En lapp er og en lapp der...

... og sakte men sikkert blir det kanskje noe til slutt. Jeg har slept med meg denne sekken med gamle dongeribukser til flere sy-onsdager i Husflidslaget, uten at det har blitt den helt store framgangen. Dette er nemlig gjenbruk, og det tar sin tid.En haug utbrukte/fravokste dongeribukser og rutete skjorter skal forhåpentligvis bli til et tøft lappeteppe en gang. Ikke at mønsteret er så veldig innvikla - de består bare av 6'' kvadrater. Men det tar adskillig mer tid å få tak i stoffet fra dette materialet, enn å skjære fra metervare. Morsdagen brukte jeg til slakting av en haug skjorter.
Først klippes knappene ut, for de kan vi jo kanskje få bruk for en vakker dag. mansjetter og krage klippes av, og hver enkelt plaggdel demonteres i sømmene. Brystlommene sprettes av. Så er det stryking (faktisk er det adskillig raskere å stryke ei skjorte når den er demontert :P). Til slutt gjøres det et tappert forsøk på å skjære kvadratiske lapper av dette. Men etter bruk og utallige vask er en del av skjortene blitt ganske "vindskeive", så det er slett ikke alltid kvadratene stemmer med rutemønsteret. Det blir virkelig spennende å se hvor svimmel man blir av å se på rutesiden av dette lappeteppet når det blir ferdig!

Dongeribuksene er det også en del "demonteringsarbeid" med, men det tar vi en annen dag :P

Kommentarer:
Postet av: Elisabeth

Spennende hvis du får et teppe av dette. Har ikke tenkt på at slike stoffer kan brukes i tepper, men det blir sikkert tøft. Så fint av deg å lage bestemorgave, fin var den også...

Malin fyller 11 i mai. Hun er 160 cm høy. En lang jente altså :)

17.02.2010 @ 16:16
Postet av: iris

Er det en ting jeg har mye av så er det dongeribukser. Du kan få noen av meg. Så går det litt fortere. Gi ett lite pip hvis du er interessert.

18.02.2010 @ 00:41
URL: http://irismarie. blogspot.com
Postet av: marit

Jeg har sydd endel vesker av gamle dongeribukser, og det er endel demonteringsarbeid før en kan begynne å sy, ja! Det verste er jo at det støver endel! Men moro er det:-)

Teppet kommer til å bli kjempefint!

18.02.2010 @ 09:07
URL: http://marit-ontheneedles.blogspot.com

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/15963263
hits