Prøvelapp

Den gode, gamle prøvelappen er svært dårlig verdsatt spør du meg. Jeg er ikke en av de som lider av prøvelapp-fobi. Nå har jeg omsider gjort noe jeg har tenkt på lenge, men som ikke er blitt prioritert før. Jeg har laget et nålbinding-prøvelapp-bibliotek. I første omgang har jeg gått gjennom de ulike stingene som står beskrevet i Gjertrud Saglies bok "Strikke - Hekle - Binde". Det resulterte i 13 lapper.

  

Alle har 25 løkker i opplegg, og fire runder i høyden. Resultatet er veldig forskjellig, fra de kjempekompakte bittemså lappene, til de store, åpne, løse. Noen bygger nesten ikke i høyden i det hele tatt, men sluker garn (som Åsle-stinget), mens andre blir mange etasjer høye i sammenligning.

 

Tidligere har jeg stort sett greidd meg med Mammen-stinget, av og til med variasjoner i Oslo-stinget og Brodén-stinget, alt etter type tekstil og garn. Nå får vi se om jeg kommer til å variere noe mer enn før ...


Kommentarer:
Postet av: Katrine

Spennende! Hadde vært artig å sett på en gang. Jeg bruker for det meste ett sting, men jeg har hørt det har blitt kalt både Oslo-, Mammen- og Yorkshire-sting, så jeg vet jammen ikke hva det er!

18.02.2013 @ 17:08
URL: http://blotgydje.blogg.no
Postet av:

så cool! kansje du får lage et onlinebibliotek med bilde og titel av hver type, som kan hjelpe os andre?

18.02.2013 @ 17:41
Postet av: Helene

Trenger ikke lage onlinebibliotek, for det finnes faktisk allerede her:

https://sites.google.com/site/neulakinnas/

18.02.2013 @ 18:07
URL: http://heleneh.spayblogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/41541993
hits