Fargerikt jubileum (med vinnersjanser for DEG)

Det er ikke bare grunnloven som har jubileum i disse dager. Akkurat i dag er det faktisk ti år siden jeg skrev min aller første bloggpost her. Etter det har bloggingen gått i rykk og napp, med både fiberrelatert stoff og annet. Jeg kom ikke på noe genialt, fengende navn i farta den dagen for ti år siden, dermed ble det ganske fantasiløst "Helenes side". Siden det har det blitt 926 bloggposter, 2166 bilder og 3281 kommentarer fra dere. Alle er satt stor pris på :)

 

Plantefarging har stått på programmet flere uker allerede, men alltid kommer det noe i veien. Sist helg ble det igjen diverse forstyrrelser, men da bestemte jeg meg for at nå MÅTTE det skje. Dermed blir kjøkkenet forvandlet til kjemilaboratorium for noen dager, men skumle flasker og pulver med påskriften " Väldigt farligt att förtära", innimellom de vanlige kjøkkenaktivitetene. Det gikk bra denne gangen også :)

 

Resultatet av intens jobbing ut i de små timer sees under. Hespene er farget med følgende fargestoffer talt ovenfra:

Første rekke, strikke-/nålbindingsgarn med 216 m per 100 gram:
Indigo (på grått garn), indigo (på grått garn), indigo, indigo, indigo + johannesurt, indigo + johannesurt og pors + indigo.

Andre rekke, strikke-/nålbindingsgarn med 216 m per 100 gram:
Krapprot, krapprot, rødtre, rødtre, rødtre (på grått garn), valnøtt (på grått garn), valnøtt, valnøtt

Tredje rekke, vevgarn til brikkevev eller annen veving av spelsauull med 300 m per 100 gram:
Indigo, Indigo (på grått garn), Indigo, indigo + johannesurt, krapprot, rødtre og valnøtt

Fjerde rekke, det fantastisk glansfulle brodergarnet (som man også kan veve kjempefine brikkebånd av), med 500 m per 100 gram:
Indigo, indigo + johannesurt, krapprot, rødtre og valnøtt.

 Fine ja? Har du lyst på en kanskje. Da må du legge igjen en kommentar under og svare på følgende:

 

1) Hva er din favorittbloggpost gjennom ti år med Helenes side
2) Hvilken hespe ønsker du deg (deler ut en 100g av strikkegarnet eller en 25g av vev-/brodergarnet)

 
Så kom igjen og kommenter. Denne gangen er det obligatorisk (streng)! Vinneren blir trukket en vakker dag etter eget forgodtbefinnende, så heng i og svar! Det garnet som IKKE blir gitt bort kan treffes på markeder rundt omkring, eventuelt bestilles her dersom noen vil :)

 

Ha en fargerik dag <3

 

13 kommentarer

Du er jo kjempeflink til alt mulig! :) Gratulerer med å ha hatt bloggen så lenge! Min favoritt er Yggdrasil- brikkevevbåndene, de fineste båndene jeg har sett. Og uglepulsvarmerne.

Ufattelig bra jobb med den plantefargingen må jeg si. For meg falt indigo + johannesurt i smak ;)

Inger-Lise

1 Vikingliv

2 Øverste hylle, andre frå venstre.

Nesten håplust å velga, alle fargane er so herlige!!

Synes skinnfellene dine er utrolig flotte. Nøyaktig og pent arbeid, som med alt du gjør.

Brodergarn farget med rødtre skulle jeg vel kunne bruke til noe:-D

Tove Øverås Kjelsvik

Forrige kommentar var postet av meg.

Tone Saltskår

Gratulerer med jubileet! Favoritten? Blant alle disse herlige innleggene så er det vanskelig å velge bare en! Men jeg tror jeg sier- se hvor langt jeg sprang(?)

Nydelige farger. Hvis jeg kan ønske meg en må det bli vevgarnet i indigo +johannesurt.

Alltid kjekt å lese innleggene dine ;-)

Gratulerer så mye med jubileet, Helene! Tusen takk for all god inspirasjon og kunnskap du har spredt gjennom bloggen din.

Om jeg har en favoritt er det kanskje Brikkevevpåfyll (og brodergarn farget med krapprot); Det var så utrolig koselig å være på museet den helga, og det hadde heller ikke vært det samme om du ikke hadde sittet og puslet med ditt på siden av det vi andre drev på med. Og ikke minst er jeg fortsatt mektig imponert over brokadebåndet du laget og takknemlig for at du viste meg det båndet som lå lengst bak i monteren.

Sees vi i helga på Leikvin?

umulig å velge favoritt, garnfarging og bånd e på topp,

Jorunn Væge

Hei! Jeg likte den bloggen med tunikaen og brikkebånd. :) -de som du laget til Torstein! Knallfin Tunika og flotte bukser som han vokser i.

Ønsker meg 25g brikkevevgarn i kraporotfarge eller grønt. :)

Gratulerer med jubileum!

Kikket litt i eldre poster, fra før jeg visste om bloggen din, og det er jo så mye fint. Men favoritten ble nok innleggene om skinnfeller. Jeg visste ikke at du holdt på med det, men de var nydelige :)

Jeg synes at garnet farget med rødtre på grått garn var spennende ;)

Elin Ørjasæter

Synns skinnfellene er bra,men du er flink til alt.Ønsker strikkegarn i orange

Kari Folden

Hei!

Og gratulerer med fin 10-åring!

!)Favoritten er der du skriv om farging av takrør! Må jo hugse på den til i august!:) Oppdaga at du faktisk praktiserer knipling også når eg kika gjennom! Wow! Det dukka opp ei kniplingepute med tilbehør her over 17.mai-helga..

2) Ønske: det lysegrønne garnet øverst til høgre (pors, johannesurt og indigo).

Hei! Syr du på bestilling? Har sett noe flotttttte kjoler på bloggen din. Jeg har nettopp fått kjøpt meg en lin serk, men mangler selekjole i ull :) og en av de fantastiske hettene!

Jeg har vel fulgt deg gjennom alle ti årene. Min favorittbloggpost er flere, nemlig alle vikingpostene. Ble for mange år siden så fascinert av at hele familien din var vikinger i sommerferiene og enkelte helger. Jeg lærte meg til og med brikkevev etter å ha sett det i bloggen din :)

Dersom jeg skulle være så heldig å vinne ønsker jeg meg det blå strikkegarnet øverst til venstre :)

Ha en fortsatt fin mai!

Skriv en ny kommentar