Hvite tvebandvotter

Mer tvebandstrikk. Denne gangen i Rauma vamsegarn. Litt tykt for min smak egentlig, man mister litt den faste, stramme overflaten. Men det ble i alle fall fine, varme votter til lille krapyl.


 

Blå oppleggskant, og blått i snorene. De er fine å binde vottene sammen med når de ikke er i bruk, slik at de ikke plutselig blir enslige ...


 

Fine o-mønster langs mansjetten. 

 
Vil du også lage slike votter finnes oppskriften her.


Dobbelt

Hovedfokuset på håndarbeidsfronten under etterjulsvinteren har vært tvebandstrikk. Siden jeg skulle holde kurs i emnet for veldig mange ivrige husflidere fra hele fylket benyttet jeg anledningen både å friske opp teknikken, lage opp flere modeller og bruke opp forskjellig gammelt garn.

 

 

Disse er laget fra Berit Westmanns hefte "Tvåändsstickning grunderna". Garnet er 3-tr. strikkegarn fra Rauma. Fra den gangen det var i hesper! DET er lenge siden det.


 

Jeg elsker strukturen med de lett vridde tveband-maskene, glatt og fin overflate. En liten rekke med O-er danner mønster ved tommelen.

 
Fine :)


Brikkebånd til ei gammel kofte

Dette er et bestillingsverk der kunden har bestemt farger og valgt mønster ut fra ei gammal kofte. Denne skal strikkes opp på nytt, og nå får altså båndet mitt plass på den :)

 Garnet er som så ofte før 2-tr. prydvevgarn fra Rauma. Båndet er vevd med ti brikker, altså 40 tråder. Det ble litt over fem meter langt til slutt.

 Dette ble faktisk den første renningen laget på min nye renneramme. Den skal brukes mer framover, det er i alle fall helt sikkert!

 

Så gjenstår det å satse på at kofta blir knakende fin :)


Ny genser

En ransaking i Lille krapyls klesskap avslørte at det aller meste av ull- og strikkevarer var fravokst. Og det kan vi jo ikke ha noe av! Dermed måtte man til med garn og pinner, nærmere bestemt PT2, plum og oppskrift nr 122-1890 fra Per Tryving. Med tredobbelt garn, tykke pinner og enkelt mønster gikk jo dette som fot i hose.

 Resultatet, en myk og varm "alvegenser" i duse skogfarger.

 

 

Plagget er strikket lenger bak, og har stor hette med en diger dusk på. Grønne kanter over hele.

 

 

Varm og fornøyd unge :)


Votter fra Groenlo

 

Grolse wanten, fra et nederlandsk mønster.


 

Hvem sa at åttebladrosa var typisk norsk?


Restene

Det ble såpass mye igjen av Verdens Vakreste Votter at jeg måtte jo bruke restene til noe også.

 

 

Resultatet ble et par med lange, deilige pulsvarmere i striper. De har blitt mye brukt på etterjulsvinteren, varme og gode, og så nydelige farger :)


VVV - Verdens Vakreste Votter

Og det er ikke tull en gang! I sommer var vi på en aldri så liten turné. Underveis kjørte vi innom Helsinki, og da måtte jeg jo oppsøke standen til Leena.

 

 

Det var hennes hyggelige mann som stod på standen den dagen, og det var slett ikke ull-salg-vær. Jeg måtte selvsagt beundre alle de fantastiske plantefargene, og etter MYE om og men greidde jeg endelig å bestemme meg for hvilken souvenir som skulle bli med hjem.

 

 

Det var nok av vakre vottepakker å velge i. Men det skulle nok ikke komme som noen overraskelse at jeg valgte grønt.

 

 

Etter hjemkomst ble andre gjøremål prioritert. Pakken med Verdens Vakreste Votter-ingredienser ble liggende helt til romjula. Men da var det også vottesesong, så lenge det varte.

 
Fløyelspluggsopp gir de nydeligste farger. Her er den utnyttet til det ytterste, med tre ulike nyanser. Du kan også kjøpe både garn og vottepakker i Leenas nettbutikk, eller følge fargeeksperimentene hennes på bloggen hennes.

 

Verdens vakreste :)


Kjellersokker

Det har vært en liten ekspedisjon til "det ytre rom" - roterommet i kjelleren. Der dukket det opp (av alle ting) GARN! Bortgjemt og bortglemt. Noe av det ble begavet bort, men 4-tr. spelsaugarn kan jeg jo IKKE kvitte meg med. Hardt å strikke med, kløete å bruke, men en uovertruffen kvalitet.

 
Passer flott til noen som faktisk bor i kjelleren, der det er gulvkaldt. Dermed - sokker til store krapyl. Og når man ikke har nok av en farge, så får det bli "klovnefisk-sokker" i stedet. 


Uhuuu (OvO)

Husflidslaget har hatt uglestrikking som tema de to siste kveldene. Det var et fint avbrekk fra innvikla og tidkrevende teknikker. Dette gikk nemlig rasende fort! Første kvelden ble det et par i lille krapyl-størrelse.

 

 
Deretter ble det et par på tykkere pinner, til et større krapyl :)

 

 


Bare en klut ...

Av og til glemmer jeg at jeg ikke liker bomullsgarn. Da er det greitt å bli "kvitt" det i vaskekluter, som går fort å strikke. Nå har jeg faktisk også prakka resten av dette garnet inn på andre uskyldige.

 

 

Det som ligger oppå kluten derimot er mer interessant. Her er nemlig hjemmelaga såpe. Jeg har tidligere "laga" mye såpe, altså kjøpt ferdig såpebase og smelta om og tilsatt duft og farge. Denne gangen derimot, er såpa laget ved saponifisering. Vegetabilsk fett + lut blir nemlig såpe, ca på denne måten.

 Resultatet blir svært basisk og må reagere ca en måned før den kan brukes. Vips, så har man deilig lavendelsåpe. Dette skal absolutt gjentas, om ikke så veldig lenge :)


Kortermet tunika

 

Denne har også unnsluppet bloggen til nå, fotografert midt i verste mørketida. Kortermet herre-viking-tunika. Her er det mye håndsøm, alle synlige detaljer er gjort for hånd.

 Jeg hadde forsåvidt tenkt å pynte med litt sting i kontrastfarge, men det ble ikke i denne omgangen, kanskje senere en gang? Stoffet er ullklede fra fantastiske Skaar Tekstil. Kanskje på tide med en ny "snopetur" dit snart?  ;P


hits