Alpakkahals

De siste mandagene har vi hatt flettestrikk som tema i husflidslaget "mitt". Og siden man er helt flettefrelst så har det selvsagt resultert i litt praktisk arbeid. For eksempel denne halsen som "alle" strikker for tida.Mønsteret finnes her. En gyllen anledning til å prøve ut noe nytt garn. Denne er strikket i Viking Eco alpaca. Varm, myk og god!


Meg meg meg

Omsider et bittelite strikketøy til meg selv. Kavalkaden for litt siden avslørte nemlig at det eneste jeg lagde til meg selv i fjor var et pannebånd. Et skarve, lite pannebånd!! Slik kan vi vel ikke ha det, eller....?? Ja, nå har jeg riktignok fått to par sokker i det siste, så resultatet for neste år blir forhåpentligvis mer oppløftende.Garnet er Highlander, utgått garntype fra Drops. Det ble kjøpt på salg for flere år siden, og har ligget og vansmektet i posen sin siden. Når det omsider ble funnet fram tok det imidlertid bare et par øyeblikk før saken var ferdig. Kantene er heklet med Puddel, også fra Garnstudio. Mønster her.

Yogasokker

Neste par ut er sokker med hull :PDet er faktisk blitt 20 år siden jeg gikk på yoga, men litt husker jeg da ennå. Lotusstilling:6-trådet Regia og pinner nr 3,5. Oppskriften finner du her.

Varm fell i kulden

Hvem ønsker seg vel ikke en fell i sprengkulden vi har hatt i det siste? Jeg kan i alle fall love at konkurransen om husets deilige skinnfell har vært hard!Her er det en liten miniversjon, sydd av bare ett hvitt skinn. Den er stor nok til for eksempel å brukes som vuggefell. Eller hvorfor ikke ta den med på sparktur? Da blir du garantert varm på rumpa :)Det er kantet med en smal brudekant. Kjøttsida har trykk i mørkegrått.Akkurat denne fellen er bortlovet, men om du har lyst på noe tilsvarende en gang i framtiden er det bare å ta kontakt på helenehe@online.no.


Nye vettlingar

Første produkt fra Vettlingar og fleira er allerede ferdig. Store krapyl manglet nemlig votter, og det kan vi jo ikke ha noe av. I følge oppskrifta skulle det brukes Lopi, men Viking naturgarn er en grei erstatning.

Store krapyl kan også lage ting sjøl. Den merkelige tingen han har på hodet for eksempel, det er eget krapyl-design. For store kunstnersjeler kan jo ikke følge mønster. I løpet av tre kvelder, litt smughekling under dyna i de små timer, flittig hekling under pulten i timen og i hvert et friminutt, var kreasjonen ferdig, og har blitt flittig brukt siden.

Flettesokker

Flettesokker etter oppskrift fra Garnstudio. Strikket i Viking Superwash, på pinner nr 3,5.Forfra ser de helt vanlige og kjedelige ut...Men bake derimot. Flettestrikk er jo noe av det fiiineste som finns, ikke sant?
Desverre er bildene for tida helt rævvvva, for å si det rett ut. Ikke et snev av dagslys (bortsett fra midt på dagen, mens man er på jobb). Ute er det så bitende kaldt (ja, inne også forresten), at dit er det helt utelukket å begi seg uansett. Og har du lagt merke til hvor usaklig tykke leggene dine ser ut når man fotograferer dem selv ovenfra? Så klart du har, det går jo tydelig fram av bildet over :P


Ikke akkurat T-skjortevær...

...hverken ute eller inne. Men kanskje en lopa-t-skjorte varmer litt ekstra? Dette var i alle fall den kuleste souveniren ever, spør du meg. Møsteret på t-skjorta er faktisk nesten identisk med en lopi-genser jeg har fra før :P
Strikkekalender for det nye året fikk jeg også, med en strikkeoppskrift for hver måned.Nærbilde av mønsteret på t-skjorta.


Reiseminner fra Lopi-land

Det var flere souvenirer i kofferten til DH. Han kunne jo ikke reise til Lopi-land uten å ta med litt garn tilbake. En haug med lett-lopi-nøster skal forhåpentligvis forvandles til noe godt og varmt.Og prisen er det ingenting å si på. Med Islands syke valuta havner disse på 16,50 per nøste!

Votter med mer

Mannen syntes ikke det var kaldt nok i Norge, så han tok seg likegodt en tur til Island. Faktisk har han vært der helt siden i fjor...Som kompensasjon tok han selvsagt med seg noen souvenirer. som denne oppskriftsboka med votter og luer i Lopi.

Sokker på gang

Jeg skal vistnokk strikke sokker i år... Forhåpentligvis en hel haug.Foreløpig holder jeg på med flettesokker fra Garnstudio, i Viking Superwash.

Her bor Mummi

Årets pepperkakehus ble en forsiktig etterligning av mumihuset. Der har vi jo vært før, så vi vet akkurat hvordan det ser ut. Jentene stod for pyntinga, og jeg tror tankene var mer på den forestående oppspisingen av verket, enn på eventuell autentisitet.Mumimamma er i alle fall fornøyd :)

Du grønne, glitrende...

Ute i god tid som alltid... Vel, stoffene til dette juletreteppet ble kjøpt inn på salg for flere år siden, og litt før jul ble de i all hast sydd sammen til et kjempelettvint teppe, kun bestående av kvadrater. Så var det plutselig andre ting som skulle gjøres...Nå har jeg omsider fått gjort det ferdig, kanskje akkurat i tide til å fange opp nålene når de begynner å drysse? Det er i alle fall klart til neste år, og da får det forhåpentligvis også oppleve å få pakker på seg :PLue og sokker

Året åpner med lue og sokker i Idena Crazy.Mønstrene er Malins babysokker og Gros djevlelue.

hits