Prøvelapp

Den gode, gamle prøvelappen er svært dårlig verdsatt spør du meg. Jeg er ikke en av de som lider av prøvelapp-fobi. Nå har jeg omsider gjort noe jeg har tenkt på lenge, men som ikke er blitt prioritert før. Jeg har laget et nålbinding-prøvelapp-bibliotek. I første omgang har jeg gått gjennom de ulike stingene som står beskrevet i Gjertrud Saglies bok "Strikke - Hekle - Binde". Det resulterte i 13 lapper.

  

Alle har 25 løkker i opplegg, og fire runder i høyden. Resultatet er veldig forskjellig, fra de kjempekompakte bittemså lappene, til de store, åpne, løse. Noen bygger nesten ikke i høyden i det hele tatt, men sluker garn (som Åsle-stinget), mens andre blir mange etasjer høye i sammenligning.

 

Tidligere har jeg stort sett greidd meg med Mammen-stinget, av og til med variasjoner i Oslo-stinget og Brodén-stinget, alt etter type tekstil og garn. Nå får vi se om jeg kommer til å variere noe mer enn før ...

3 kommentarer

Spennende! Hadde vært artig å sett på en gang. Jeg bruker for det meste ett sting, men jeg har hørt det har blitt kalt både Oslo-, Mammen- og Yorkshire-sting, så jeg vet jammen ikke hva det er!

så cool! kansje du får lage et onlinebibliotek med bilde og titel av hver type, som kan hjelpe os andre?

Trenger ikke lage onlinebibliotek, for det finnes faktisk allerede her:

https://sites.google.com/site/neulakinnas/

Skriv en ny kommentar