Skjorte

Mannen har fått seg ny linskjorte, anno år 1000.


 

Som vanlig er innvendige sømmer sydd på symaskin, men denne gangen med min nye venn overlocken.

 Synlige sømmer og detaljer syes selvsagt for hånd.


Vinnland

Slik ser 1 stk ferdig fergestrikk ut uten innhold. Ikke så veldig imponerende ...

 
Men nå derimot. Lekkert mønster åpenbarer seg!

 


Resten

 

Dette hører egentlig sammen med denne som ble ferdig i fjor. Det er bare det at Ting Tar Tid.

Garnet er tynn alpakka fra Du store alpakka, mønster fra Garnstudio.

 


Fergestrikk

Når man bor i et fergefylke må man til enhvær tid ha et passende strikketøy i veska. For man kan vel ikke sitte på ferga og tvinne tommeltotter, kan man vel?

 

 

Dette er sånn cirka det man rekker på en fergestrekning tur retur. I etterkant har arbeidet vokst enda mer. Kanskje det blir et helt sokkepar en vakker dag!


Deja vu

Samme som i fjor ja. I alle fall samme oppskrift og samme garn. Ny mottaker da. jentebursdag-artikkelen #1 for tida.

 


Snurre-rundt-og-rundt-skjørt

Lære-seg-å-sy-prosjektet holder fram. Og en av ambisjonene er å lære seg å sy mer uten mønster. Jeg gikk løs på et par stoffrapporter jeg har hatt liggende lenge. Grønn cordfløyel med paljett-broderi i halvsirkler.

Det sa seg nesten selv at dette måtte bli skjørt. Men akkurat til hvem og hvordan krevde litt tankevirksomhet. Vinneren ble lille krapyl, og etter et lite gjensyn med  O = 2 \pi r \   kom jeg da fram til noen tall. Og det stemte!

 

 

Det var nok grønt stoff mellom rapportene til at jeg fikk klipt en rikelig linning, sydde to knapphull i den og laget knytesnor i livet. Vips, ferdig!

 

 

Skjørtet er helvolangt, ganske tungt med fint fall. Og om ikke lille krapyl var vimsete nok fra før, så er dette faktisk et kan-ikke-stå-stille-men-må-snurre-rundt-og-rundt-hele-dagen-skjørt. Så det så!

 


Sjokoladebluse

Jeg holder fortsatt på med prosjektet "Helene lærer seg å sy klær", og forhåpentligvis blir 2011 et aktivt år på den fronten.

 

 

Dette stoffet har ligget på lager i lengre tid. Faktisk er det samme design som dette, bare en annen farge, kjøpt på salg på Stoff og Stil en gang i tiden. 

Strikk i ryggen,

 

 

og knyting framme. Mønsteret er også fra Stoff og Stil.


Bjørnehiet

Før jul bakte vi skogspepperkaker, og lille krapyl bestilte at årets pepperkakehus skulle være et bjørnehi. Dermed ble det i år hus i kun en del. Det vil si - vi måtte dele det i to for å få ut malen vår da, men det ble limt sammen med glasur etterpå.

 

Pepperkakebjørnen ble fornøyd med hiet sitt. 

og det ble lille krapyl også :)

 

 

Når bjørnen får besøk at sine venner rev, hare, ekkorn, pinnsvin og ugle blir det rett så folksomt i og rundt hjemmet.


Og alt det andre

Det ble mye nålbinding i løpet av fjoråret, det som ble med under er slett ikke alt. Det det ble uvanlig lite av er lappesøm. Det meste som foregikk bak symaskina var vikingplagg. Bortsett fra litt utprøving av min nye overlock da :)

 Noen helt nye teknikker ble det også plass til. Glassmykkene var laget i et helt fremmed materiale for meg. Lindebast var også gøy å arbeide med. Det jeg er mest fornøyd med her er nok sprang-posen. Jeg håper å få mer tid til spranging i 2011 :)


Strikk fra i fjor

Det ble ikke bare vikingsøm, strikkepinnene gikk også i fjor. Jeg fikk selvsagt ikke gjort alt jeg ønsket meg, men litt ble det. Særlig votter og sokker, som sammendraget under viser ...

 

 

De to flotte sjalene er nok det jeg er mest fornøyd med i denne samlingen :)


Godt nytt år :)

Og alle gode ønsker for et kreativt 2011. Det mimres i alle kanaler og publikasjoner, og jeg henger meg på.

 

Kavalkaden over vikingsøm 2010 ser slik ut:

 
hits