Souvenirer

Dette er sommerferiens souvenirer:

fangst

På vei til Gudvangen måtte vi selvsagt ha et stopp i bokbyen i Fjærland. Alle fant noe de likte, og jeg fant blant annet "Mor og barn i moderne strikking" fra 1949 med mange morsomme oppskrifter i. Etter at jeg kom hjem oppdaget jeg at side 7 og 8 er skåret ut av boka, så nå ble jeg skrekkelig nysgjerrig på hva som stod der. Noen som har den, som kan gi meg et tips? Jeg fikk også tak i "Håndarbeidsboka, rettleiing i kvinnelig håndarbeid" fra 1941. Det aller søteste må likevel være den vesle broderiboka, med små strektegninger på "blåpapir", for å tegne over på barneplagg og så brodere etter. Den er ikke merket med årstall, men har i sin tid kostet en krone!

broderibok

I Gudvangen traff vi Thor Ewing, og han har skrevet en super bok om klær i vikingtiden. Den måtte vi selvsagt ha med oss.

Og et lite besøk på veveriet på Norsk folkemuseum resulterete i et ekstra sett vevbrikker i tre og to hesper regnbuegarn. Garnet var et impulskjøp - strikka ei lue i dette garnet i fjor, og da jeg plutselig så det igjen måtte jeg bare ha et par hesper. Men hva skal det bli til? Gode forslag mottas med takk.


This summers souvenirs! We stopped at the Norwegian book town, where I found a great knitting book from 1949, and a book about sewing, knitting and embroidery from 1941. The cutest thing I found was this lovely book with motifs for embroiderin on childrens clothes. How adorable is this?

In Gudvangen we med Thor Ewing, and I had to get his book on viking clothing, and in Oslo I got some wooden tablets for weaving, and two skeins of rainbow colored cotton yarn.

Kommentarer:
Postet av: Fuglemamma

Fiiine ting:-)

15.08.2006 @ 11:29
URL: http://www.fuglemamma.sprayblogg.no
Postet av: Bim H-D

Oj, vad mycket kul du har hittat då. Det där med gamla stickböcker, och handarbetsböcker på alla vis, är jättekul att kolla in. Märkböcker av alla slag är också något som är kul. Oavsett om man syr eller målar dem... De där vävbrickorna skulle jag kunna tänka mig också, hihihi..Hm, och även de nya böckerna du har handlat. Hm, om inte plånboken just nu var tom då vill säga, hihihi.Må så gott... en Sjöbackbo på irrvägar ute på nätet... kramis, ngn som försöker blogga, och läsa bloggar samtidigt... fungerar? dåligt, hihihi...

15.08.2006 @ 12:26

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/1809195
hits