Not so red wedding dinner

The beer was brown, the bread black, the stew was a creamy white. She served it in a trencher hollowed out of a stale loaf. It was thick wiht clams and chunks of cod and crabmeat, swimming in a stock of heavy cream and butter. It was the sort of stew that warmed a man right down to his bones, just the thing for a wet, cold night.





Bryllupsmiddag for feire 21 r. M ikke forveksles med andre dramatiske bryllupsmiddager.

Menyen var fra yndlingskokeboka igjen. Denne gangen tre retter.

Forrett - fish tarts. Minipaier med laks, mandler og dadler (nei, det er fortsatt ikke lov spise fiken i august). Vi glemte ta bilde, men det ble ganske mange minipaier, og disse "slapp unna".

Hovedrett, mer av det honningsmakssatte brdet, til en fiskesuppe/-stuing. Denne bestod blant annet av byggryn, purre, hvitlk, gulrot, pastinakk, timian, torsk, krabbe (vel, egentlig crabsticks siden noen pstr de ikke tler krabbe) og blskjell. Og s massevis av flte, smr og hvitvin. Mektig!

Iced milk. Desserten var veldig enkel, men forfriskende etter de heller sammensatte smakene forut. Oppvarmet helmelk smakssatt med honning, s nedkjlt og servert med isbiter. P toppen kanel og safran. Siden sist mltid har vi nemlig vrt i Tyskland, der det faktisk er lov spise safran i august :)




"Would you care for refreshments? Some dates, perhaps? I have some very fine persimmons as well. Wine no longer agrees with my digestion, I fear, but I can offer you a cup of iced milk, sweetened with honey. I find it most refreshing in this heat."


Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar