Siste slag

Kniplekurset er over for denne gangen. Ganske travelt mens det står på, men det er jo artig lell. Denne gangen var det fem ivrige damer som svingte kniplepinnene, to nybegynnere og tre mer erfarne.

 

 

Helga er en av nybegynnerene, med egensnektret kniplepute!

 

 

Inger har vært med på flere kurs, og har jobbet flittig siden sist. Denne løperen med mellomverk og kantblonde skal bo på kjøkkenbenken når den er ferdig montert.

 

Siste kvelden hadde Karin med seg en riktig godbit. Denne jakka er ca 100 år gammel, og sydd av ekte kniplinger.

 

 

Sjekk den stilige ryggen!!

 

jakke bak

 


 

The bobbin lace class is over for now. It's a lot of work, but very fun as well. I had five pupils this time, two beginners and three more experienced lacemakers. Helga, one of the beginners even showed up with a self made pillow!

 

Inger is one of the more experienced, and had been working really hard since last time. This wonderful table runner is going to look great on her kitchen counter.

 

For our last class Karin brought a real treat, a jacket made entirely of handmade bobbin lace. It's about 100 years old, and a real work of art!

2 kommentarer

Flotte bilder. Den jakken var imponerende! Og jeg er imponert over at du tydeligvis er kniple-ekspert i tillegg til alt det andre håndarbeidet du er flink til! Da jeg var i Sri Lanka i påsken besøkte vi et museum i en gammel nederlandsk koloniby, Galle. Der hadde de noen skikkelig gamle og værbitte knipleputer, samt en nyere en som var i bruk, med noen produksjonsprøver. Det ser ut som et utrolig tidkrevende arbeid, men resultatet er jo også vakkert og spesielt. Synd at jeg ikke visste at du var knipler, da skulle jeg ha tatt noen bilder, så kunne du ha sammenlignet teknikker. Lurer på om det er samme fremgangsmåte i Sri Lanka som i Norge?

For en utrolig flott jakke! Tenk hvor mange timer som har gått med til å lage den!

Skriv en ny kommentar