Såler

Siste nytt fra nålbindingsfabrikken.

 

 

Noe Eskimo har kommet fram fra lageret og får æren av å bli isolasjon. Håndsydde vikingsko er veldig behagelige å gå i, men samtidig er de ganske tynne. Man kjenner hvert lite stykke grus fra veien, og kulde transporteres ganske så effektivt. Det aller beste er kuhårssåler - og det har jeg faktisk laget et par av - men siden min tilgang på kurompehår er ganske begrenset i hverdagen ble det noen par i tykt, varmt ullgarn også. Størrelse dame og herre, og flere skal det bli :)

 


Evighetsprosjekt

Mil etter mil ...

 ... med oslo-sting og Eskimo. Skal tro om dette blir ferdig noen gang? Omgangene er i alle fall blitt lovlig lange, men jeg håper å holde ut litt lenger. 

 


Trønder-votter

Da jeg var en snartur innom Strikk i ørska sist høst falt jeg for fristelsen til å ta med et par hesper med garn. Det var mystisk garn fra Selbu Spinneri som jeg ikke har prøvd før, og det kan man jo ikke ha noe av.

Sist helg ble den ene hespa funnet fram. Den er av trønderfår visstnok, nei ikke fårepølsa, men sauerasen grå trønder. Glansfylt, glatt og med stor strekkstyrke. 

 

 

Garnet ble til et par votter størrelse meg. Her har jeg brukt to ulike stingtyper, Brodén i mesteparten av votten, men en annen type nede på mansjetten. Denne bindes i en av midtmaskene i stedet for kantmasken, noe som gav et mer "gitteraktig" utseende. Denne strukturen inviterte til å bli brodert på, dermed ble det et svært enkelt, lite broderi i fårepølsefarga rustrødt ullgarn på mansjetten. Teknikk: Kråkspark.

 


Pels-puls

Noe deilig Álafoss lett-lopi kom plutselig inn i heimen min her en dag. Noe av det fikk bli tll pulsvarmere - de samme kjedelige nålbundne som jeg har laget massevis av. Men denne gangen gjorde jeg en liten vri. 

 
Deilig pelskant øverst :) Det er flere måter å lage denne pelskanten på, men jeg valgte slindring. Til det trenger man en medsammensvoren, så sant man ikke har fire hender selv. En slindrer snor med to slindreløkker (her av lingarn 16/2), mens den andre legger innslaget (her dobbel finull) i skillet og så over en eller annen slags mal - for eksempel en linjal. Til slutt sys frynsekanten på puslvanten, og løkkene klippes opp. Beskrivelse på slindringen finnes blant annet her.

 
Jeg lagde en lang frynsekant og sydde den på tre ganger rundt pulsvanten. Deretter dampet jeg kanten over kokende vann (altså IKKE med strykejern nei) for at den skulle "puffe" seg skikkelig opp. Fornøyd!

 


Prøvelapp

Den gode, gamle prøvelappen er svært dårlig verdsatt spør du meg. Jeg er ikke en av de som lider av prøvelapp-fobi. Nå har jeg omsider gjort noe jeg har tenkt på lenge, men som ikke er blitt prioritert før. Jeg har laget et nålbinding-prøvelapp-bibliotek. I første omgang har jeg gått gjennom de ulike stingene som står beskrevet i Gjertrud Saglies bok "Strikke - Hekle - Binde". Det resulterte i 13 lapper.

  

Alle har 25 løkker i opplegg, og fire runder i høyden. Resultatet er veldig forskjellig, fra de kjempekompakte bittemså lappene, til de store, åpne, løse. Noen bygger nesten ikke i høyden i det hele tatt, men sluker garn (som Åsle-stinget), mens andre blir mange etasjer høye i sammenligning.

 

Tidligere har jeg stort sett greidd meg med Mammen-stinget, av og til med variasjoner i Oslo-stinget og Brodén-stinget, alt etter type tekstil og garn. Nå får vi se om jeg kommer til å variere noe mer enn før ...


Bestillingssokker

 

De hvite sokkene har fått hæl, og er nå på vei til sin nye eier.

 
Bittelitt store til meg, så da passer de forhåpentligvis mottakeren fint. 


hits