Medarbeiderkurs

Det er på høy tid å komme med et par oppdateringer igjen. Har det fortsatt kjempetravelt, så dere får bære over med de sporadiske oppdateringene. Det MÅ da bli bedre en gang??

Forrige helg (15.-17.) arrangerte Møre og Romsdal husflidslag medarbeiderkurs, og siden ingen i styret ville/kunne reise fikk jeg lov :) Jeg hadde jo selvsagt egentlig ikke tid, men var nok ikke så vanskelig å overtale likevel. Siden mannen min er med i fylkesstyret reiste vi allerede fredag, og tilbragte kvelden i et gaaaammelt hus ved Ålvundfjorden. Styret hadde møte utover kvelden, så i et hus uten radio eller TV passet det godt å gjøre unna noen innviklede omganger på Rogue-hetta.

Neste dag ankom vi Surnadal og der var også ca. 40 husflidsfolk fra hele fylket. Vi startet kurset med et par utflukter, først til Husfliden. Det var en kjempefin butikk, med et gedigent utvalg i garn. (Ja, jeg handlet, men bare litt.) Jeg drar gjerne tilbake en gang det ikke er 39 andre hysteriske husfldiskjerringer (og en mann) i butikken. De setter jammen sitt preg på stedet :)Etterpå besøkte vi vevstua til Surnadal husflidslag. De har sitt eget hus (gjeldfritt!) med ca. 20 vevstoler, kjøkken og sittegrupper. Masse plass med andre ord. Legg merke til den nydelige skinnfellen på bildet. En slik skal jeg ha en gang!Tilbake på hotellet startet vi med selve kurset. Lærer var Anne Grethe Stuksrud. Hun er en ener innenfor båndveving.


Anne Gtethe Stuksrud viser...


...og elevene prøver etterpå.

Første dag var det fokus på grindvev, og vi vevde såkalte parband. Renningen er tredd med en farge i hullene og en annen i spaltene, slik at du får tverrstriper. Ved å plukke opp mønster i annenhvert innslag kan en lage mange fine motiver. På slutten av dagen fikk jeg også prøve dobbeltplukk, der du plukker mønster på hvert innslag. Det var adskillig vanskeligere, og jeg må nok øve en del på det dersom jeg ikke skal glemme det med en gang. Festmiddagen på Surnadal hotell må også nevnes med et par ord: whiskygravet elg, cognacgravet reinsdyr, villsaupaté, vaktelpai, chililaks, røkelaks, fjellørret, reker, hummer, scampi, blåskjell, krabbe, orrfugl, hare, rådyr, dådyr, elggryte, vaktler i brun saus, all slags sopp, mandellaks, diverse fiskepatéer.... og masse annet som jeg har glemt! Og da har jeg ikke engang snakket om dessertbordet...

Neste dag begynte med gruppearbeid om ny strategisk plan, men det alle ventet på var selvsagt brikkevevingen. Vi laget en kopi av ett av båndene til læreren, og jeg valgte gult og svart. Artig.


Jeg vever bånd.


Last week I participated in band weaving classes. It was great fun, and our teacher Anne Grethe Stuksrud is one of the best in this field in Norway. We wove with ribbon reeds and tablets. I've done lots of tablet weaving before, but I learned a new of using the band reed, and that was really fun and useful. I'm going to practice more soon, when I get time (he, he...).


Kommentarer:
Postet av: Karine

Så koselig å høre fra deg igjen! Du er savnet :-)Det høres ut som en skikkelig kose-helg! Båndveving ser så spennende ut! Det står på lista over ting jeg vil lære, etter spinning som står helt øverst :-)Har du forresten fått noe Hemmelig Venn pakke ennå?

27.10.2004 @ 23:10
URL: http://strikkemor.typepad.com/
Postet av: Tone

Hei du!Kjekt å sjå bilder fra det du styra med i Surnadal.....var det Skafti som var den eneste mannen i butikken da :-) hi...hi...

31.10.2004 @ 20:37

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/40886
hits