Nå også skomaker

I serien "Helene gjør ting hun ikke kan" med undertittelen "fordi det hun trenger aller mest er en ny hobby", har vi i dag kommet til skomaking.

 

 

Den eneste tingen innen vikingutstyret vårt jeg dyrt og hellig sverget å ALDRI skulle lage selv var - nettopp sko. Fordi det jo er så viktig at disse er gode, konfortable, og ikke minst passelige.

 

 

Men når anledningen nå bød seg, og ingen andre i familien kunne prakkes innpå dette kurset, så lot jeg meg lure. Avgjørende var også det faktum at lærer var vår egen super-skomaker og snart mester Øyvind. Han er i ferd med å forfatte mastergradsoppgave i arkeologi om nettopp sko fra vikingtiden.

 

 

Og så hadde vi verdens fineste kurslokale :)

 

 

Elleve kursdeltakere og tretten skopar. De aller søteste var Ragnas bittesmå, røde Hedeby-sko.

 

 

Balder saumfarer - igjen.

 

 

Dette er ekte vikingtidsko, det vises på den spisse hælforsterkinga bake som er typisk for perioden.

 Jeg lagde skotøy til meg og store krapyl. Ser at jeg må øve meg litt mer på den tå-vrenginga, det var slett ikke så enkelt. Etter å ha sydd fire sko på fem dager er jeg nå temmelig sårfingra. Dette var ikke lett arbeid, men nå regner jeg med at resten av klanen venter på sko. Det er vel bare å sette i gang og bestille inn lær og utstyr. Ja, for jeg trenger virkelig en ny hobby altså ...

7 kommentarer

Flotte sko, skal si du er en handy dame du Helene :)

Oj så trevligt! Jag skall delta i början av juli nordiska hemslöjdslägret i St Michel och delta där på en skomakarkurs. Målsättningen är att lära sig tillverka traditionella finska gammaldagsskor.

Dina vikingskor ser jätt fina ut. Kanske den följande utmaning för mig!

Så fin blogg du har! :D Også så flotte sko! Har du virkelig laget dem selv? :D

°Vinterperle°: Helt sant altså :P De har også blitt brukt på et marked nå, funker helt supert og er veldig behagelige på foten. Men naboene stirret nok godt den morgenen vi labbet omkring på plena før kl 7 med våte sko, for å gå dem i fasong før markedet :P

Hahaha, så herlig :D (er det forresten mulig å legge deg til på venneliste når du har sprayblogg? jeg har så lyst til å følge din :)

°Vinterperle°: Det skal ikke være noe problem, siden sprayblogg ble "absorbert" i blogg.no :)

Yay, jeg fikk det til! :D wuhuu

Skriv en ny kommentar