Fargerik vår

Den siste uka har gått med til plantefarging tidlig og sent - i alle fall sent etter jobb og ut i de små timer. Målet er å ha litt garn til salgs under sommerens markeder. Det gjør også at man får farget litt mer enn om jeg skulle brukt opp alt selv :O Det ville nemlig tatt sin tid. Garnet er i tre ulike kvaliteter i år som før, garn i store hesper til strikking/nålbinding, spelsaugarn i småhesper til veving, og det aller fineste spelsaugarnet til brodering og de fineste brikkebåndene.

 
Det er mye i vår hjemlige natur som gir gult, men foreløpig er det meste ikke "ferdig" til farging selv om våren nå kommer for fullt. Heldigvis har jeg lager av alle mulig rare ting, blant annet gamle planter fra i fjor. En bunt reinfann var først ut. Den ble farget på tinnbeiset garn, og gav en saftig, gul farge. På grått garn blir det nesten grønt.

 
Skjegglaven jeg har samlet på gav en behagelig og forsiktig, smørgul farge. Mange syns kanskje det er litt skuffende når resultatet blir litt tamt, men husk at de forsiktige fargene trengs sammen med de kraftige for å gi en fin helhet. Denne porsjonen skulle imidlertid ikke forbli gul, men har fått et nytt liv ved overfarging ... fortsettelse følger.

 
Til slutt ble fjorårets rylliksamling oppbrukt på disse hespene.

 

 

Skulle du være interessert i noen hesper er det bare å ta kontakt på henriksen.helene@gmail.com.

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar