Vikinglady in red

Ny linserk ferdig fra "fabrikken", denne gangen dyprød. Ikke alle farger er like enkelt å reprodusere på skjermen, denne ble ganske intens av seg, virkeligheten er en type skarlagen. Den har nok ramlet i krappgryta da den var liten :P

 
Diana har mistet høyde-skruen sin, og i påvente av at noen skal fikse en ny, må hun bare snuble omkring i slike kjoler som er beregnet for personer høyere enn henne selv. Heldigvis løper hun ikke så fort.

 

 

Serken har innsnitt foran og bak, for en slank og elegant siluett. Og jammen var det ikke et brikkebånd i salgskurven som passa helt perfekt i fargen.

11 kommentarer

Nydelig rødfarge selv om den kanskje ser litt annerledes ut i virkeligheten :) Synes at Diana kler så side kjoler som ligger ned over føttene, ser elegant ut...

Så flott! :)

Hva tar du for å evt sy en kjole? Trenger en til 18 august, og finner ingen noe sted som kan levere i tide... :/

Jeanette: Send meg en e-post på helenehe@online.no

Åh, så fin den ble! Gleder meg til å få den på :-)

Så vacker!

Jag besökte Olavsborg i Nyslott: museumbutiken hade i sin urval olika monster och instruktioner till medeltida kläder. Intressset på vikingakläder sprider. På medeltidsmarknaden i Åbo fanns det till salu ett bra urval lin- och ylletyg för medeltida kläder. Kanske borde vi alla satsa mera på äkta material och traditioner.

Hei! For ein flott blogg! Kom akkurat over den, etter ei lenke frå Navianas Grønne Verden. Eg synest vikingdraktene du lagar er heilt fantastiske! Nydelege!:)

Har du noke mønster på dei? Eg kunne verkeleg tenke meg å prøve å lage nokre kjolar i den stilen eller som er inspirert av den, men eg kan ikkje å lage mønster sjølv, endå.

Eg elskar å gå i kjolar, men det er vanskeleg å oppdrive kjolar eg likar i butikkar her omkring(og på nett er det vanskeleg, med tanke på om dei passar). Derfor driv eg å skal lære meg å sy, så om du har mønster, og kunne tenke deg å dele dei med meg(ev. selge), ville eg vorte utruleg glad!

Vestlandsk Gardsliv: Da kan man anbefale boka "viking" av Nille Glæsel. Ellers finnes det, om ikke direkte mønster, så mange fremgangsmåter beskrevet på Internett, så med litt grunnleggende sømkunnskap kommer man langt med google.

Olle-Petter

Du är helt otroligt duktig! Jag har ju fått se dig i arbete med egna ögon och är mycket imponerad av din skicklighet, fokus och ihärdighet!

Tusen takk for svar, den boka skal eg definitift skaffe meg!:)

Olle: Tusen takk :)

Skriv en ny kommentar