Skiringssal, sprang

Jeg lovde en liten post om lindebast og sprang, og her kommer første del - sprang  :)Vi deltok i sommer på vår åttende husflidsleir. Fra før har vi vært i Sverige, Danmark, Finland, Island og Norge på leir. Årets arrangement foregikk på Skiringssal folkehøyskole ved Sandefjord. Jeg hadde meldt meg på kursene sprang og skåler av lindebast.

Lesere med god hukommelse vil minnes at jeg har prøvd ørlitegranne på sprang tidligere. Men det ble ikke til at karriæren tok av på egen hånd. Hva er da bedre enn et liten todagerskurs for å komme seg i gang igjen? Lærer Britt gjorde det klart at vi fikk lære vanlig z-sprang og hull, men at kurset var for kort til å lære s-sprang. Dette førte selvsagt til at jeg gjodre ferdig den obligatoriske prøvelappen på rekordtid, og fikk mast meg til å prøve likevel. Drømmen var å lære sikk-sakk-mønsteret på tegle-strømpen fra 400-tallet. Dermed satte jeg opp et arbeid i ullgarn, og la i vei, under gode råd fra frøken. I starten var dette svært forvirrende, men etter hvert lærte fingrene de ulike bevegelsene, og jeg fikk det til!Etter at jeg kom hjem vevde jeg et bittelite brikkebånd med bare seks brikker og lingarn 16/2, som ble tredd inn i oppleggskanten, som lukking.Sidene ble sammensydd, og vips har man en søt liten pose til vikingbruk.Svært fornøyd med meg selv :)  :)

I morgen: lindebast!

8 kommentarer

Så flott! Sånne kurs er spennende og inspirerende lenge etterpå.

Så fint! Det er noe jeg aldri har prøvd (og knapt hørt om...) Har forresten kikka litt på brikkevev- jeg har et sett med brikker, og fant en beskrivelse på nett. Så nå er det bare å bestemme seg for å begynne;-)

Det var en vakker teknikk! Det finnes tydeligvis mange håndarbeidsformer som vi ikke vet om :)

Knallfint! Du har all grunn til å være fornøyd. Jeg har også lyst til å prøve sprang, det var bare det med tiden da ;-)

Du er bare rå du altså Helene.

Må være grådig spennende å lære om alt dette.

Pungen er ivertfall knallfin. Regner med det er sukk masse arbeid.

What an interesting, pleasing pattern!

Helene,

You're such a talent. I always love seeing what you are doing.

Wendy

hei hei, lenge siden jeg har vært innom her :) husflidsleir, det hadde vært noe for meg det. Hvor får man info om det?

Inspirerende å besøke bloggen din :)

Skriv en ny kommentar