Vevkjerringer

Tåke over Surnadalsøra:

 
Veving er liksom en av de tingene jeg egentlig skal ha god greie på. Men det er så rart med det, når man ikke praktiserer på årevis blir ting litt diffuse. Endelig var det tid for å oppfriske litt av gammel kunnskap.

 

 

 

Ei hel helg ble tilbragt i Surnadal vevstove. Der var en hel vevsal "pådekket" for fjorten kursdeltakere.

 

 

 

Min første vev var en "sunnmørsseng" etter Synnøve Erdal. Korskypert i bindingen, og mønster i kjeppskill og smett med 1-tr prydvevgarn.

 

 

 

Neste prosjekt var en halvdreil med bomullsrenning og lingarn 16/2 i innslag. I en gammel og vindskeiv vevstol var det satt opp en festremse i 4-skafts skillbragd. Bomullsrenning med lin i innslag. Til slutt vevde jeg en stripe med "kristnateppe fra voss", en skillbragd med 2-tr prydvevgarn i mønsterinnslaget. Denne hadde det vært flott å lage et helt teppe av!

 

 

 

Det var mange andre interessante renninger å velge i, men dette var altså det vi rakk over på 13 timer. Så  gjenstår det å se hvor lenge inspirasjonen varer. Dersom det ikke dukker opp mer vev her på en stund, så er det på tide med en etterlysning folkens!

 

 

Surnadalen badet i sol!


Kommentarer:
Postet av: leirabestas

Du så mye vakkert,jeg elsker slike løpere.Jeg ønsket en gang å lære slik veving men det vart aldrig noe av.Har vevd mange gulvtepper,men det blir jo ikke det samme.

Nydelige bilder av Surnadal

07.10.2010 @ 15:47
URL: http://leirabestas.blogg.no
Postet av: vibbedille

Utrolig lekker veving!!!Har en drømom å sitte på terrassen i sør-Libanon å veve om noen år....sukk

Kos deg og ha en herlig kveld

Klem Vibbedille ;))

07.10.2010 @ 19:05
URL: http://www.vibbedille.blogdrive.com

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/22213049
hits