Den Store Strikkekaféen

Nå er det jammen lenge siden jeg har vært her, men om dere tror jeg har latet meg i mellomtiden får dere tro om igjen. Først høstferie, som overhodet ikke er noen ferie for de stakkarne som må jobbe, hente og bringe mens andre ferierer. Forrige helg var det kniplekurs igjen, med åtte ivrige damer som alle gjerne vil ha hjelp samtidig. Puh... kunne jammen trenge en pause snart. Særlig siden det også er grisetravelt på jobb for tida. Men neida, deretter var det klart for Den Store Strikkekaféen som vi har gledet oss til i evigheter. Sammen med Asbjørg som tok seg av kafédelen hadde jeg ansvar for planlegging og gjennomføring av kvelden. Vi har lagt ned mye arbeid i arrangementet, og da var det jo kjempegøy at det ble En Gedigen Suksess!Kaféen var stappfull, og vel så det. Medhjelperne våre bar inn og bar inn og bar inn nye stoler, og til slutt var det ikke en eneste ledig stol. Jeg talte et sted mellom 80 og 90 deltakere. Og vi som bekymret oss for at ingen skulle komme...Siden dette var første strikkekafé her var vi helt uerfarne, men vi hadde i alle fall ordnet med kaffi og kaker som de besøkende kunne kjøpe. Vi solgte lodd med blant annet garnpakker som gevinster, og fikk slik en fin liten fortjeneste på kvelden. Men hovedattraksjonen denne kvelden var besøket fra Rauma Ullvarefabrikk.Her skimtes Torill Bakke bak et fjell av høstens nyheter fra Rauma og PT. Hun viste, fortalte og kom med gode strikkeråd. De hadde med seg ENORMT mye, og forsamlingen var musestille i over en time. Det må da tyde på at de var interesserte, vel?


Torill gir gode råd om glidelås i strikk.

Hildegard Digernes var også med (bu hu, glemte å ta blide av henne...) og hadde tatt med seg en filial av fabrikkutsalget. Slik fikk kafegjestene enda en anledning til å bli kvitt pengene sine. Kjempefint for u-landet Vestnes som ikke har Raumagarn-forhandler :) Særlig populært var de superdeilige alpakkakvalitetene, Inca og Chiri, sistnevnte med 30% silke. Utroooolig mykt og deilig. Jeg måtte selvsagt handle, bare bittelittegrann. To nøster som forhåpentligvis skal bli til et yndlingssjal. Hun solgte også bra av Rio, effektgarnet som er pyton å strikke av, men som blir kjempestilige pynteskjerf.Jeg har jo i lengre tid jobbet med et dominostrikk-prosjekt som det var planen å starte opp denne kvelden. Men siden forsamlingen allerede hadde sittet helt stille og lyttet i over en time vurderte vi dem nå til å være såpass kaffitørste og skravlesyke at de heretter fikk "løpe fritt". De som ville fikk demonstrasjon av dominostrikke-teknikken, og noen begynte på prøvelapper og små prosjekter. Ellers fortsetter dominostrikk-prosjektet de neste to mandagene. Alle ville selvsagt se på og prøve modellene fra de nye Rauma- og PT-kolleksjonene. I det hele tatt var det fullt kaos og masse rot :)  Enkelte gikk hjem med store bæreposer med garn, lett lommebok og et salig uttrykk i øynene. det må da være en perfekt strikkekafé, ikke sant??

Arrangementet frister absolutt til gjentakelse, så jeg håper styret i husflidslaget bestemmer seg for at vi kan invitere til ny kafé om en stund. Må bare puste ut litt...


Finally English summary!
Monday was the day for our Big Knit Café. It's the first knit café in our town, and the first one I'm hosting. We borrowed a whole café, invited two ladies from Rauma wool factory and had between 80 and 90 guests. We were totally shocked about the crowd of people pouring in through the doors. My helpers were running all over the house to find extra chairs for all our guests. And I was totally anxious that noone would turn up! I'm so happy I'm still smiling :-) 

Torill from Rauma talked about the fall collection, about yarn and about knitting techniques and felting for over an hour, and everyone were totally quiet the whole time, you could only hear the knitting needles. The other Rauma lady, Hildegard, sold alpaca and novelty yarn, and people sure emptied their wallets. I only bought two balls of Chiri, lovely silk/alpaca for a scarf. Members of our local craft group had made cakes, and my partner in crime, Asbjørg, made sure the café part was running smoothly. All in all it was the perfect stitch n' bitch, and I sure hope we can do it again soon. Just have to rest a bit first...
  

4 kommentarer

Dette hørtes jo utrolig morsomt ut. Jeg har litt lyst til å prøve å få i gang noe lignende i Tromsø, men spede forsøk på Hobbyforum ga liten respons, så jeg lurte litt på hvordan du har gjort dette?

Tror jeg henger litt for mye etter deg til å kunne strikke om kapp på Rogue. Med mindre du lover å gjøre som haren da og legge deg og hvile litt i et tre...;-)

*rødmer* ja.. der var pakken hos deg, ganske mange dager før vi fikk lov til å sende ut. Håper det falt i smak... *rødme igjen*

Wow! What an amazing group. Very impressive. Looks like it was a great time!

Skriv en ny kommentar