Gult + blått =

Kjemi på kjøkkenet igjen :)

 

 

Helt siden vi var på Island for et par år siden har jeg planlagt å farge med lupin. Der vokser den i hopetall, og fungerer som pionerart for ørkenområder som skal gjenerobres. Noen steder ser man helt blåe fjell og åser, farget av alle lupinblomstene.

 

I bildet over er det hespene 1, 4, 5 og 6 fra venstre som har vært i lupin-gryta. Den knall gule er altså ren lupin, og i virkeligheten er den enda gulere :). Det var også de andre, helt til de falt i indigo-bøtta. Indigo gir jo som kjent blått, så det gule garnet overfarget med lupin ble vakre, grønne farger. Jeg farget også indigo på hvitt garn, de tre blå hespene innimellom.

 

Lua på toppen var nålbundet av lys gult garn, farget med reinfann. Da indigobadet var nesten oppbrukt stappet jeg også den nedi, og den fikk en fin, lysegrønn farge. Helt til slutt en siste hespe, ytterst til høyre, denne stakk av med absolutt siste rest av snev av blått.

 

På toppen noen silkeskjerf som også fikk blå farge. Indigofarging er faktisk den morsomste, og særlig når man får slike vakre, grønne toner :) Da gjør det slettes ingenting at det stinker amoniakk og kaustisk soda over hele huset!

5 kommentarer

Liker så godt de blå tonene :)

Utrolig nydelige farger! :) Har ikke hørt om lupinfarging før...

Naviana: Skulle gjerne rukket mer, men da vi kom tilbake fra ferie var lupinsesongen over :/ Den er veldig mye brukt til plantefarging på Island, siden det jo ikke vokser så mye fargerikt i ørkenlandet ... Og her skulle det jo bare være bra å forsyne seg litt av dem, siden de står på "svartelista" over uønskede planter i norsk flora. Raske å plukke er de også :)

Lupin ja, dem er det mange islendinger som har et elsk/hat forhold til :) Så artig å se hvilke farger du får til med dem. Du er flink :)

Nydelige farger (spesielt de blå)

Skriv en ny kommentar