Ugler i mosen

Hrmpfff... Noen som husker mitt første ponchostrikkeanfall? Det resulterte ikke i poncho til meg, men derimot i disse to. Andre anfall resulterte i garnkjøp til denne stilige ponchoen. Vel, nå var tiden kommet til å finne fram garnet og sette i gang. Det skulle ikke mange rapportene til før jeg så at mitt produkt slett ikke lignet på det på bildet. Mystisk! Jeg har atpåtill reist til by'n for å kjøpe akkurat det garnet som står i oppskriften, jeg bruker til og med samme farge, og jeg holder strikkefastheten perfekt. Dream mohair er såpass fluffy at fletten nesten ikke synes, mens på bildet trer den mye tydeligere fram. Det kan umulig være dette garnet som er brukt på modellen!! Som de fleste vet er mohair bortimot umulig å rekke opp, så jeg hadde valget mellom å kassere den påbegynte ponchoen, eller strikke ferdig og se hvordan det ble. Jeg valgte det siste. Etter hvert fant jeg også ut at jeg heller ikke var helt fornøyd med oppskriften. Det er ikke noen form for skulderforming, og det ville forbedret passformen betraktelig. Som om ikke det var nok har jeg brukt opp foreskrevet garnmengde, og har igjen ca. 1/2 meter til frynser. Dermed ligger det an til en ny bytur før tingen blir ferdig.

 

 

Etter å ha tørket i oppspent tilstand bedret passformen seg litt. Jeg kommer til å gjøre den helt ferdig, før jeg bestemmer dens endelige skjebne. Kanskje blir den gitt bort, og jeg kan gjøre et nytt forsøk. I så fall velger jeg et garn med mindre mohairinnhold, strikker den fra halsen og ned, og legger til økinger for skuldrene.

 

Hrmpff...

 

 


 

My first poncho attempt resulted in these two, and the second one in this yarn. The other day I dug out the yarn again, and started my mohair poncho. I didn't make many pattern repeats before I realized that my poncho and the one on the picture were completely different. I'm using the recomended yarn, even the recomended colour, and my gauge is perfect. On my poncho you can hardly see the braid in the fluffy yarn, while it stands out very clearly on the photo. No way this is the same yarn!! As you all know unravelling mohair is nearly impossible, so I had to choose; throw it away or finish it and see what happens. I chose the latter. After a while I could tell that I was not very happy about the fit either. There is no form for shoulder shaping. And finally I used all my yarn, leaving half a meter for the fringes. So I need another trip to town before I can finish this rotten thing.

 

After blocking it I'm a bit happier with it, so I'm at least going to finish it before I decide it's destiny. May be I'll give it away? Then I can start another one, this time in a less fluffy yarn, knit from the top down with shoulder increases.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar