Ferdig X 5

Endelig! Etter å ha sluppet opp for garn kom det unnsetning fra Skotland. Og tro det eller ei - jeg tror de har samme fargeparti fortsatt, ett år etter ;-) Flaks! Vel, siden det er tweedgarn er det nok heller et spinneparti, og da er det kanskje ikke så rart...

Weasly

Flere ting har også blitt ferdigstilt i det siste. Jingle bells-strømpen har omsider fått bjeller på seg. Denne blir bidrag til julegave-alongen. Satser på å gi den bort fyllt med ettellerannet til kommende jul. Tidlig ute for en gangs skyld!

julestrompe

Januarluen, som var Grumperinas Black Sea Hat. Finull fra lageret, i en u-fotograferbar farge. Egentlig er den mye mer lilla enn det som går fram her. Perlene passer kjempegodt, i ulike nyanser av lilla,blått,grått...

Svartehavslue Svartehavlsuedetalj

Januarsokker i Alfa. Snakk og fort-og-gale. Tror de havner i gavehaugen så lenge, i håp om at noen har veldig lyst på tykke nattsokker en eller annen gang.

Januarsokker

Og så helgas siste ferdige objekt. Hva gjør mannen når han skal ligge på sofa'n med nyoperert nyfjernet menisk i ukesvis? Joda, han bestemmer seg for å lære seg å spinne. Dagen før operasjonen var han i hovedstaden, og anskaffet både ull, håndtein og bruksanvisning. De få grammene med ull ble så forvandlet til - eh - noe som på en god dag kan minne om effektgarn. Jeg tok på meg å trylle garnet om til et ferdig produkt, men med sju gram er det begrenset hva min fantasi kan oppdrive. Løsningen ble en nålepute. Det var nok garn kun til framsiden, så et stykke grønn vadmel fikk tjene som bakside. Den fete, lanolinholdige ulla tjener som "smurning" for knappenålene, så at det er en nyttig ting kan ingen komme fra ;-)

Nalepute


Finally, after running out of yarn I got supplies from Scotland. And believe it or not - they must have the same dye lot a year after ;-) Lucky me! I guess since it's tweed it's more of a spinning lot than a dye lot.

I've finished other things lately too. the jingle bell stocking now has bells. I'm tucking this one away for next Christmas. It'll probably become a Christmas present for someone, stuffed with something yet to be determined.

And we have a Black Sea Hat, pattern by Grumperina. This is stash yarn from the same colour of Finull that I always have problems photographing. It's a lot more purple in real life, and the beads go sooo good with the colour.

Socks on 7mms, oh my. Hopefully these will make nice bed socks for someone.

And then on to the last FO of this post. What is the normal reaction for a guy condemned to the couch for weeks due to meniscus surgery removal? He decides to learn how to spin. The day before his surgery he went to Oslo and bought a spinning kit including a drop spindle, wool and instructions. The little piece of wool was turned into something resembling seven grams of novelty yarn. It was my task to magically turn this into something useful. I ended up knitting a small square and attaching it to a piece of felted wool to make a pin cushion.

Kommentarer:
Postet av: strikkelise

Mange fine nye ting! Genseren var flott, minner meg på om jeg også har endel tweed som kanskje kan bli guttegenser.Og nåleputen var henrivende :)

22.01.2007 @ 11:13
URL: http://norwayneedles.blogspot.com
Postet av: magfly

Veldig fin nålepute. Spørs om eg ikkje lar meg inspirere :-) ...og har du sette Aftenposten for laurdag. Fire sider Harry Potter: http://www.aftenposten.no/kul_und/litteratur/article1610044.ece

22.01.2007 @ 11:31
URL: http://magfly.blogspot.com
Postet av: Fuglemamma

Se der ja, der røyk litt av garnlageret likevel vil jeg tro;-) Genseren til Sindre ble veldig flott, stilig farge til gutt! Og nåleputa var jo bare helt fantastisk søt med den bakgrunnshistorien!!

22.01.2007 @ 11:46
URL: http://www.fuglemamma.sprayblogg.no
Postet av: Tone

Hvorfor trodde jeg at det stod H på den genseren? Flott ble den iallefall, og jammen er Sindre en fin gutt også :-)Skafti skal vel sitte i ro ei god stund og får tid til å spinne flere nåleputer han.....du skal se at det ikke blir bare effektgarn!

22.01.2007 @ 11:50
URL: http://tones.sprayblogg.no
Postet av: Helene

TAKK, fuglemamma! Har fått flere sjokkerte kommentarer som "skal du strikke LILLA til gutt", men ifølge mitt fargesyn er den fargen burgunder, og perfekt til en guttegenser!Tone, det kommer vel av at på mønsteret ER det en H på genseren, og det har jo også Harry i filmen, mens Ronny har en R på sin osv. S-diagrammet er hjemmesnekra.

22.01.2007 @ 12:55
URL: http://heleneh.sprayblogg.no
Postet av: Kristin Helene

Imponert over produksjonen din!!! Du gjør ihverfall ferdig prosjektene dine - det er mer enn hva jeg kan slå i bordet med om dagen.... Genseren ble kjempestilig!!Ha en fortsatt fin dag i snøkaven!

22.01.2007 @ 13:18
URL: http://kristinh.sprayblogg.no
Postet av: tijm

Wat een prachtige producten!!!! Leuk om zo alles bij elkaar te zien.Verder alles goed met de spinner?

22.01.2007 @ 17:01
Postet av: Cecilie

Så da er "dansegenseren" til Sindre ferdig!! Den kom opp av sekken mange torsdager i ventetiden mens småjentene danset, den... Kjempefin genser!Alt det andre er så innviklet at jeg ikke tør å kommentere, men imponerer gjør du i alle fall. Hilsen en knøl i handarbeid;)

22.01.2007 @ 20:42
Postet av: Anne-Ruth

Så masse fint du har fått ferdig!!

23.01.2007 @ 19:46
URL: http://anne-ruth.com
Postet av: Annette

Her var det masse flott å se på, som vanlig :)

23.01.2007 @ 20:23
URL: http://blog.annettekjorsvik.net
Postet av: Sylvia

Ja, utrolig! Og din kjekke mann som ville spinne da!!!! Han gikk kansje fort lei, siden det ikke ble mere garn. Godt han har deg som alikevel klarte å trylle frem noe av det!

29.01.2007 @ 00:18
URL: http://sylvez.blogs.no
Postet av: Skafti

Hei sylvez, problemet var ikkje at eg gav opp. Saken var den at eg ikkje hadde meir ull der og da.

14.03.2007 @ 00:56
URL: http://www.vgb.no/9397/

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/3721661
hits