Ferietur, del 1

Vel, nå er saker og ting pakket ut, (forholdsvis) ryddet opp, og gutta har lagt av gårde på ferietur nr. 2. Målet er å plassere onkel trygt på flyet på Kastrup, og oppleve litt på veien. Jentene passer huset så lenge.

Jeg lovde en liten beretning fra vår husflidsferie. Første etappe gikk til bokbyen, Fjærland. Et bittelite sted med MASSE bøker! Etter å ha overnattet på campingplassen ved bremuseet brukte vi mesteparten av dag 2 til å se på bøker. Jeg tilbrakte selvsagt mest tid i kafeen, der de har håndarbeidsbøker. Her er fangsten:4 engelske Anna som alle inneholder kniplemønstre, et KK fra 2000 mens de ennå lagde egne strikkedesign, et alt om Håndarbeide med bl.a. strikkeoppskrifter på dukkeklær, Norsk Ukeblads strikkebok fra 1955 (mye morsomt der!!), og det kjøpet jeg var mest fornøyd med: en dansk strikke/heklebok fra 1969. Den har massevis av hekleoppskrifter på "nettingtrøyer" i alle slags varianter. De er jo kjempeaktuelle akkurat nå, ser dem i nesten alle strikkekolleksjonene for tiden.

Etter at vi hadde overnattet enda en gang, og kjørt nedover vestlandet og over Haukeli kom vi omsider til Setesdalen, og jeg måtte selvsagt ha noen reiseminner derfra:Muflene (pulsvantene) ble ferdige i går kveld, og de er jeg kjempefornøyd med. Første gang jeg har prøvd meg på fastmaskehekling med flere farger, og de sitter som støpt! De ble kjøpt som garnpakke, og mønsteret inneholdt fire ulike tradisjonelle mønster fra Setesdalen. Mufler ble brukt i sommerhalvåret, ensfargede til hverdags og mønstrede på søndagen. Jeg er fristet til å lage varianter av disse.  Jeg kjøpte også en broderipakke til nålepute med løyesaum, den har jeg nå såvidt begynt på.

Neste "strikkestopp" var på Gjestal Spinneri. Mer om det i neste kapittel.

 Finally all unpacked, and the boys have left for their second vacation.

I promised to tell about our crafty vacation, and here comes the first part. We spent our first night in Fjærland, the Norwegian bookvillage. It's a tiny place with LOTS of books. I spent most of the day in the café, where they have 2.hand craft books, magazines and patterns. I ended up with 6 magazines, a knitting book from 1955 and a danish knitting/crochet book from 1969 with lots of great stuff!

On the third day we reached Setesdal, and I needed some crafty souvenirs again. I ended up with a kit for croched "muflar" (cuffs) and a kit for a  pincushion with traditional embroidery that they originally used for the Setesdal sweaters. As you can see the cuffs are finished, and I just love them. Traditionally they only wore these patterened cuffs on sundays, and used black ones for the rest of the week.

In the next chapter: visit at Gjestal wool factory, stay tuned!

Kommentarer:
Postet av: Fuglemamma

Gleder meg til neste kapittel, jeg! Hvis du har mer garn enn du trenger, men likevel har lyst på mer: Ta en titt i bloggen min:)

20.07.2004 @ 13:15
URL: http://www.fuglemamma.sprayblogg.no
Postet av: synne

HeiLikte at du hadde kjøpt løyesøm i Setesdalen, jeg er selv derifra og vi holder på tradisjonene! Hvordan går det, får du det til, det er jo en ganske spesiell teknikk for å få dem "ekte"....? Selv er jeg innbarka heklenarkoman.....Hilsen Synne

12.02.2005 @ 18:27

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/28731
hits