Overlockelig :)

Den siste tiden har gått med til å bli litt bedre kjent med min nye bestevenn:

 

 

 

Det er her genserslaktet kommer inn i bildet. For jeg kan jo ikke ta sjansen på å skjære i stykker dyrt, nytt stoff. De avlagte plaggene ble klippet opp i sømmene, ribbene ble demontert, diverse sømer ble prøvd ut på lapper her og der, og maskina ble tredd igjen og igjen, med varierende hell. Etter hvert føltes det mer og mer ut som om det var JEG som bestemte og ikke den. Og til slutt ble vi så enige at jeg gikk løs på ordentlige ting.

Fortsatt gjenbruksmateriale, og til noen som ikke klager så mye. Dermed ble første prosjekt dukkeklær:

 

 

Den marineblå collegejakka hadde kjempefine ribber, så de måtte brukes opp igjen. Ryggen var dekket av et ganske så klumpete trykk med applikasjoner, og dette fant jeg ingen god bruk for. Men resten ble til jakke, bukse, skjørt og lue. Et stykke ribb var igjen til slutt, dermed la jeg det dobbelt, raste rundt kantene med overlocken, og det ble et skjerf. For å pynte opp litt fant jeg fram noen knapper fra et loppemarkedsfunn, og sydde på jakka, skjørtet og lua. De er bare til pynt - jakka har trykknapper under.

 

  

 

Den blomstrete fleecegenseren var både nedarvet og fravokst. Men likevel fikk lille krapyl historisk anfall da jeg skulle sette saksa i den. Løsningen ble et kompromiss. Av ermene lagde jeg dukkekjole, mens resten ble forvandlet til en litt kort fleecevest. Kjolen har trykknapper på skuldrene.

 

 

 

En grønn hettegenser ble neste slaktoffer. For enkelhets skyld brukte jeg om igjen mønstrene fra forrige prosjekt. Denne gangen ble det jakke, bukse, skjørt, lue, skjerf, kjole og smekke. Den grønne collegegenseren var litt nuppete og medtatt, så jeg endte med å bruke stoffet på vranga. Der var stoffet deilig flosset, og så nesten ut som fin fleece. Ribbene ble gjenbrukt, og også de var mye finere på innsiden enn på de litt slitte kantene. Dermed ble det dukketøy på vranga. To strykemerker fra lageret fikk piffe opp jakka og kjolen.

 

 

 

 

Siste plagg ut var en brun hettegenser. Nå ble det nok til jakke, bukse, skjørt, skjerf, kjole, smekke og to ulike luer. Her brukte jeg college-sida i de fleste plaggene, men den flossa vranga på luene, skjerfet og smekka. Det skapte litt mer variasjon i settet. Jeg har ikke rukket å investere i firdobbelt av ørten farger sytråd ennå, så overlocken gikk hele tida på hvitt. Mot det brune settet ble det en stor kontrast, men jeg bestemte meg for å forsterke den med å bruke de små, hvite margerittene her og der.

 

 

 

10 kommentarer

Det var litt av en produksjon, men det er morsomt å lage dukkeklær. Og med gjenbruk blir det ennå bedre :)

Wow, så masse fint!

Jeg har lik overlock, bør nok bli bedre kjent med den jeg også:)

Her var det mye fint! Ypperlig som gave til små jenter :)

Så mye flott!

Så utrolig flittig du har vært! Jeg har en nesten ny PFAFF av samme type, og ny JANOME symaskin, men neimen om jeg har fått tid til å øve meg så mye. Nå inspirerte du meg virkelig til å lage noen flere julegaver, vet om noen som blir kjempeglad for det!

Så flittig du er! Tenkte jeg fikk se smykker her i dag, men så var det andre ting du hadde laget. Lurt at du har lært deg å bruke maskina :)

Jeg har også en slik maskin :) herlig ikke sant :) og du har virkelig laget mye flott, gammelt blir som nytt :)

Fantastisk! Bøyer meg i støvet for deg!

Det var virkelig et knippe med flotte dukkeklær! Imponert over tålmodigheten til å produsere så mange småting :)

Skriv en ny kommentar