe i greinene var det snehvitt; det var mange store greiner på treet, noen langt oppe og noen langt nede, og greinene var så store at hun syntes de bredde seg over hele Norge og enda lenger.»

 


Dette bildet ble påbegynt i september i fjor, og det ligger allerede flere timer enn jeg tør å tenke på innvevd mellom renningstrådene her. Enda er det et godt stykke igjen. Når billedveven blir ferdig skal den måle 62X58 cm.

 Scenen er fra Snorres kongesagaer, Erik Werenskiolds illustrasjon til Halvdan Svartes saga.


Strikk

Mer strikk til lille krapyl. Hun har i alle år vært minecraft-entusiast, så denne lua i myk og deilig dobbelt babygarn falt så absolutt i smak.

 

Og så ønsket hun seg en hvit mohairgenser. Noe eldegammelt Kitten mohair fra lageret fikk dermed endelig bli et ferdig produkt.

 


Sokker

 

Et par deilige, tynne ullsokker av et par nøster eldgammel Regia. Uheldigvis har lille krapyl allerede rota bort den ene ett eller annet sted. For eksempel i gymgarderoben ... Tror jeg har litt garn igjen, så vi får se om jeg gidder å erstatte den bortkomne sokken.

 

 

Disse nålbundne sokkene har også forsvunnet, men heldigvis på en litt lurere måte. De har nemlig fått nye bein å gå på i form av en kunde, som nå har gode og varme føtter:) 


Bukser

 

Linbukser er stor forbruksvare her i huset. Denne gangen trengtes det nye i hui og hast. Da blir det overlocken . Juks og bedrag altså.
Tada, ferdige torsbjergbukser i en fei. Juksebukser!


Bånd igjen

Nok en gjenganger, båndet fra Kekomäki i Finland. Dette har jeg vevd i flere variasjoner, både lin og bomull. Denne gangen ble det en litt grovere variant i spelsauull. Også dette båndet har fått ny eier og nytt liv på et flott vikingplagg.

 

 

Så noe straks enklere. Det aller enkleste man kan veve i brikkevev er vel langsgående striper ...

 

... men det kan bli littegranne kjedelig når man skal gjøre det i over seks meter ...

 

Det ble til bensurringer til husbonden.


 


Yggdrasil

Reprise på et godt, gammelt mønster som har figurert her på bloggen flere ganger. Nå med grønne ranker på rød bunn. Første del av båndet er forlengst solgt og montert på et flott vikingplagg.

 Flere bånd kommer ... følg med ...


Bobler

Nok et husflidslagsprosjekt fra for lenge siden. Gryteunderlag i Eskimo, av alle ting. Dette tar kjempelang tid å strikke, i alle fall tatt i betraktning at det er Eskimo, som jo skal gå med lynets hastighet. Alle boblene tar jo evigheter. Og ut fra størrelsen skulle man tro at dette skal bli et vegg-til-vegg-teppe ...

 

 

... men den gang ei! Etter endt toving måtte jeg nesten lete rundt omkring i vaskemaskina for å finne det igjen. Perfekt til en mellomstor gryte, og nesten hardt som stein o_O
Sommerfugler

Enda et innlegg fra et tidligere husflidslagsmøte. Temaet var nupereller, og da ganske på nybegynnernivå. Selv om jeg har laga litt før valgte jeg verdens enkleste mønster, mikroskopiske sommerfugler.

 I juleferien ble det en litt større firkant, da jeg hadde lynkurs med Kristel. Mønsteret foreslår en liten brikke eller en løper, men er er det jo ingen begrensninger. Kanskje dobbelt sengeteppe? (eller kanskje blir den enslig ...)

 ... og legg spesielt merke til den elegante nuperelleskyttelen - klippet ut av lokket til en omo color-boks da jeg ikke fant den "ordentlige". Funker som bare det!

 


Punger

 

Fra fjorårets husflidslagsaktiviteter. Noe gammalt stoff fra syrommet ble to fine punger sammen med fancy nye glidelås. 

Pung nummer to av dette nydelige William Morris-stoffet. Rødt for til kontrast. 

De andre lagde også fine punger :)

 Gruppebilde!


Kurs

Innimellom underviser jeg her og der. Det er fint både for meg og (forhåpentligvis) andre. Da får jeg frisket opp både det ene og det andre av teknikker, og ofte laget noen flere eksempler av forskjellige ting. Tidlig på året i fjor var jeg på besøk hos Hansgarden for å lære bort tvebandstrikk.

 

 

Kaffedrikking og strikking hører sammen.


 

I tillegg til mine tvebandstrikkede saker og greier hadde Merete en del latviske votter på lager.

 

Reprise på votter fra Sør-Varanger.

 

For fylkeshusflidslaget hadde jeg to runder med brikkevev. Deltakerne fikk lære seg "hurtigrenning", og vevde mange ulike mønster på samme renning.

 

 

På samme kurs var det også firfletting. Dette må vi finne ut mer av ved en senere anledning!
hits